Jump to content
Guest Demon

Колеги, внимавайте!

Recommended Posts

Guest Demon

Здравейте,онази вечер ме спира полиция за съвсем нормална проверка на движещите се късно вечер автомобили. Аз се прибирах от една сбирка, не бях пил изобщо и просто отидох да закарам един приятел до тях. Бях много изморен и хич не ми се мислеше за нищо друго, освен да си легна да поспя.Та като ме спря патрула, гледаха всичко по колата, аз бях изряден, дори и съз закопчан предпазен колан , зазяпаха се в стикерите на предното стъкло да ги проверяват. Казаха ми, че ми е изтекла гражданската отговорност. Аз си спомних, че от много време не съм правил такава и приех казаното от тях безрезервно. Даже се притесних и се ядосах на немърливостта си да не следя дата и да пропусна да я подновя. Поискаха и листа на застраховката и установиха, че няма грешка и наистина е истекла. Почнаха да ме плашат с акт за 300 лв. и прочее там тежко мое положение. Почнаха да въртят нещата да им дам пари, аз обаче им казах да пишат каквото трябва. Те не бяха доволни и накрая ме нахокаха и пуснаха да си ходя. По пътя се замислих над случката и си извадих документите и като видях, че гражданската ми изтича след повече от два месеца и побеснях от яд. Върнах се да ги намеря въпросните и се бях приготвил за голяма разправия, но тях вече ги нямаше на скатаното им местенце.Наистина се възползваха доста умело от ситуацията в която бях. Бях преуморен и не ми се мислеше за нищо, не проверих думите им, а ги приех съвсем чисто и даже се почувтвах виновен за немърливостта си.Призива ми е всички да внимават и да проверяват по няколко пъти документи и всичко, което се проверява от полицията и им се казва, четете си и актовете внимателно. Явно хората имат опит по пътищата и са изпечени мошеници, а не хора на реда и закона.Тук разбира се ще отвора скоба и ще кажа, че в полицията има и изключения. Не всички са такива, но и много сме им се нагледали. Винаги съм съдействал и съм показвал уважени на полиция, когато ме спира и проверява, защото съм си мислил, че така трябва да бъде и всеки трябва да е изряден, защото малко или много всеки зад волана може да бъде потенцялен убиец на пътя. Явно някой обаче не го заслужават.Май много се отплеснах, умната и внимавайте.... ;)

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

леко си се разминал ... мен в подобна ситуация ме излъгаха че съм минал на червено и секцията на светофара която съм гледал не била за мен ,а за тия от дясната пресечка и се бил завъртял малко ... и аз се подписах и 15 точки заминаха ... и това защото бях много уморен и със кола със софийска регистрация във Варна , а иначе никога не пия и не минавам на червено ! ...да не се сърдят колегите полицай и да не става голяма раздумка от това , но сред техните редици има големи гъзове ;) ...П.П. ако някой ми намери насочен микрофон мога да запиша невероятни филмчета със пешаци който се опитват да изкрънкат по някой лев от шофьорите ... просто тия всяка вечер са ми пред блока и почти всеки ден ме спират да ме молят за някой лев понеже винаги правя едно и също нарушение като влизам през бензиностанцията на четвърти километър ... и има "ами то сега ще викаме кат" , " как да раздешим проблема по човешки начин" и др. термини ;)ае никой да не се сърди ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

На мен пък във Враца ми се случи следното: Карам с малко под 60, виждам знак 40. Не намалих, моя грешка обаче ме спират и на техния радар 82 ;) . Единя сочи къде да гледам показанието на радара, а другия крие часът и датата или както са там (не знам точно какво показава, защото не съм виждал радар.) Казах им само какво сам си надробил ще си го сърбам, да си ме глобяват и т.н. И те за превишена скорост от 42 км в града ми писаха фиш за 5 лева.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

На мен преди може би пет години, когато минавах през Габрово ме спряха и на влизане и на излизане за превишена скорост ;) На влизане както и да е. Път голям, изобщо не съм намалил, антирадара пищял горкия, но от музиката нищо не съм чул ;) Така си е, виновен си бях.

