Jump to content
Guest Krelion

Съединител!

Recommended Posts

Guest Krelion

Колеги усещам че съединителя ми здава багажа!Давам му макс 2-3000к докато не вземе да превърта съвсем!Та въпроса ми е от къде да си взема нов където няма да ми одерат кожата!Мисля от авто+ да пазарувам,но ако знаете от къде може да се намери на по-добра цена....И друго,някои слагал ли е спортен съединител,и какава е разликата от нормалния освен,че отлепя по рязко и разбира се цената.!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

айде да не е от там :Dсега имаш си хубава колица , недей се скъпи ми си сложи един съединител exedy за 300лв и си карай с 200 спокойно :DМоже и Valeo като резервен вариант , но там не знам ... има доволни колеги.Дай една търсачка .... имаше тема !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Дайкин? към 270 май беше..

Намерих FKK казаха ми че е Японски за 315лв.Някой да има впечатления?Днес ходих на маистор и тои ми каза че има още хляб в съединителя,ама аз съм перфекционист и обичам всичко да е ок.Та как мислите да сменям ли или да изчакам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Колеги усещам че съединителя ми здава багажа!

Колега как разбра?Питам, защото при мен понякога (например при голяма жега) на задна се усеща едно 'подскачане'.На първа също съм имал подобен ефект, но много по-рядко и почти незабележим.В останалите случаи си потеглям нормално.Някой имал ли е подобно 'явление'? Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Колеги усещам че съединителя ми здава багажа!

Колега как разбра?Питам, защото при мен понякога (например при голяма жега) на задна се усеща едно 'подскачане'.На първа също съм имал подобен ефект, но много по-рядко и почти незабележим.В останалите случаи си потеглям нормално.Някой имал ли е подобно 'явление'?
Ами първо съединитела започна да отделя много високо.Почти на горна мъртва точка.Когато "изпъна"колата на първа до 7000об,включа втора и пусна рязко съединителя си късаше гумите,а сега се усеща как леко превърта съединителя и не зацапва толкова рязко.По принцип си правя експеримент като на място включа 5-та,дръпна ръчната,вдигна 2-2500об. и пусна съединителя.Колата моментално угасва което ми дава надежди.Но ако твоята не угасне а започне да се мъчи направо хвърляй!Но нека по-опитните колеги да се изкажат по въпроса за да си сигурен...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pepi

Колега явно на англичанките е слабо място и аз имах този проблем - тресене на ниски и срдни обороти. Оказа се че е от съединителя. Смених го с Валео пълен боклук изкара точно 5000 километра без да е насилван и започна да бие яко, сега съм с английски кю ейч 90 лв. и за сега е добре, но за по сигорно слагайте Дайкен както каза колегата или Нипарт. Желателно е да се сменя комплект.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Ами първо съединитела започна да отделя много високо.Почти на горна мъртва точка.Когато "изпъна"колата на първа до 7000об,включа втора и пусна рязко съединителя ... се усеща как леко превърта съединителя и не зацапва толкова рязко.

И аз съм така. Това ясен сигнал за смяна ли е или да го чакам?Как да го позная навреме, че да не ме остави някъде?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Направи си и друг експеримент :) с натиснат съединител без значение в движение или на място изфорсирай до макс обороти , изчакай да си дойде на нормални и превключи предавка , ако е тръгнал да заминава ще отлепи супер високо :) но щом и при изрязване на първа почва да ти отлепя - нов съединител :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Колега Крелион, начи купетата фабрично са с Дайкин, предлагам ако не слагаш спортен да си земеш дайкин отново. Аз като го сменях ми дойде някъде около 300 лв. със лагера вкл. и бях много доволен докато не продадох колата. Мисля че ще мога да изровя телефона на магазина, но ще е довечера и ще постна. И ... един съвет: Отивай на пазар само със стария съединител и лагер и каквото още защото има разлики :) Да не се налага да купуваш едно и също нещо 2 пъти :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Колега Крелион, начи купетата фабрично са с Дайкин, предлагам ако не слагаш спортен да си земеш дайкин отново. Аз като го сменях ми дойде някъде около 300 лв. със лагера вкл. и бях много доволен докато не продадох колата. Мисля че ще мога да изровя телефона на магазина, но ще е довечера и ще постна. И ... един съвет: Отивай на пазар само със стария съединител и лагер и каквото още защото има разлики :rolleyes: Да не се налага да купуваш едно и също нещо 2 пъти :angry:

Благодаря ти за съвета!Ако намериш телефона ще е супер!!! Редактирано от Krelion

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pepi

За моя двигател D15Z8 в цяла България не можах да намеря пълен комплект и трябваше да си ги купувам отделно. По важното е че след смяната на всичко пак си остана леко биене на ниски обороти та мисълта ме е когато го сменяш да ти проверят добре и огледалният диск да не би да е изяден на криво - вече взех да се съмнявам в него. Пиши като го смениш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Съжалявам за забавянето, но нямах техническата възможност да се намъкна във форума за да пиша :drunk:та ... телефона на магазина е 02/9311581. Намира се на Ботев с/у магазин аутоплюс горе долу :)Айде успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната_

Крелионе, ако не ти боксува сериозно наистина съединителя не го сменяй!!! Ще се натресеш на някой ментак и ще стане наистина зле, а ще махнеш твоя оригинален - я пак си помисли кво праиш :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...