Jump to content
Guest xakera

гърми на газ

Recommended Posts

Guest xakera

колеги помагаите пак ;) на един приател му сложиха газ на колата пална инжекция и постоянно му гърми ;) защо така се получава някой знаели ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

Има няколко причини до колкото знам. Еднате е че има проблем със свещи, кабели или нещо по токовете на двигателя. Другото което съм чувал е от бедна смес или когато прекючва от бензин на газ. Но най- добре е ако си я е слагал скоро да отиде там където са му е склагали, защото сигурно има и гаранция. Но ако не виж това може би ще помогне Газ Сервизсамо да не е някоя турска уредба или или да е сложена много некадърно. Успех и после драсни някой ред да кажеш как е. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mastorpetko

свещи, кабели или нещо по токовете

;) да смени и въздушния филтър и да ходи да му настроят газовата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Кажи му да си сложи гръмоотвод ;) Сори не се сдържах.Кажи поне каква е колата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

Кажи му да си сложи гръмоотвод ;) Сори не се сдържах.Кажи поне каква е колата

;););) аз му казах да си вземе хонда ама той дебела глава ;) рено лагуна 98г. 1.8 пълна инжекция. по принцип му гърмяла когато е на скорост и намаля и после като даде газ бумммм ;) даже последния гръм му прасна капака на въздушния филтър ;) всичко е сменено по колата Редактирано от xakera

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

газов инжекцион ли сложи или пригоди обикновена уредба ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

газов инжекцион ли сложи или пригоди обикновена уредба ?

обикновенна уредба е не му се даваха пари за газов инжекцион.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mastorpetko

по принцип трябва да има противовзривен клапан, ако имаше, не би трябвало да му пръсне кутията, така че да отиде да му монтират един - тогава и да гърми и да не гърми няма да има ядове. Другото основно нещо е да си оправи задължително тоците, това включва задължителна смяна на кабелите на свещите и самите свещи с чисто нови и качествени, за да няма излишни искри (както се получава със стари кабели). Колата гърми, защото се събира газ във всмукателния колектор (особенно като върне педала на газта рязко) и ако има искри от кабелите, тази газ се възпламенява и гърми. Може и самият изпарител да не е настроен добре, така че като смени кабелите и свещите и като си сложи този клапан ("кихалка" му викат майсторите), да отиде да му направят и центровка на изпарителя.П.П. Много е важно изпарителя да е качествен, не някой турски боклук, че ще бере ядове много...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

по принцип трябва да има противовзривен клапан, ако имаше, не би трябвало да му пръсне кутията, така че да отиде да му монтират един - тогава и да гърми и да не гърми няма да има ядове. Другото основно нещо е да си оправи задължително тоците, това включва задължителна смяна на кабелите на свещите и самите свещи с чисто нови и качествени, за да няма излишни искри (както се получава със стари кабели). Колата гърми, защото се събира газ във всмукателния колектор (особенно като върне педала на газта рязко) и ако има искри от кабелите, тази газ се възпламенява и гърми. Може и самият изпарител да не е настроен добре, така че като смени кабелите и свещите и като си сложи този клапан ("кихалка" му викат майсторите), да отиде да му направят и центровка на изпарителя.П.П. Много е важно изпарителя да е качествен, не някой турски боклук, че ще бере ядове много...

аз знам че се казва гръм клапа а не противо взривен ;) а когато си има гръм клапата пак си гърми но испуска налягането от от тая клапа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

аз знам че се казва гръм клапа а не противо взривен ;) а когато си има гръм клапата пак си гърми но испуска налягането от от тая клапа ;)

който, както иска да го нарече, на елементарен инженерен език си е баш пресостат, ако искате и blow off му кажете :P ма иначе бенджи си го каза, пак гърми ма клапата изпуска насъбралата се енергия (даже може като турбо да го направите) :) но колегата определено трябва да си оправи тоците и после настройка на изпарителя, че ако направи и малко реглаж на подаваното количество газ на машина, а не на ухо ще вземе и да литне даже ;):) извинявайте за глупостите ма днес гледах малко формула на живо и......... е няма такава машина! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

А изпарителя как е с отоплението т.е. как е захранен с охладителната течност на колата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

всичко си има за енда газова уредва!!!от както му затегнахме кранчето за газта не е правила проблем но все пак утре е в сервиза :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

голяма грешка с тази уредба дето спестяваш някой лев ама не си струва главоболието дето ти се събира ако сложи клапан няма да му гърми филтъра ама с таз уредба няма да върви добре колата и обороти няма да държи и разхода на гориво ще е по висок ...... не си струва икономията :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

голяма грешка с тази уредба дето спестяваш някой лев ама не си струва главоболието дето ти се събира ако сложи клапан няма да му гърми филтъра ама с таз уредба няма да върви добре колата и обороти няма да държи и разхода на гориво ще е по висок ...... не си струва икономията :)

има клапан, даже два ама нещо не отварят и затова му гърми кутията на филтъра, утре е в сервиза , той наистина е взе тънко и може да има главоболия както каза :) за разхода каза че с 22литра газ е изминал 180километра и каза че било добре. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

за разхода каза че с 22литра газ е изминал 180километра и каза че било добре. Аз последно сипах 12 литра А95 и изминах 225 км долу горе кантар се получава :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

за разхода каза че с 22литра газ е изминал 180километра и каза че било добре. Аз последно сипах 12 литра А95 и изминах 225 км долу горе кантар се получава :D

то и аз с 12литра А95 изминавам 200км(не винаги :D ) ама за него е добре, на бензин му гори над 10 :D той и затова сложи газово :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

за разхода каза че с 22литра газ е изминал 180километра и каза че било добре. Аз последно сипах 12 литра А95 и изминах 225 км долу горе кантар се получава :rolleyes:

Е то ако е така при всички дали щеше да има толкова газостанции и коли на газ. Но ще ти дам един пример аз имам и Civic и Accord (двете на газ) наскоро ходих до Пловдив и обратно с четри човека. Единия път с Accordа беше 30лв. а другия със Civicа беше 20лв. и това е извън градско подобно съотношение е и в града. Той човека сигурно говори за градско газ, а ти говориш за извън градско бензин, но не забравяй и за разликата в колите едната е малка а другата голяма. А ако този разход е в града 12 литра 225 км. аз ти предлагам бартер давам ти моите две за твоита, ако си навит пиши :rolleyes: .А колкото до това за газта и бензина ако разликата им беше 10ст. никои нямаше да си дава парите за газова уредба и да си товари колата с железа и да си заема багажника :rolleyes: . Но уви не е така постоянно се сменят цените на горивата и понякога разликата е малка,а понякога е много голямаааа. Да незабравяме, че живеем в България и всеки си прави сметката до стоинка. Та за това ако можем да помогнем на човека та дори и да не кара Honda, ще е по-добре от колкото да се заяждаме без полза. Пък другия път може и да посъбере някой лев и да си купи Honda.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

за разхода каза че с 22литра газ е изминал 180километра и каза че било добре. Аз последно сипах 12 литра А95 и изминах 225 км долу горе кантар се получава :rolleyes:

Е то ако е така при всички дали щеше да има толкова газостанции и коли на газ. Но ще ти дам един пример аз имам и Civic и Accord (двете на газ) наскоро ходих до Пловдив и обратно с четри човека. Единия път с Accordа беше 30лв. а другия със Civicа беше 20лв. и това е извън градско подобно съотношение е и в града. Той човека сигурно говори за градско газ, а ти говориш за извън градско бензин, но не забравяй и за разликата в колите едната е малка а другата голяма. А ако този разход е в града 12 литра 225 км. аз ти предлагам бартер давам ти моите две за твоита, ако си навит пиши :rolleyes: .А колкото до това за газта и бензина ако разликата им беше 10ст. никои нямаше да си дава парите за газова уредба и да си товари колата с железа и да си заема багажника :rolleyes: . Но уви не е така постоянно се сменят цените на горивата и понякога разликата е малка,а понякога е много голямаааа. Да незабравяме, че живеем в България и всеки си прави сметката до стоинка. Та за това ако можем да помогнем на човека та дори и да не кара Honda, ще е по-добре от колкото да се заяждаме без полза. Пък другия път може и да посъбере някой лев и да си купи Honda.
Бате ни най малко съм се заяждал :rolleyes: Просто направих 1 съпоставка да истъкна марката коя e :rolleyes:.Базикам се разбира се.И за твое сведение този разход е 70% извън града и 30% градско ако искасш да правим трампата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

Оки навит съм клима има ли и да ли този разход ще успее да го покрие на 100 % в София :rolleyes: .Но идеята е следната аз ако можех да си позволя да карам постоянно на бензин нямаше да давам толкова много пари и то за две газови уредби и да си губя пространство от багажника пък и да тежи на колицата :rolleyes: . Но ако можем да помогнем на някой та дори и голф да кара, трябва да сме толерантни един към друг защото незнаеш дали няма да ти се наложи да потърсиш помощ на път или в чужд град. За това пожелам на всички да се срещаме само за приятни неща (кафе, бира и т.н.), пък то не е чак толкова важно кои какво кара, а какво стои зад волана. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...