Guest dj_mi6o #1 Публикувано 27 Септември, 2006 Рекордна скорост на предаване на данни на късо разстояние е била достигната в офиса на компютърна фирма при падането от стелаж с височина 1 (един) метър на кашонче съдържащо 20 хард диска - Seagate Barracuda 300 GB. Общия обем информация предаден на 1 метър е 300*20*8 = 48 000 гигабита, а времето за предаване е било t=sqrt(2h/g)=0.4 секунди. По такъв начин средната скорост на предаване е 120 Терабита/сек. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest da6kata #2 Отговорено 27 Септември, 2006 (Редактирано) тва каде у офисо ли аз не разбрах как е станало 120 терабита мен спийда кат ми е 1мб/сек се кефа се едно са съм си зел нова хонда а ти говориш за терабити,по яко определение е като циганче в хонда айде поздрави и дано някой ден изпитам радоста от тоя спийд и аз Редактирано 27 Септември, 2006 от da6kata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest slus4o #3 Отговорено 27 Септември, 2006 ....при падане от стелаж.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Venci #4 Отговорено 27 Септември, 2006 (Редактирано) А колко ли би била скороста при 40 броя и дали зависи от капацитета...? Недей така, че видях циганче в Хонда ... Редактирано 27 Септември, 2006 от Venci Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside #5 Отговорено 28 Септември, 2006 тва каде у офисо ли аз не разбрах как е станало 120 терабита мен спийда кат ми е 1мб/сек се кефа се едно са съм си зел нова хонда а ти говориш за терабити,по яко определение е като циганче в хонда айде поздрави и дано някой ден изпитам радоста от тоя спийд и азМай не четеш внимателно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lookcho #6 Отговорено 1 Октомври, 2006 това чвно е новия паралелен мрежов интерфейс тип "кашонче" ,който успява да мултиплицира връзката върху много потоци с информация ,но в такъв случай трябва нещо доста мощно да рутира за да разпрати информацията в нужните посоки ... имам идея как да как да увеличите потенциала на тази нова технология ... трябва ви усилвател ! и може да се заобиколи пречката с sqrt(2h/g) направете постановката така : единия се качва на стилажа и взема кашончето с вече употребените в предната постановка пакети с информация ( важно е пакетите да са добре защтени за да се получи максимална сигурност) след това прилага къс , но голям отвесен импулс за да усигори Vнулево ,такова че Vкрайно~Vнулево т.е. g не влияе на V осезаемо така ще се оплучи s много по-малко от 0.4 ... нататъка сам се сещаш ... това е един малък пример за прилагане на аналогови и цифрови технологии заедно П.П. малко късно се намесвам ,понеже ме нямаше известно време , но се надявам все още да не сте приключили с проекта и идечта ми да е от полза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Vinny #7 Отговорено 1 Октомври, 2006 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ashes #8 Отговорено 1 Октомври, 2006 Ей на това му се вика инженерна мисъл . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове