Jump to content
SVE_1986

Проблем с уред за температурата на водата

Recommended Posts

Сложих си електронен уред за температурата на водата,но имам проблем с него или по-точно с връзването му.С захранването и осветлението се оправих,но имам проблем с сигнала.Направих си адаптер за температурен датчик,монтирах го на горния маркуч на радиатора и сложих датчика(еднокабелен).На уреда имам сигнал + и сигнал -.Сигнал + го връзвам към датчика,но сигнал - няма къде да го вържа.Не става като го сложа на маса някаде по купето или на акумулатора.Ако минуса го докосна до друг датчик(примерно за маслото)лампата на маслото светва веднага,но уреда за температурата на водата почва да работи.Ясно ми е,че температурния датчик трябва да е с 2 кабела,но има ли някакъв вариант да излъжа уреда да работи с датчика,който съм сложил?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако датчика който ползваш е с един кабел значи корпуса му е метален и трябва да е на маса.Най-добре да е монтиран на корпуса на термостата където е и другия датчик за оригиналния уред.Забравих да напиша, че различните датчици имат различно съпротивление и уреда може да не показва реални градуси.

Редактирано от jokera

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...