Jump to content
Guest bobo21

запотените стъкла

Recommended Posts

Guest bobo21

Здрасти,Идва сеозна на запотените стъкла, които дразнят и пречат.Миналата година си купих спрей, който уж не позволява да се запотят ама нъцки - нула ефект.Чувал съм за мазане със сапунен разтвор, но не съм пробвал.Някой да е постигнал успех с такова срество?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest at_chuchev

Аз за колата немога да ти кажа обаче...В банята като не искам да ми се запоти огледалото си насапунисвам ръцете и го мажа...Поне в банята има ефект :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

просто не го пипаш с мазни ръце и няма проблеми , за нула време се издухва ... а това за сапуна кефи ама не на предния джам ,че вечерта ще е мазало

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Вярно, че духалката на 5та ген. е слаба, но според мен всичко си окей ако спазваме елементарни правила.

1.аз поне веднъж в месеца си бърша всички стъкла от вътрешната страна. преди го правех с препарат за прозорци, но видях, че и с хавлиен парцал - добре измит със сапун - също става. тарикатлъка е, че е хавлиен. продават ги по 2 лв. :D няма да повярвате колко тънък и черен филм се събира особено по предното стъкло - особено от парното през зимата :P

2.винаги пускам въздуха от външната страна. никога циркулация на вътрешен.

3.когато влиза човек в колата тогава е най-кофти защото издишаш топъл въздух в студено купе. затова... и да е загряла и да не е - винаги първите минути въздуха да е само към предния прозорец, отварям си и страничните бленди, защото страничните стъкла са също толкова важни.

4.тъкмо когато загрее колата, вече мога да пусна и въздух към краката защото предния прозорец е бил достатъчно нормализиран като температура през първите минути.

5.дори след време може да се пуска въздуха само към краката, но с това парно става жега, пък и след време предния прозорец пак започва да се запотява, затова винаги парното ми е на средата, за да не ми е жега, и го пускам към краката и предното стъкло едновременно ;)

ясно е, че топлото винаги отива нагоре, така че ако е само нагоре въздуха..... не е приятно ;)

АКО ..... случайно се запоти много прозореца (това рядко ми се е случвало, предимно когато сме 4ри човека в колата при дъжд) тогава се налага временна употреба на климатика. Без значение дали е на топло или студено - върши страхотна работа ;) а когато е на топло с климатик тогава изсушава прозореца за 10 сек., но след това трябва много деликатно да се поддържа, защото пак се запотява.

Отбелязвам, че последното ми се е случвало много рядко и то при 4ри човека в колата при дъжд.

Никога не съм ползвал препарати против запотяване или други неща, тъй-като съм се убедил, че колкото по-обезмаслено и чисто е стъклото, толкова по-трудно се запотява.

Правил съм си и експеримент - чистил съм само половината предно стъкло, а другата - не...... познайте колко смешен е резултата :D

успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest LordVetinari

При мене с препарата става много по-зле. Уж 4исти пак послеот него остаат петна. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Колеги ще ви дам съвет!Изчистете стъклата отвътре с чист спирт!Номера още не съм го пробвал,но се оповавам на наученото в университета така че ;) Спирта е наи добрия обезмаслител!А тъкмо мазнотията по стъклата е причината за тяхното запотяване!Прост научен факт:при повишаване на омазняването на повърхността с 1% коефицента на кондензация скача от 30-50%! ! ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iceman

Колеги ще ви дам съвет!Изчистете стъклата отвътре с чист спирт!Номера още не съм го пробвал,но се оповавам на наученото в университета така че ;) Спирта е наи добрия обезмаслител!А тъкмо мазнотията по стъклата е причината за тяхното запотяване!Прост научен факт:при повишаване на омазняването на повърхността с 1% коефицента на кондензация скача от 30-50%! ! ! ;)

Хитро - трябва да се пробва! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Доста патих със запотените стъкла миналата зима,но след идеално измиване на стъклата на автомивка с техните си там препарати, и след като спрях цигарките в колата, проблема със запотяването из4езна.Да наистина както някой спомена в по-горните постове това 4е на 5ген.малко е лабава духалката-така е! аха и с циркулация на въздух отвън а не на този вътре да се върти само също доста ми помогна.ина4е с две думи БЯХ ЛУДНАЛ преди!!!!Дано да съм помогнал поне малко с мнението си ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...