ivelin85 116 #1 Публикувано 1 Май, 2012 Здравейте колеги имам проблем с компресора на климатика.на кратко колата Хонда Сивик 1997г. англичанка си я взех есента на 2011г. климатика си работеше без проблеми,до днес явно.включвам го светва лампата,перката се включва,обаче компресора не зацепва.има доста изписани теми по този въпрос,разбрах,че ако няма фреон не тръгвал компресора,ако е развален датчика също но моят въпрос е: 1.мога ли сам да разбера дали има фреон в системата?2.има един датчик който е до радиатора на климатика близо до 2-те релета(близо до фара) той за какво е? и ако го махна има ли някаква опасност от загуба на фреон благодаря ви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PESHO OT MARS 16 #2 Отговорено 1 Май, 2012 (Редактирано) Иди да погледнат климатика в сервиз. Първо ще се видят наляганията как са а също така и има ли вобще фреон и евентуално за пробив в системата. Цената е между 20-30 лева (профилактиката) и не ми се струва чак толкова непосилна и ще ти спести една камара време и чудене.На моята бях на профилактика вчера и се убедих лично в леката икономия на дръпнатите очички при кондензатора (това е външния радиатор) при някакви си скромни 4000 об/мин налягането в така наречения HP контур е "само" 25 bar-а Това е причина честичко фреона да изчезва я през предпазния клапан я през повреда в системата. Редактирано 1 Май, 2012 от PESHO OT MARS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #3 Отговорено 6 Май, 2012 прав си колега няма фреон днес сам го останових като натиснах игличките на клапаните,благодаря ти за бързия отговор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове