Jump to content
Guest dj_mi6o

Рекордна скорост

Recommended Posts

Guest dj_mi6o

Рекордна скорост на предаване на данни на късо разстояние е била достигната в офиса на компютърна фирма при падането от стелаж с височина 1 (един) метър на кашонче съдържащо 20 хард диска - Seagate Barracuda 300 GB. Общия обем информация предаден на 1 метър е 300*20*8 = 48 000 гигабита, а времето за предаване е било t=sqrt(2h/g)=0.4 секунди. По такъв начин средната скорост на предаване е 120 Терабита/сек. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata
тва каде у офисо ли аз не разбрах как е станало 120 терабита мен спийда кат ми е 1мб/сек се кефа се едно са съм си зел нова хонда а ти говориш за терабити,по яко определение е като циганче в хонда :) айде поздрави и дано някой ден изпитам радоста от тоя спийд и аз Редактирано от da6kata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venci

А колко ли би била скороста при 40 броя и дали зависи от капацитета...? Недей така, че видях циганче в Хонда :) ...

Редактирано от Venci

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

:angry::cool::lol::rolleyes:

тва каде у офисо ли аз не разбрах как е станало 120 терабита мен спийда кат ми е 1мб/сек се кефа се едно са съм си зел нова хонда а ти говориш за терабити,по яко определение е като циганче в хонда ;) айде поздрави и дано някой ден изпитам радоста от тоя спийд и аз

Май не четеш внимателно ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

това чвно е новия паралелен мрежов интерфейс тип "кашонче" ,който успява да мултиплицира връзката върху много потоци с информация ,но в такъв случай трябва нещо доста мощно да рутира за да разпрати информацията в нужните посоки ... имам идея как да как да увеличите потенциала на тази нова технология ... трябва ви усилвател ! и може да се заобиколи пречката с sqrt(2h/g) направете постановката така : единия се качва на стилажа и взема кашончето с вече употребените в предната постановка пакети с информация ( важно е пакетите да са добре защтени за да се получи максимална сигурност) след това прилага къс , но голям отвесен импулс за да усигори Vнулево ,такова че Vкрайно~Vнулево т.е. g не влияе на V осезаемо така ще се оплучи s много по-малко от 0.4 ... нататъка сам се сещаш ... това е един малък пример за прилагане на аналогови и цифрови технологии заедно

П.П. малко късно се намесвам ,понеже ме нямаше известно време , но се надявам все още да не сте приключили с проекта и идечта ми да е от полза

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Ей на това му се вика инженерна мисъл :heart: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...