EmZvr 225 #1 Публикувано 7 Май, 2012 Понеже няма тема с подробно обяснение и попаднах на снимков материал в един полски форум, реших да направя подробно ръководство. Ако нещо съм забравил може да ме допълните. - Извадете и откачете копчетата под таблото - Развъртете винтчетата зад копчетата и тези отгоре - Извадете пластмасовия капак - Развийте трите винтчета - Регулирайте волана до най-ниското му положение, откачете буксите отзад на таблото и го извадете - Махнете лампите за осветление на таблото (по-големите) - Отвийте винта, който държи металната преградка и освободете щипките за да махнете предното стъкло - Важно, не махайте стрелките за да не си създавате излишни главоболия. Внимателно поставете плазмените циферблати върху уредите. Нанизвате стрелката през дупката на циферблатите. Циферблатите се огъват, така че не се притеснявайте. За закрепването им може да използвате двойнозалепваща лента или да хванете крайщата им със скоч и т.н. В примера уредите са извадени, но това не задължително. - Прекарайте кабелите отзад през дупките - Завършено монтиране - Измерете с мултиметър плюса и минуса на някоя пътечка където е имало крушка и свържете плазмения километраж - Монтирайте всичко обратно и Voila Важно, преди да запалите циферблатите включете копчето(димера) за регулиране нивото на осветлението. Без него не работят светлините по таблото, да не се чудите като мен защо не работи При работата на циферблатите е нормално да се чува жужащ звук. Ако циферблатите не работят и не чувате никакъв звук или е изгорял инвертора, или сте объркали плюс-а и минус-а. Към инвертора на циферблатите има две копчета за увеличаване и намаляне на осветлението, съветвам ви да го оставите на най-високата позиция и да използвате фабричния димер от таблото, ако имате такъв. За допълнителен ефект може да боядисате стрелките с лак. За да светят стрелките ви трябва Флуорисцентна боя и широкоъгълни UV диоди, т.е. не е много лесно и по-добре не се занимавайте. Може да смените крушките от централната конзола с светодиоди, за да подхождат на цвета на таблото. Мери се плюс и минус и се запоява светодиода на мястото на крушките върху копчетата, като с него трябва да използвате съпротивление, тъй като ще светят прекалено силно. За уредите за температурата на въздуха става с две светодиодни ленти или може да си закупите плазмено осветление и за там. Резултата: Снимки от монтажа благодарение на MikeFoto Снимки на финалния продукт - моята англичанка. Надявам се съм бил полезен 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #2 Отговорено 8 Май, 2012 Браво колега интересна тема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове