Jump to content
Guest semionov

Къде да си търся Honda?

Recommended Posts

Guest semionov

Здравейте,Предстои ми да си купя първата ми кола. Съветваха ме първия път да е нещо по-евтино, за което да не ми е жал. Само че, за щастие или нещастие, ме запалиха по Honda Civic ;)Исках да помоля за някакви идеи къде мога да намеря да разгледам Сивик 5г хечбек, освен по обявите в mobile.bg. Сещате ли се за някакви автокъщи в София, където редовно да има такива коли, по възможност с повечко екземпляри, за да мога да избирам? Или други варианти?Гледах доста обяви в mobile.bg, но ми се струват малко съмнителни повечето - доста са наточени, а съм чувал че наточените коли са доста експлоатирани, и не е добра идея да си взимам такава. Има ли нещо вярно в това? Изобщо, ако можете да ми дадете някакви съвети, конкретно за Хонда, от къде да гледам и за какво да внимавам, ще ми бъде полезно понеже съм малко нов ;)Благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

...Само че, за щастие или нещастие, ме запалиха по Honda Civic :angry:...

щастие, брат, щастие :angry: А по темата-отиди на някоя от ежеседмичните сбирки на съклубарите.Не вярвам накой да ти откаже да поразгледаш.Не си писал от къде си(предполагам София),но така или иначе следи форума кога има сбирка и тичай натам.Успех в бъдещата покупка.Добре си се ориентирал. ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Често "наточените" са и по-глезени , по-пудрени и по-поддържани . Не е критерий за лошо или хубаво и в двата случая трябва да гледаш ;)

Само едно мога да ти кажа ... такава хонда каквато искаш трудно се намира ;)

Повечето внесени са купени на много ниски цени и състоянието трябва да се гледа под лупа ,а хубавите които са си тук често не се продават :angry:. Така че трябва да чакаш да ти излезе късмета :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dechko

обади ми се ще ти намеря сивик 5 генв момента имам 3бр. наличниВарнател 0899968832

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Мерси за отговорите.Може да отида на срещата някой път, но след като си купя колата. Малко ще ми бъде неудобно да разпитвам хората ;) А пък и те едва ли отиват на срещите за да си продават колите.Кофти че толкова трудно се намират читави коли :lol: Да не говориме че е пълно с мошеници, които ги напудрят колкото да се продадат, и после иди та се оправяй. Мои познати ми напълниха главата с разни истории колко било рисковано да си купуваш кола на старо, как било до късмет, как трябвало да гледаш всичко под лупа, и че колкото и да гледаш пак нищо не се знаело. Даже за малко да ме откажат да си купувам Сивик ;)Днес мисля да пообиколя автокъщите на Горубляне. Разправяха ми легенди какви са мошеници там, но ще отида да видя за какво става въпрос и малко да ме полъжат ;) Тъкмо ще придобия малко опит в тоя занаят ;)Дечко, мерси за предложението, но съм от София и няма как да стане, защото не мога да я закарам на сервиз при познат, а нали знаеш как е при новаците. Ако имаш някой твой човек от София, който продава Сивик 5г може да ме свържеш с него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jasonsmith

