Lukov 11 #1 Публикувано 3 Април, 2012 Здравейте, хондата на брата взе да трака и я закархме на майстор. Човека каза, че било от болта който държи шайбата и тя се изкривила нещо и не ставала. Смени я, оправи резбата и колата заработи. Взех ме я ама на бащата му се счуло пак някво тракане и айде пак при майстора. Човека мерил и каза, че коляновия вал е крив.Ако някой продава такъв вал или блок, или знае начин за оправяне да сподели. Става ли друг да се сложи от д15 или д16?Важното е да се мине евтино. На този човек който прави колата му имам пълно доверие, по съвестен автомонтьор не съм срещал, но все пак ако има и други варианти ще се радвам да ги чуя и след това да обсъдя и с него.Благодаря Ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 3 Април, 2012 Как е мерил - свалял ли е вала?Нещо Ви гъбарка майстора! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lukov 11 #3 Отговорено 3 Април, 2012 Незнам дали го е свалял обаче става върпос за шайбата която върти 3 ремака. Тя се нанизва на вала и се завива болт във вала който я стяга и я държи на мястото и. Тоя болт е раждясал, явно някога е махан, и резбата му се е прецакала. ОТ там идва и дисбаланса на шайбата и изкривяване на вала или само надиране незнам. Има ли начин за оправяне или смяна на вала с друг от д15 или д16 - от какъв мотор да търся? Изобщо на тая глава и скоростна кутия какъв блок може да се сложи направо цял блок да вземам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове