J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 15 Март, 2012 Здравейте.Изчетох няколко теми по този въпрос но не си отговорих напълно.Свещите ми са омаслени по резбата и малко над нея.Не на всички цилиндри но на два беше доста маслото.Та неможах да разбера коя гарнитура трябва да се смени.Тази на капака на клапаните или тези уплътнения които са за свещите(четох че са отделни от гарнитурата)?Също така цвета на електродите на всички свещи е сивкав и нагоре започва маслото.По резбата е като изгоряло(много черно)а малко по нагоре е чисто,ама чисто все едно съм им капнал отгоре на свешите ново масло Нищо общо с изгорялото в двигателя.Днес си измерих и компресията.1-ви цилиндър-14, 2,3,4 - 14.3 нещо такова.Компресията мисля,че е добре(А колко е нормалната за моя двигател?)? Колата върви добре за конете си и ми погорява масло.Но немога да разбера дали е от сегменти,гумички или всичкото това изтича през свещите.Разхода е 1.5 до 2 литра.Карам с кастрол но скоро ще го сменям с друга марка понеже не съм доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #2 Отговорено 15 Март, 2012 Колега да беше написал каква ти е колата и с кой двигател е.....накратко,свещите се омасляват от уплатнителните пръстени около лулите(свещите) както си написал.Относно компресията,според мен е малко висока.Това се дължи на маслото което пропуска масления сегмент и допълнително уплътнява от което идва и отговора на другият ти въпрос....в 95% от случаите Хондите горят масло заради скапани(спекли)маслени сегменти.Дано съм бил полезен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 15 Март, 2012 Извинявам се много.Колата е сивик 6 ген.Двигателя е Д14а3.А тези пръстени,само те ли се сменят или цялата гарнитура на капака?И мога ли да си ги сменя сам(как се сменят)?Също ако може и марка и цени на тези пръстените/гарнитурата.Чувал съм,че за гарнитура,VICTOR REINZ били много хубави? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #4 Отговорено 15 Март, 2012 Можеш да смениш само пръстените,а дали можеш сам.....ами зависи,можеш ли???Иначе марки много,цени всякакви,и Рейнц е добро решение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове