ICJ 8 #1 Публикувано 10 Март, 2012 (Редактирано) Здравейте. Свалих елемента, който се зацепва за вала, а в същото време забравих да го бележа спрямо оста на делкото. Много глупв и елементарен пропуск! Сега се притеснявам, че съм го сложил на обратно (180*) Когато мотора е на белези и е на ГМТ на първи цилиндър. На коя свещ делкото подава да презкочи изкра? на 1 или на 4? Редактирано 10 Март, 2012 от ICJ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #2 Отговорено 11 Март, 2012 Нали трябва да възпламени сместа в 1 цилиндър,значи я подава на първи!Ако не запали така ,зацепваш го на 180 градуса и си готов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ICJ 8 #3 Отговорено 13 Март, 2012 Такааа колегата е прав. В менюала общо взето пише, че делото като е на белези трябва да подава към 1-ви цилиндър, но понеже съм човек дето проверява нещата от няколко източника реших да разгледам разпределителния вал и реда на отваряне на клапаните. Когато двигателя е на белези първи цилиндър е в края на такта сгъстяване (тоест трябва да прескочи искра за да се запали гориво-въздушната смес). И както следва реда на запалване е 1-3-4-2.От тук за мен става ясно, че съм го завъртял. Извода е "не забравяйте да бележите преди да разглобите нещо дето няма от каде да го погледнете" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове