PESHO OT MARS 16 #1 Публикувано 26 Април, 2012 Понеже не виждам раздел подобен на електроника или нещо друго затова пиша тук.Някой да знае какво точно се има впредвид в малкия Infoboard под настройката "injectors cycle".Размера на дюзите по подразбиране разбрах че е 190сс но този цикъл ми бърка в здравето.Колата е Сивик 6-ген с D14A3 двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #2 Отговорено 26 Април, 2012 (Редактирано) Здравей Ако не се лъжа- този параметър за настройка по подразбиране е 8. По спомени ако го промениш- той променя с един порядък по- силно настройките (които всъщност ти трябват за точно твоята кола за определяне на разхода на гориво) в сравнение с кубатурата (тя променя с по- малка степен тези настройки). На теб не ти трябва точно да знаеш какво се има предвид, а да си настроиш компа конкретно за твоята кола. Щом си от София (па и да не си- пак няма проблеми )- ще ти обясня и помогна, за да си настроиш infoboard-a както трябва. Поздрави Редактирано 26 Април, 2012 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kazadores 59 #3 Отговорено 29 Април, 2012 Да,аз също умувах за какво е тази настройка.При мен по дефолт инжекторите бяха на 260 cc и ги намалих на 240,както са на моята кола,но въпросната настройка не съм я пипал.Къде може да се намери инфо за кой двигател,с колко трябва да се пипне? Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #4 Отговорено 29 Април, 2012 (Редактирано) ЗдравейПо- скоро не трябва да се пипа тази настройка (а да си остане по подразбиране), защото доста по- силно променя изчисленията за разхода на горивото.Първо трябва да се уеднаквят изминатите километри- по километраж и по инфоборда, след което се настройва кубатурата, докато разхода на бензин например стане реален с разхода на автомобила (най- лесно се пълни до горе резервоара с бензин, изминаваш 100-200 километра, и пълниш пак до горе, и след което сравняваш двата разхода. Ако се налага корекция- правиш я само чрез настройките за кубатурата.За зареждането до горе- аз пълня резервоара с бензин докато не го видя в гърловината...П.С. При мен за двигател D14A4- 90 к.с. настройките са: Кубатура- 168; цикли- 8; размер на гуми- 101,4 % (за 13-ки с налягане 2,1 атм.)- и разхода е еднакъв- и достоверен. Поздрави Редактирано 30 Април, 2012 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове