Jump to content
Guest MonsterOOD

Проблем с високото напрежение

Recommended Posts

Guest MonsterOOD

Здравей те, имам много сериозен проблем с хондичката. Колата е 1.5 V-тек 1992 година 5 генерация. Проблема ми е в токовете и се състои в следното. От както завлажня времето сутрин няма палене. Смених дистрибуторната капачка защото установих че е пробила. Само да спомена че имам бобина от лада май и е изведена от вънка на делкото (маи оригиналното запалване е изгоряло). Та като се преберя вечер от работа как и подам ключа и пали. Вече незнам какво може да и е. Мерси предварително за отзовалите се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Бубината е външна.... може ли да не си я изолирал добре?Щом работи чат-пат, комутатора най-сероятно е ОК, но огледай хубаво бубината и връзката и с делкото щото ако капачката ти не е предвидена за външна бубина, може да береш ядове от кондензация по кабелите и свръзките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Добра насока ми даде колега, много благодаря. От търсенето из целия форум източих доста информация по темата. Та така като се разрових из колицата установих много проблеми.1. Кабела за високото идващо от бобината който влиза в дисрибуторната капачка се смачква при натягането на винтовете без значение че е направен итвор в самата капачка. Това води до смачкване на стените на кабела и като я вкараш в малки по високи обороти самия кабел пробива през изолацията и окъсява на маса. (това при мене)2. Ако предверението или закънението е много голямо води до зацапване на свещите и не добра искра в камерата. Това води до по-висок разход на гориво и до тромаво вървене. (това при мене)3. Ако изпреварването неможе да се се настрои т.е. няма ход самото делко значи не е зацепен агренацния ремък както трябва + - един зъб. (това при мене)Та от горе изброените неща и бълга бесънна нощ оправих нещата и се успа работата. Съжелявам за многото текс от мене ама може и да помогна на още някой закъсал като мене. Айде със здраве и безавариини километри. :worthy::hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Вобще не се извинявай!!!много хубаво си направил че си го написал всичко това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Абе на мене не ми беше хубаво зашото нали знаещ че нищо не е сегурно. Айде със здраве :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...