Jump to content
Guest p0nka7a

Свещи

Recommended Posts

Guest p0nka7a

Някои може ли да ми каже каква е разлката между Японските свещи NGK и Френските NGK , Без да видим опаковката на свещ-а, в смисъл сложени са ми и след определено време искам да видя дали са японските защото не работи добре , с 2 думи на самата свещ има ли нещо отличително? И възможно ли е да е от това патка от време на време??не работи равномерно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Ами по принцип на металната част на свещта има щамповано моделът и пише "japan".Ако това ти помага нещо.Обаче и това не е гаранция.По принцип оригинална японска свещ НГК изглежда като бижу,смисъл различава се по качеството на изработка от ментаците.Няма ръбове от изливането и т.н. много добре изглежда.Малко детско обяснявам ама и аз незнам как да ти опиша ;) Скоро гледах НГК,на което пишеше japan и отдолу висеше един конец отвътре при изолатора ;) .Затова незнам дали има еднозначен отговор на въпроса ти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Ами по принцип на металната част на свещта има щамповано моделът и пише "japan".Ако това ти помага нещо.Обаче и това не е гаранция.По принцип оригинална японска свещ НГК изглежда като бижу,смисъл различава се по качеството на изработка от ментаците.Няма ръбове от изливането и т.н. много добре изглежда.Малко детско обяснявам ама и аз незнам как да ти опиша ;) Скоро гледах НГК,на което пишеше japan и отдолу висеше един конец отвътре при изолатора ;) .Затова незнам дали има еднозначен отговор на въпроса ти.

Скоро ги сменях и на тези които свалих беще щамповано" Made in France"а на новите не пишеше нищо ;) Сигурно са Made in .... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Някои може ли да ми каже каква е разлката между Японските свещи NGK и Френските NGK , Без да видим опаковката на свещ-а, в смисъл сложени са ми и след определено време искам да видя дали са японските защото не работи добре , с 2 думи на самата свещ има ли нещо отличително? И възможно ли е да е от това патка от време на време??не работи равномерно

Питай твоя градски zmeq ква е разликата между японско и френско NGK ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tirex

Аз като сменях,в магазина познат ми препоръча Денсо,каза че не е виждал истински НЖК от 1 година,прави си извода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

След разговор с него пуснах тази тема защото неговия проблем е като моя но незнам дали е това , освен да свали свещите да сравним , свалих ги и ги видях моите и са работили добре но незнам дали са качествени няма ли снимки на НГК япоснки да се види на моите има "R" с червени на керамиката ако това значи нещо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

Аз като сменях,в магазина познат ми препоръча DENSO,каза че не е виждал истински НЖК от 1 година,прави си извода.

;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

По принцип няма разлики,но ако можеш да избираш вземай японските.Както спомена колегата на металната част пише Япония.А относно Nippon Denso,те са заместител.Honda препоръчва и тях.Припаткването освен от стари свещи може да е от неправилно топлнно число.Провери си и кабелите ивъобще всичко,което има връзка с токовете.Провери и предварението на запалването от делкото.Най-лесно ще се ориентираш по цвета на свещите-перфектната свещ е с керемиден цвят.Ако е бяло-зелена значи имаш голямо предварение,ако е черна значи имаш закъснение и кофти изгаряне.Провери и разтоянието м/у електродите на свещта.В модела на свещите пише всичко-топлнно число разстоянито м/у електродите и т.н.Питай в магазина-ако са в час ще ти обяснят.Провери и зацепването на разпределителния вал,много "майстори" не са в час!Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

;) взе ми думите от устата..... Додоооооо къртиш мивкиТвой покорен ФЕН ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Sorry.Да посети сервиза.Поне в Бургас имате сервиз.Ние в Русе се борим сами с живота като такъв. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

:P взе ми думите от устата..... Додоооооо къртиш мивкиТвой покорен ФЕН ;)
Заради скапаното френско NGK-а зимата една D15-ка я бях направил на парцал :D от тогава тия не ги пуша ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Какъв точно ти е Civic-a или знаеш ли точно какви свещи ти препоръчват - имам два комплекта читави NGK, които ми донесоха от САЩ4 бр BPR6ES - 20 лв - японски4 бр BPR5ES-11 - 20 лв - американски

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a
;) Стига бе тая тема можеше да сварши някаква работа на някой стига!БАлександров ми бате аз мисля че тия работи се сменят с чисто нови - какво занчи читави ( ползвани но запазаени ли) и пише ли нещо да знаеш че са японски може и да се разберем нещо? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Нови са бе ;) - читави - имам в предвид че са качествени - от Щатите ми ги донесоха заедно с други, но само тези останаха ;) Вземи провери първо дали стават за теб... Ей тук например може http://www.ngkpartfinder.co.uk/partfinder.phpЩе видя какво пише...

Редактирано от BAlexandrov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

......каква е разлката между Японските свещи NGK и Френските NGK........

;)Ами на френските им се разбива по-бързо окачването ;);););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

абе понка и аз мисля че може да е полезна тая тема ма тоя смотаняк с тея изказвани малко не се ли осеща че прекалява като иска има си форум на форд на рено и другите там талиги да влиза да си пише кот си иска ЕМО ИЗВИНЯВАЙ ЗА ОФТОПИКА МА ТОЯ НЕ СА ТАРАЙ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...