Jump to content
ICJ

Зацепване на делко с разпределителен вал

Recommended Posts

Здравейте.

Свалих елемента, който се зацепва за вала, а в същото време забравих да го бележа спрямо оста на делкото. Много глупв и елементарен пропуск! :angry: Сега се притеснявам, че съм го сложил на обратно (180*) :wacko:

Публикувано изображение

Когато мотора е на белези и е на ГМТ на първи цилиндър. На коя свещ делкото подава да презкочи изкра? на 1 или на 4?

Редактирано от ICJ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали трябва да възпламени сместа в 1 цилиндър,значи я подава на първи!Ако не запали така ,зацепваш го на 180 градуса и си готов.:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааа колегата е прав. :thumbs1: В менюала общо взето пише, че делото като е на белези трябва да подава към 1-ви цилиндър, но понеже съм човек дето проверява нещата от няколко източника реших да разгледам разпределителния вал и реда на отваряне на клапаните. Когато двигателя е на белези първи цилиндър е в края на такта сгъстяване (тоест трябва да прескочи искра за да се запали гориво-въздушната смес). И както следва реда на запалване е 1-3-4-2.От тук за мен става ясно, че съм го завъртял. :P Извода е "не забравяйте да бележите преди да разглобите нещо дето няма от каде да го погледнете" ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...