Jump to content
Guest marcinqra

колеги помагаите

Recommended Posts

Guest marcinqra

значи имам сивик 5 генерация и искам да ви питам задните носачи са изкривени!!! Така ли трябва да са или са идеално прави по принцип!!! Аз мисля че съм ги изкривил особено десния,защото гумата седи все едно е завила!!! Ако някои има нека качи и снимка на здрав носач!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

От какво може да е така крива гумата!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MZPRX

Задното ти окачване е многораменно. Има една щангичка (на английски се казва control arm), която свързва предния край на надлъжния носач (най-големия носач с големия тампон) с каросерията. Виж да не се е разкачила тази щангичка, или пък тампоните и да не са заминали. По принцип с тези щангички се регулира сходимостта на задните колела.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

Как се регулира бе колега!!! Тази щанга си е на мястото както и всички останали!!! Вече незнам от какво може да е!!! Къде да търся проблема??

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

Ами моята по талон е Honda Civik 90hp :thumbs1: 4+1 местаОбаче няма да е зле да ми обяснят къде точно да ги събера тия четиримата :bye::D:bg:

а удряна ли е колата -питам защото навремето на предишната кола ме изпраскаха точно в гумата и се беше изкривил амортесъора :hondarulez: та ако изкаш виж за всеки случай :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

Точно това е че не е удряна там!!! Всичко си е на мястото само че гумата седи все едно е завила на дясно!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MZPRX

Ето така се регулира:

Публикувано изображение

Значи малко съм се объркал, щангичката се казва compensator arm. Control arm е напречният носач, както и да е... Значи разхлава се болта, който държи малката щангичка (compensator arm) към купето и с някой колец местиш надлъжния носач наляво-надясно. Ако си позачистиш мястото, където е болта ще видиш и разграфяването в градуси (деленията съитветстват на градуси сходимост/разходимост на колелата).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

Колега благодаря ти много за снимката и информацията!!! Ще те помоля ако можеш да качиш и една снимка на тия късите носачи отзад защото моите са криви,виждах на една друга Хонда на колегата VASO и неговите са криви но на други две хонди са прави!!! Искам да знам какви трябва да са оригинално! Ако можеш да ми помогнеш ще съм ти много благодарен!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MZPRX

Ето ена снимка на напречния носач:

Публикувано изображение

Вярно, че това май е 6-та генерация, но и на пета изглежда по подобен начин (този е щампован май, на 5 ген. е лят)

Ето още една снимка на такъв носач:

Публикувано изображение

А ето тук има снимка на лятите носачи за 5 ген, единят от които е крив според мен (този от ляво).

Редактирано от MZPRX

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

Горната снимка не ми я отваря колега а на долната ми се вижда че носачите са идеално прави а на моита не са!!! Така ли трябва да са криви или моите аз съм ги изкривил! Казах ти че видях Хонда с криви и Хонда с прави!!! Как трябва да са оригинално знаеш ли???А от онзи болт които казваш за реглажа,ще се изправи ли гумата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MZPRX

Ами на моето Хонде са прави тези носачи и не съм виждал други коли с криви такива. :DА за сходимостта - ако се гласиш да го пипаш този болт, при всички случаи трябва да се прави на стенд... в смисъл да се регулира точно сходимостта.Иначе можеш да опиташ да го попреместиш само да видиш дали се променя положението на колелото. Но след това ще трябва да се регулира на стенд.

Редактирано от MZPRX

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

А от онзи болт ще се изправи ли гумата да не седи така завила?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

Колега MZPRX регулирах го от този болт но гумата си остана посъщия начин като преди,завила на дясно!!! От какво друго може да е??? Аз просто не виждам никаква причина!!! Може ли да е от големия тампон,които ми е в лошо състояние,но и отляво е в лошо пък гумата ми не седи завила!!! Помагаите кои с каквото може!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

взимаш си един комплект - used окачване и го сменяш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...