Jump to content
Guest lz2lps

Спирачни дискове

Recommended Posts

Guest lz2lps

Някой да може да ми каже откъде мога да си взема хубави спирачни дискове. Обадих се в Prospeed да видя дали нямат Ratora за моята кола и да си поръчам масло. От там ми казаха, че в момента нямат и чакат доставка, но въобще не знаят дали ще имат такива като за мене. После пробвах с Manimpex за Brembo и от там нищо. Айде някой ако може да помогне, че трябва вече да сменям накладките а пък дисковете не са в много добро състояние. Взел съм си едни керамични HAWK(USA) и ми трябват май по-здрави дискове и не ща да пробвам с Bendix (или пък не знам в краен случай).Колата ми е както пише под аватара:Honda Civic Coupe DX (D15B7), купе: EJ2. Има само предни дискове спирачки и май оригиналните са 240мм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest h3ll1

отиваш горе срещу мултигруп в дългия блок с магазините - пише японски авточасти - 170 кинта са твоите май. Иначе турски - около 120 кинта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

После пробвах с Manimpex за Brembo и от там нищо

Само от там недей ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Отиди зад поликлиниката,където полицията.Свий в пресечката преди "Вали",карай 20 метра и влез в гаражната зона в ляво(или спри и отиди пеша).Там е Самурая ако не го знаеш вече.Щом кинтите не са проблем може да си поръчаш оригинални от там-те пичовете си бачкат и с Бултрако, и ще ти доставят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

Аз си купих bendix от Канекс. Навъртях 2000 километра вече и нямам проблем. 130 лева комплекта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

2000 Км са нищо за да усетиш дали има проблем със спирачни дискове според мен :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Та май ще вземам Bendix спирачни дискове, даже съм поръчал ама още не съм платил, тъй че ако имате нещо да ми казвате за тях сега е времето :) . Тъй и тъй съм почнал темата за купуване, случайно някой от вас да знае откъде мога да взема преден strut bar за мойта кочинка, че я стягам малко за Калояново, а пък като направих няколко пробни обиколки нещо много залягам по завоите. Съединителя все някакси ще го уредя от САЩ, там съм поръчал на брата един ACT Heavy Duty Clutch Kit.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

хронос много се оплакваше от канекс/bendix дискове, ама за акорда - изкриви ги доста бързо. иначе от накладките им сме доволнии аз много се чудя за дискове, и май ще си взема 2ра употреба японски - колкото и зле да звучи, поне не се кривят на 2рия месецмай са ни еднакви дисковете, кажи ако намериш нещо интересно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Пробвахте ли с препилване при грамотен стругар ?аз до оня ден имах същите ядове, ма отидох при човек който си беше направил нагод на струга, с главина си, всичко както си му е реда - всичко заспа (дано не се раздруса волана отново след 2000км де). Все си мисля че ако диска не е много изтънял, няма проблем да се препили леко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BroNx

Аз пък си взех на Delphi, както и накладки на същата фирма. Още не съм ги сложил но за 140 лв. все пак незнам какво да очаквам. Някой чувал ли е за Delphi. Бих се радвал да узная мнение за тази фирма. Знам че е английска ако не се лъжа. :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

Аз пък си взех на Delphi, както и накладки на същата фирма. Още не съм ги сложил но за 140 лв. все пак незнам какво да очаквам. Някой чувал ли е за Delphi. Бих се радвал да узная мнение за тази фирма. Знам че е английска ако не се лъжа. :drunk:

Виж Тук

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest h3ll1

Аз съм вече с NIPONPARTS и съм доволен. 160 кинта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Пробвахте ли с препилване при грамотен стругар ?аз до оня ден имах същите ядове, ма отидох при човек който си беше направил нагод на струга, с главина си, всичко както си му е реда - всичко заспа (дано не се раздруса волана отново след 2000км де). Все си мисля че ако диска не е много изтънял, няма проблем да се препили леко.

Много важно е ако пристъргва6 диск да сложи6 нови накладки след това и първите 100-200 км да си по -внимателен с контрите.Аз предпо4етох оригиналния диск пристърган отколкото някой миндил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Ами взех си аз Bendix дискове, тъкмо сложихме новия диск от едната страна и уууупс гледам накладките, които си ги донесах от САЩ не стават. Гледам в каталога на HAWK същия модел дават, но поразгледах и други каталози и там точно за моето купе дават съвсем друг модел (хем купето ми е американското мамицата им). Оказа се че тея дето са ми ги дали са малко по височки и излизат от диска с няколко милиметра. Ам сега --> аз ще пътувам след няколко часа и кво да правя обиколих магазинчетата в РЗ да търся поне някакви, че да не рискувам много щото няма да ви опиша на какво приличаше накладката --> само метал и по средата малко останало феродо. Зарад тея спирачки щях да огъна ламарините. Та къде и да търся ми отговарят, че нямат в наличност. Та както и да е върнах стария диск и накладки и се прибрах до Търново и айде нова поръчка на накладки. Благодарение на пича nikicar, който със светкавична скорост се отзова на моето запитване сега вече имам FERODO Racing накладки, които все още не съм сложил и се надявам тоя път да станат.

Та от всичкото това май имам едни излишни керамични накладки HAWK Performance, които няма какво да ги правя и ако някой желае може да му ги продам. Гарантирам, че са оригинални и произведени в САЩ щото от там лично съм ги донесъл.

Та ето рагледайте тези каталози и там трябва да проверите дали стават за вашата кола. Значи модела който имам аз е HB218Z.586 (D273). Като гледах някой от каталозите видях, че на мен ми трябва HB209.583 (D560). Препоръчвам ви да си видите старите накладки и да видите номерата на формата им в 2-рия линк дето съм дал, че тея каталози не ми вдъхват доверие.

HAWK каталог (не на самата фирма)

Малко схеми на формата на накладките

Официалния каталог на HAWK

Продавам ги за $55 без никакви допълнителни печалби за мене (даже и на загуба 10-на долара) щото сме си Хондаджии :lol: . Иначе съм ги взел за $59 без данъците и доставките ако някой го интересува колко вървят в САЩ за сравнение с тея дето се продават тука. Между другото тея накладки са официалните накладки за SCCA - май най-големия клуб за автомобилни спортове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...