Jump to content
Guest maskata

Помагаите колата изгасня!

Recommended Posts

Guest maskata

Значи, проблема е следния:Снощи докато си карах с около 50-60 км. колата внезапно изгасня! Когато спрях пробвах да я запаля ама тя не ще :) . Бензин има, помпата се чува да работи, главното реле се чува да цъка, искра подава на свещите, агренажния ремък е здрав просто си нямам идея от къде може да е.Така че казвайте какво може да е според вас?П.С Колата е CIVIC 3ген. 1.5i EW3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Колега,ти извади ли свещ и да я пробваш навън дали има искра?От кога не си сменял свещи?А разстоянието им какво е?Ако не са добре, при добра компресия искрата в цилиндъра се губи.Провери си и въздушния филтър и всичко свързано с въздуха-без въздух няма горене.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

То си е проблем, но ако не пали пак си добре.Търсиш специалист да ти я опави.Със старата ми кола - VW Polo брах бая ядове - гасне и след 30 мин пак си работи. Разни специалисти не можаха да се справят защото колата си работеше пред тях.Накрая едно момче - електротехник ме посъветва да сменя комутатор и един датчик (Хуго или нещо такова) в делкото и проблемът се реши - ама аз вече имах Honda :) .

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Колега,ти извади ли свещ и да я пробваш навън дали има искра?От кога не си сменял свещи?А разстоянието им какво е?Ако не са добре, при добра компресия искрата в цилиндъра се губи.Провери си и въздушния филтър и всичко свързано с въздуха-без въздух няма горене.

Свещи, кабели, филтър всичко е наред и е ново!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tedeka

[Свещи, кабели, филтър всичко е наред и е ново!Сигурно имаш аларма. Ако не е както трябва направена, може да ти блокира запалването. Според мен си е за електричар. На това ми прилича, защото имах СЪЩИЯ проблем преди години с калпаво монтирана или калпава аларма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

Аз съч със Сивик 5ген. Имах същия проблем преди 3-4 мес. - при мен беше гръмнала бобина, но при теб може и комутатор да е. По скоро е комутатор щом имаш искра на свещите??? :)

Редактирано от HondaFen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Не е от алармата със сигурност - провереноНямам газова Как да разбера дали е комутатор има ли начини къде се намира точно или поне как изглежда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vesko_m

...Как да разбера дали е комутатор има ли начини къде се намира точно или поне как изглежда

ако нямаш искра на свещите - тогава може да е изгорял комутатор, бобина и .т.нно щом имаш искра - комутатора и високоволтовата част би трябвало да е здрава :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DJ Tymbi

Значи, проблема е следния:Снощи докато си карах с около 50-60 км. колата внезапно изгасня! Когато спрях пробвах да я запаля ама тя не ще :drunk: . Бензин има, помпата се чува да работи, главното реле се чува да цъка, искра подава на свещите, агренажния ремък е здрав просто си нямам идея от къде може да е.Така че казвайте какво може да е според вас?П.С Колата е CIVIC 3ген. 1.5i EW3

Щом си проверил всичко свързано с горивоподаване, аларми и т.н. значи е бубина, нищо че ти дава искра.................искра имаш ли или не........??? Ако имаш , то това значи че комутатора ти е здрав, не е и от ЕКУ-то, тъй като белия ти кабел към комутатора има сигнал по него ,и комутатора си работи........Бубината обаче може да се прецака, и въпреки всичко да има искра, но когато свеща ти е навън от цилиндъра, а вътре да няма искра, тъй като под налягане искрата се губи, тъй като бубината не работи правилно..............това става така ,защото бубината намотката й се е прекъснала някаде ,но все пак продължава да има искра ,но не достатъчна тъй като се индуцира ЕДН в самата бубина........другото което може да е станало е ,лаковото покритие на намотките да се е нарушило и там да дава накъсо..........но при всички положения е бубината..........този дефект го дават често бубини, които се вграждат в делкото...........т.е. бубината седи в делкото , а не с 5-ти кабел да превежда ел. напр. до дистрибутора........... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

При мен до колкото знам бубината е външнаМога ли да измеря моята бубина и да разбера дали е наред

Редактирано от maskata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DJ Tymbi

При мен до колкото знам бубината е външнаМога ли да измеря моята бубина и да разбера дали е наред

Правилното мерене на бубини се прави само на осциолоскоп............тогава ще се види в реални условия каде се дъни и дали е бубина..........но щом казваш че на свещите има някаква искра а колата не може да запали и си сигурен че горивоподаването е наред , занчи остава само тя да се дъне.......... :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

и аз имах подобен проблем, но в големите дъждовепонеже все още не мога да си намеря подкалник за CRX-а, и хвърля вода по мотора, капачката се навлажнила и хвърля искрата когато и накъдето и дойдеимам бензин, има искра ама не пали и грампочистихме капачката, имаше доста нагар, и сега е добре, ще видим на дъжд как е. трябва и уплътнението на капачката да сменя, някой знае ли дали се продава отделно и къде?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

и аз имах подобен проблем, но в големите дъждовепонеже все още не мога да си намеря подкалник за CRX-а, и хвърля вода по мотора, капачката се навлажнила и хвърля искрата когато и накъдето и дойдеимам бензин, има искра ама не пали и грампочистихме капачката, имаше доста нагар, и сега е добре, ще видим на дъжд как е. трябва и уплътнението на капачката да сменя, някой знае ли дали се продава отделно и къде?

Може и при мен да е от това вчера си запали все едно нищо не се е случвалоА гарнитура може да ти направят по формата на капачката на Симеон има един дето прави всякакви гарнитури!Адреса е ул. Странджа 92 тел. 0898 67 36 16 Редактирано от maskata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Пич комутатора е на делкото, сваляш делкото и ще го видиш представлява една метална плочка хваната за делкото с две болтчета за кръстата отверка, развиваш ги и отдоло е комутатора просто го идърпваш, бобина има Омбре оригинална.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Може и при мен да е от това вчера си запали все едно нищо не се е случвалоА гарнитура може да ти направят по формата на капачката на Симеон има един дето прави всякакви гарнитури!Адреса е ул. Странджа 92 тел. 0898 67 36 16

мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...