Jump to content
freesoul

Полиуретанови тампони

Recommended Posts

Някой може ли да сподели мнение за кит полиуретанови тампони. На коя фирма не е желателно и кое си струва парите, защото все пак PowerFlex за 1000лв. кита, не мисля, че е оправдано.От друга страна Energy Suspension предлагат кит за по 150$, но добра ли е изработката и твърдостта?Може и други варианти, в БГ мисля, че има няколко човека, които се занимават с това и тях ще питам и ще пиша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди при тия пичове цък да ти направят. Иначе Energy Suspension само добри отзиви съм чувал. И на мен ми предстои смяна на тампони, но за съжаление СТз ми е далеч да ходя :(п.с. Пфф сега йм видях цените, леко се "изхвърлят", ако не са ти спешни си викни Energy Suspension.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тях със сигурност ще ги проверя да видим, тъкмо и други колеги да знаят. Иначе Energy-то изглежда примамливо на тази цена, ако няма някой дето да се оплаква може да поръчам по-натам един кит, само трябва внимателно да се чете какво има в него, че често картинките не отговарят на описанието.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри са цените, за около 300лв до колкото чух цял комплект :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегй аз съм с тампони на Energy Suspension. Цялата ми предница и задница са с тяхни тампони и мога да кажа, че съм много доволен, колата е много стабилна, като картинг е. Единственото което е, че ако не обичате да ви вози твърдо, тези тампони не са за вас, но при мен това не е проблем и мога да кажа че са супер. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега и ако се намери един фен на асус да направи една обща поръчка от Energy Suspension ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами значи такива ще се взимат. Ако има мераклии да се съберем може да дойде по тънко.Колега, HONDA-TEAM, ти кой кит си поръча, можеш ли да дадеш инфо, откъде, за колко и какво включва, може и линк.Твърдостта в окачването не ме притеснява, едва ли има някой, който да търси полиуретан и комфорт в едно :)

Редактирано от freesoul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съберете се мераклии и ще питам американците дали ще дадат отстъпка.Има една тънкост при 5-та генерация сивик, която разбрах с моя кит.На задните долни носачи има 2 вида тампони за краищата, едните са 31мм (D13/D15), другите 35мм(VTi).В моя кит дойдоха 31мм, а ми трябваха 35мм, поради незнайна причина купето беше с големите.Може би носачите с дупки за щанга са с големите тампони, а тези без щанга с малките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

От сайта на ES всеки може да си поръча и сам и не идва дебело. Според мен е по-добре фена на Асус :) да се ориентира към този сайт --> http://picperformance.com цената е ок...тампоните са от много твърда гума (твърдост на ЕС 70 единици на PIC 85 единици) и на запад масово ги ползват ;)

Редактирано от no1else

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Значи колеги, аз си поръчах Hyper Flex Master Kit той включва всички тампони на предните долни носачи, тампоните за стабилизиращата щанга, тампони за кормилната рейка, тампони за предпазване на шарнирите те са като шапка слагат се отгоре върху гумата на шарнира има такива и за накрайниците на рейката, също така в комплекта има и тампоните за задните носачи ( по точно за носачите на които зе захваща амортисьора ), има и тампони за прътовете на скоростите. Значи този комплект е 146 $.. Отностно поръчката, мога да направя обща, нямате никакви проблеми, а за отстъпка ги бях питал, но ми казаха така. Значи ако през този месец направя пазаруване за 300 $ следващото ми пазаруване ще бъде със 10% надоло, тоест трябва първо да направя едно пазаруване от 300$ , че да има отстъпка. ;) Ако решите нещо, пишете и да видя какво мога да направя. :)

Редактирано от HONDA-TEAM

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ето това е единия сайт: http://www.energysuspensionparts.com а това е другия: http://www.prothanes...nsionparts.com/ ( на един и същи производител са, разликата е че втората фирма Prothane произвежда по твърди тампони )

Редактирано от HONDA-TEAM

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи колеги, аз си поръчах Hyper Flex Master Kit той включва всички тампони на предните долни носачи, тампоните за стабилизиращата щанга, тампони за кормилната рейка, тампони за предпазване на шарнирите те са като шапка слагат се отгоре върху гумата на шарнира има такива и за накрайниците на рейката, също така в комплекта има и тампоните за задните носачи ( по точно за носачите на които зе захваща амортисьора ), има и тампони за прътовете на скороститe.

Нещо не си доразбрал колега :) Има тампони за предни долни и горни носачи (всички тампони), задни долни напречни (всички тампони), за кормилната рейка, за скоростите един по-странен такъв тампон, тези тапи за шарнирите които си споменал, тампони с конусовидна форма които се горе в шапката на амортисьора и биаледки за предна стабилизираща щанга (за 5ген) а не D образните към купето (те се продават отделно). На снимките под кутията си ги има снимани всички тампони които получаваш (по памет мисля бяха 28) --> http://www.energysuspensionparts.com/proddetail.asp?prod=16.18103

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да то и аз вече не си спомням, но мерси колега, че ме поправи, бях забравил за тампоните на предните горни носачи, но има и за кормилната рейка. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За задните големи тампони, за скоростите и кормилната рейка горещо ти препоръчвам да си останеш с гумени тампони колега. Иначе следва това ---> Публикувано изображение

Ако сложиш полита отзад на мястото на големите тампони колата яко почва да подскача. На другите две места полито просто не е подходящо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега, на рейката съм с полиуретанови и нямам проблеми, а за тези на прътовете за скоростите не съм ги сменял защото ще правя суап на H22 и няма да ми трябват, даже съм ги пуснал за продаване, чисто нови са.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега намерих твърдостите на тампоните на ES и Prothane. ES ги дават 25-30% по твърди от ОЕМ-ските, а тези на Prothane 70% твърди. Твърдост на ES --> 70 durommeter, Prothane --> 88 durometer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка и двете си имат приложение, реано тия на ЕС са по-подходящи за повечето колеги ...

Въпроса е събрахме ли се или не ? :lol: Който е за обща поръчка да каже "АЗ" :)

... АЗ мога да се преброя за двама ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преброяването е лесно.Трябва някой да пита на колко ще стъпят и за кой точно кит каква цена дават?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...