Jump to content
scre

Проблем с измервателния уред на горивото

Recommended Posts

Здравейте колеги!Имам много неприятен проблем,който не знам дали наистина може да се нарече проблем или просто е нормално това което се случва!Така.. зареждам си аз бензинче да речем за 40лв,като потегля стрелката се вдига почти наполовина на уреда.Дотук добре,първите 20-30км няма проблеми или поне докато няма остри завои :D Не знам какво се случва в резервоара но като взема по рязък завои например "ляв" и стрелката се качва нагоре,като завия остро надясно пада доста драстично!Не знам колко е нормално да е така но при нас с базовите модели който нямат лампичка на уреда е много кофти.Както ми се налага да ходя на дълги разстояния не мога постоянно да си държа резервоара пълен за да мога да съм сигурен че няма да ми свърши бенза :) На някой да му се е случвало ? :)

Редактирано от scre

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен се получават същите аномалии при остри завои или нанагорнища.То при тази цена на бензина е нормално за 40 лв да сваршва Публикувано изображение.Ще се ориентираш по километрите които си изминал или отбиваш на прав път и замерваш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карай бавно по завоите и няма да ти мърда стрелката, също така нагоре и надолу забрави, само на равно.Проблемът е, че уредът реагира прекалено бързо за да е комфортно. Като вземеш бързо завой и бензина се премести в единият край на резервоара от центробежната сила, количеството според датчика пада или се вдига, зависи какъв е завоя и от коя страна на резервоара е датчика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам така и правя но в повечето време не се коригира,примерно ако е било на 1/4 резервоар и направя по остър ляв стрелката пада почти до червената отсечка и лошото е че и на равно да карам пак там си стой :( единствено трябва да направя по рязък десен и да се покачи стрелката :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само десни и резервоара ще се пълни, пълни, само гледай да не прелее.Уредът не е толкова точен, че да очакваш да се върне на същото място, не разчитайте на него много много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...