Jump to content
Guest APOLON

ГУМИ ВЪПРОС

Recommended Posts

Guest APOLON

Колеги , извинете за тъпия въпрос. Искам да ви попитам добре ли ще е за моита колица този размер гуми , ще има ли разлика в ускорението с тези гуми 195/45/15 , МИсля ,4е това е оптималния вариант , но за да съм по-сигурен искам и вашето мнение . КАрам сивик 1.4 iS 97g 90коня 6та генерацияБлагодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

има да кривиш джанти.....много са нископрофилни бате, карал съм и с ниски и с по-високи, и с по-широки, ама съм най-доволен от 185/60/14, или 185/55/15 :) Но ти си решаваш де!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest element

Прав е Maina 6th gen-определено профила ти е нисък и не само ще кривиш джанти,а и ще си натъртиш бъбреците.Аз съм със 195/55/15 и ми е добре. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

и 50 става, ама с по-ниски е кофти... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

ама съм най-доволен от 185/60/14

...и аз така ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Човека не ви пита дали 6те криви джанти и как 6е му вози колата с тоя размер а дали 6те ускорява по по-разли4ен на4ин.Според мен няма да усети6 разлика в ускорението м/у 195/45,195/50 (ти с къв размер я кара6 сега)Аз от как съм на низки 17'-ки съм мн добре :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

Човека не ви пита дали 6те криви джанти и как 6е му вози колата с тоя размер а дали 6те ускорява по по-разли4ен на4ин.Според мен няма да усети6 разлика в ускорението м/у 195/45,195/50 (ти с къв размер я кара6 сега)Аз от как съм на низки 17'-ки съм мн добре :D

Аз я карам 185 60 или 65 на 14 . Моита е 90 коня и се чудех дали това е оптимално решение 195 /45 195/50 15 ки хем да си е стабилна хех да си ускорява по същия начин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

.............ще има ли разлика в ускорението...........

Разликата няма да е толкова голяма м/у 185/60 и 195/50

П.С. При мен има разлика карам летни 195/50/15 и зимни 155/80/13 :D:D:D смех

ама зимата по завоите не ми е много до смех :P , та констатирах следното:

За Летите джанти трябва доста по-високи обороти и е по-мудна, разхода:

зимата, извънградско до 110км/ч - 6,8 (газ)

лятоска, извънградско до 110км/ч - 7,2 (газ)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

И аз бях мислил за 195/45/15 и на твое място бих си сложил такива, но имай предвид че е доста ниска гума и ще вози твърдо и скъпо в дупките :D А и не се намира много размера между другото :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest popa_s_laptopa

Моят съвет е, ако те влече да караш с подобен профил, да избереш 195/50/15 вместо 195/45/15. разлика в ускорението не знам дали ще усетиш, но в цената със сигурност. 195/45/15 е доста скъп размер, докато другият е популярен и на по-нормална цена. Мисля, че разликата е около 70 - 80 лева НА ГУМА, ако купуваш нови.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vtec

Аз карам зимата със 185/60 14ки,лятото със 195/50 на 15ки и ти казвам че с профил под 50 (а дори и той)във българската ни действителност си е лудост а за ускорението сам сигурен че ще стане по мудна.Някаде бях чел във фирмен сайт за лети джанти за така наречения калкулатор за размери-там ясно се показва кой размер и цолаж с кой се пропокрива като общи осреднени данни или нещо подобно.Всв пак коли до и под 100коня по голям цолаж си влияе,че стават по стабилни е ясно но с профил на 45 си трябва и спортно окачване.Това е от мен. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...