Jump to content
Guest Founder

Напиляване

Recommended Posts

Guest Founder

някой да си е напилявал главата на рекса ?и има ли смисъл от това ?едно птиче ми прошепна че чичо омбре може да помогне .. верно ли е :rolleyes: ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Ами ако ти се занимава, пилни я с 0.5 до 1мм макс. има разни калкулатори в нета, но не съм си на Компа в момента.А Омбре винаги може да помогне.... стига да се вместиш в графика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

1мм не е ли твърде много ?ще съм ти благодарен ако погледнеш за какво става дума благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

1мм не е ли твърде много ?ще съм ти благодарен ако погледнеш за какво става дума благодаря

Малко да вметна ако може да съм полезен!Зна4и може да пилнеш 0.5 спокойно, но все пак не е лошо като се свали главата да видиш докъде то4но стига горе буталото, щото при пове4е пилене може да се наложи да търкаш и клапаните като вестници да станат, това е вариант на доста голямо сгъстяване,което оба4е може да се из4исли предварително.казват му " вкарва буталото в главата" , нотова е по-вероятно ако се резне и от бока,което не ти препоръ4ва, защото сме го правили само на коли за състезание, а не за ули4но каране.В смисъл 4е кара едно,две състезания най-много и после пак се отваря за ремонт, а ти не целиш това надявам се.По която и стара книжка да про4етеш,на4ина на сгъстяване е един и същ,знаейки то4ните размери на елементите!Не твърдя 4е съм на 100% прав с мнението си, но това е от нещта които сме правили на някои коли, за целта най-добре се консултирай с Омбре - все пак 4овека е с дългогодишен опит и дале4 пове4е знания!Само знай 4е колкото по-голямо е сгъстяването толкова пове4е отиваш само към 98 бенз после. Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Много зависи колко дебела гарнитура 6те сложи6.Не бих ти препоръ4ал да вдига6 степентта над 11,5:1. А ако мисли6 да си я кара6 пове4ко време не бих ти препоръ4ал над 11:1. Виж за калкулатор и прецени. При 11,5:1 е възможмно да не кажа сигурно 4е 6те ти пипа малко и от маслото. Ама 6те е ДЗВЕР!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net
http://www.zealautowerks.com/dseries.html излиза че ако ако пилнеш 0.5мм отиваш на 10:1, а при 1мм, на 10.47:1имайки предвид че фабрично си 9.6:1 разликата е доста малка. Дори да отидеш на 10:1 вобще няма да ти е нужен над 95 бензин. Аз лично бих огледал много добре главата преди да я пилиш, да не се окаже че си 3-тиа подред който прави тази операция, 1мм не е хич малко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

емо моля те сметни и при мен какво ще се получи от 05, 0,7, 1мм че нищо невдявам а много ми е интересно че и аз имам такава наклонност ,мотора е Ф20А4 ,благодаря предварително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

емо моля те сметни и при мен какво ще се получи от 05, 0,7, 1мм че нищо невдявам а много ми е интересно че и аз имам такава наклонност ,мотора е Ф20А4 ,благодаря предварително :)

О на теб ти трябва по-голяма ЕЛКА :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

при евентуално НЕпипана до сега глава кой ще е най-резонния вариант в десети/мм ?колата няма да я правя за писта но просто искам като реша да се дръпна да си имам потенциала :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

д16а8/9 имат от къде да се сгъстят без да се пипа главата , емо калкулатора не е верен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE

д16а8/9 имат от къде да се сгъстят без да се пипа главата ....

А това тайна ли е и може ли да рзбера от каде да я сгъстя :):):D ????? Редактирано от M_TYPE

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

нямам грам цифрички за твоя....Зарко, дай някой жокер де. Бутала, гарнитура, биели?и между другото какво не ти хареса на калкулатора? аз до тук все вярни ( общоприети) числа виждам там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

смятам една д15-ка тука но явно има разлика в д15б2 и б7 и з1 в камерата на главата защото компресията ми се полу4ава или по малка или по голяма отколкото е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

А такива калкулатори за по-големи двигатели няма ли :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest viTec

д16а8/9 имат от къде да се сгъстят без да се пипа главата

Тука не стана ясно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Бутала или гарнитура най - вероятно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

смятам една д15-ка тука но явно има разлика в д15б2 и б7 и з1 в камерата на главата защото компресията ми се полу4ава или по малка или по голяма отколкото е

че какво не ти хареса на 9.2 за фабричната Д15з1 :rolleyes:нали не пропускаш факта че д15з1 е с дългите мотовилки....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

че какво не ти хареса на 9.2 за фабричната Д15з1 :angry:нали не пропускаш факта че д15з1 е с дългите мотовилки....
аз смятам д15 с други буталца :rolleyes: и не идва

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE

д16а8/9 имат от къде да се сгъстят без да се пипа главата

Аре де не стана ясно от каде да се пипа да си докараме потенцяла на А-9те?????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

че какво не ти хареса на 9.2 за фабричната Д15з1 :(нали не пропускаш факта че д15з1 е с дългите мотовилки....

Аха, май тук ще полюбопитствам малко ако може!?Ами ако се метнат други по къси билеи на з1? и евентуално от кво стават?от з6 може би?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

че за чий са ти по-къси биели?Не знам какви са диаметрите на лагерите, но на З1 биелата е 137мм, както на повечето д16-ки, а на д15 е 134 но с по-тънки лагери от на д16.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Като ви гледам май сте на път да измислите нов двигател ХОНДА BG... :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Като ви гледам май сте на път да измислите нов двигател ХОНДА BG... :offtopic:

Работи се усърдно винаги към тази посока :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Ми меко казано аз на мойта З1 само една глава с колектори ...от З6 да метна и едно П28 и си ставам :offtopic::lol: Идеи има много, но съм сигурен 4е тези дето имат идеи не споделят вси4ко в темите! (явно има защо) :P Всеки един двигател има откъде да се пипне - стига да се вложи малко 4етене, логи4но милсене и ПАРИ4КИ :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

.... ПАРИ4КИ :lol:

Дойдохме си на думата :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

Ми меко казано аз на мойта З1 само една глава с колектори ...от З6 да метна и едно П28 и си ставам :unsure:;) Идеи има много, но съм сигурен 4е тези дето имат идеи не споделят вси4ко в темите! (явно има защо) ;) Всеки един двигател има откъде да се пипне - стига да се вложи малко 4етене, логи4но милсене и ПАРИ4КИ ;)

ако за мен говориш , обеснявал съм помагал съм дори съм подарявал разни части на хора от форума за които пък други от форума са им искали маса $ и едно мерси не съм видял, повече не ми се занимаваскоро ще видите най-бързата Д15 в бг Редактирано от ZnipeR

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

скоро ще видите най-бързата Д15 в бг :P:puke:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Бате ако после несподелиш какво си направил ще се разочаровам много!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...