Обаче на излизане, по пътя към Шипка карах едвам-едвам, защото вече бях с акт. Изскочиха едни шушумиги от едни храсти и ме спряха. Показаха ми на радара 67, а аз съм сигурен, че над 60 изобщо не съм качвал. Гледам им радара... ами той показва съвсем друг час, нямаше нищо общо с времето в момента. Ония взеха да едва ли не да ми се карат, че съм виновен и да не гледам, че не им е "сверен" часовника на радара. Сигурно толкова ми е бил акъла тогава и ми написаха акт ли беше, фиш ли беше...

От тогава винаги гледам внимателно радара какво показва и колко часа показва... То пък за мое нещастие от тогава и винаги си излиза с верни показания ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

За съжаление в БГ е така,но какъвто народа,такава и държавата.Като спрем да им даваме на ръка пари и внимаваме за нарушения може и да се пооправим.Аз съм твърдо за солидни глоби,но винаги ще има пристрастия и субективен фактор.Покрай сухото ще гори и мокрото.Нали и сега въвеждат нови глоби,ама това ще създаде предпоставки за повече сухо на ръка;)Полицията и кат да си стегнат вътрешните отдели за контрол на служителите си и да изхвърлят продажните ченгета и тогава ще има ред;) ;) Да не говорим изобщо кой покровителства мафията;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Абе повече разбирам да си нередовен и да ти искат пари, ама да си редовен и да те искарват нередовен, за да вземат пари от теб....... Та това си е направо рекет, този факт ме ядоса много онзи ден и ме накара да се връщам, да ги търся и да искам да се разправям с тях. :cool: Иначе всичко друго си е нормално, не го виждам за пръв път, за да се шокирам. Иначе и аз искам да кажа, че нищо лично към никой съклубар, който работи като служител в Полицията. Аз още в първия си пост написах, че не казвам, че всички са такива. Освен това и аз имам доста приятели работещи в полицията и са много свестни хора. Всяко стадо си има и мърша, по-скоро исках да акцентирам на случката и да накарам всички прочели темата да са по-внимателни и да не се предоверяват на думите на полицията винаги и да мислят, че никога не биха излъгали подобно нещо или постъпили едикакси.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

И аз съм на такова мнение ! Не се предоверявайте на органите на реда ... а иначе да ме извиняват колегите полицаи , но смятам да направя сайт в който да се публикуват всички техни ( на полицаи ) гафове и нарушения , които са документирани по някакъв начин ! А това може да се окаже доста материал ... имам много ценни кадри на полицейски коли в насрещното или по площада на варна :cool: полицаи които бият хора и други подобни , но ше ги пусна като събера достатъчно материал за да накарам и други хора да пращат :)

Редактирано от lookcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

"Корупция в КАТ няма" - ОК

Вижте какво правят началниците за да разбебрете какво правят
подчинените изключвам задължителните 3-4 % от анкетираните

А ве аз ви казвам ама не ми вярвате и внимавайте да не сложат пак КАТИНАРА

........Моля 1Net да затвори темата,тъй като тя явно води до излишна конфронтация, а не до нещо полезно за всички mad.gif .Явно е за всички ,че се гледат само негативните страни на нашата професия...........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

що бре не е така ... ние сега не гледаме ничия негативна страна , а просто споделяме горчив опит ... идеята е че също както не се доверяваш на продавача за рестото ,така не трябва да се доверяваш на полицая за нарушението ! и двамата ще се опитат да ти вземат повече пари от колкото си длъжен да дадеш :rolleyes: , но това са смо изключения от правилото :( повечето хора няма да се опитат да те ограбят а точно напротив - да ти помогнат :)мир да има по света :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...