Мисля че колегата искаше да каже, да отидеш на среща на клубарите, за да огледаш техните коли, и съответно да ти обянсят какво да гледаш като тръгнеш да купуваш, а не да почнеш да питаш са кой продава колата си и т.н. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Вярно е, че трябва да се внимава много, ама пък не е чак толкова страшно, в крайна сметка купуването на кола втора ръка си е стандартно нещо за България ;)Почети малко в интернет какво трябва да гледаш на старата кола, като я избираш, независимо от марката. Нещата са тривиални и всеки може да се справи. За нещата, дето не са тривиални, се ходи на сервиз. Даже ако знаеш английски, ето ти списъка, по който си оглеждах моята Хонда, като я купувах:http://www.dimodi.com/uploads/honda/Car_In...n_Checklist.docНа Горубляне, откъдето купувах, наистина не пропускат възможност да те излостят - като се почне от колата, мине се през това колко трябва да платиш за автовоз до сервиза и се стигне до някакви си 50 лв цена за издаване на фактура. Това което мога да ти дам като съвет от мен, е че трябва да изпробваш АБСОЛЮТНО всичко дали работи. Ако нещо изглежда ненаред, но продавачът ти каже "Това си работи, само еди-какво си трябва да се направи" - приеми, че не работи до доказване на противното. При мен така стана с алармата - уж нямало батерия за дистанционното, от 9 кладенеца носих батерия, щото беше нестандартна, после сигурно си е забравила кода или е разкачена от акумулатора и трябвало да я закарам на алармаджия да я "пипне малко" и дрън-дрън, в крайна сметка се оказа, че никакво пипане няма смисъл да се прави и сложих нова аларма.По това време почти нищо не разбирах, под предния капак гледах все едно съм на изложба (то и сега общо взето съм така), ама въпреки това горният списък много ми помогна. Ходих два пъти сам, гъзурих се по половин ден отпред, отзад, вътре, продавачите ме гледаха като 6 лева на цяло, питаха ме дали не правя проучване някакво, съмняваха се, че въобще нямам намерение да купувам и т.н. ;) После закарах колата на Омбре, там прегледаха окачването, чуха как бръмчи, видяха компютъра, че не се е оплаквал и айде ;) Може и късмет да съм извадил, не знам. По-скъпите неща, които съм сменил досега за 9 месеца и 7,000 км (без ремък, ролка и т.н. неща, дето са задължителни), са ламбда сонда (130 лв), моторче за празен ход (85 лв на старо), един голям тампон отзад (60 лв) и термостат (35 лв).Така че горе главата и успех! :lol: ( Извинявам се за дългия пост, малко се увлякох ;) )

Кофти че толкова трудно се намират читави коли ;) Да не говориме че е пълно с мошеници, които ги напудрят колкото да се продадат, и после иди та се оправяй. Мои познати ми напълниха главата с разни истории колко било рисковано да си купуваш кола на старо, как било до късмет, как трябвало да гледаш всичко под лупа, и че колкото и да гледаш пак нищо не се знаело. Даже за малко да ме откажат да си купувам Сивик ;)Днес мисля да пообиколя автокъщите на Горубляне. Разправяха ми легенди какви са мошеници там, но ще отида да видя за какво става въпрос и малко да ме полъжат ;) Тъкмо ще придобия малко опит в тоя занаят :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

10x dimodi. Ще свърши добра работа тоя чеклист. Аз вчера в Горубляне видях само 1 Сивик и не съм се занимавал да го оглеждам защото видях че е изправян отпред и отзад.А има ли коли от този модел (Сивик 5г хеч) от 1996-та година? Защото днес ще ходя да оглеждам една и човека с когото говорих по телефона ми каза че била от 1996-та. А аз до колкото знам този модел са до 95-та. Аз ли се бъркам или този ме лъже?ПС: Може ли да се провери месеца и годината на производство? Например от някакви документи на колата?

Редактирано от semionov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

ПС: Може ли да се провери месеца и годината на производство? Например от някакви документи на колата?

По номера на рамата може да се види годината на производство.В главната страница www.hondabg.com има VIN инфо , там пишеш номера на рамата и излиза полезна информацийка за возилото :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

ОК, ще го сгащя тоя, ако ме лъже :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Ето на какво попаднах при колегите от форума на мазда, които пък са го зели от тези от ауди: http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=2...%F1%F2%E0%F0%EE. Offtopic:Преди се бях запалил по мазда 323 ф 94-98, ама сега съм на вълна сивик. Дизайна на маздата много ме кефи-като купе с 4 врати е, но техническите характеристики на хондата са далеч напред. В краина сметка те натежаха пред дизаина, а и 6-тата генерация сивик е доста по нов модел. Ще видим докато се назландисвам накрая какво ще купя,но вече нямам търпение.

Редактирано от zarrick

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg

здравейте на всички,аз също съм кандидат собственик на сивик 5г. и се надявам че до края на годината ще мога да се похваля с една такава красавица.Тъй икато имам познати в германия ,мися с тяхна помощт да изберем кола от там като се надявам по този начин да взема по читава кола на по ниска цена.Ще съм благодарен на някой от вас ако сподеки опита си от такава покупка от чужбина. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

здравейте на всички,аз също съм кандидат собственик на сивик 5г. и се надявам че до края на годината ще мога да се похваля с една такава красавица.Тъй икато имам познати в германия ,мися с тяхна помощт да изберем кола от там като се надявам по този начин да взема по читава кола на по ниска цена.Ще съм благодарен на някой от вас ако сподеки опита си от такава покупка от чужбина. ;)

Оттам в най-добрия случай да вземеш по-добра кола /не карана по дупките/ , но за по-ниска цена забрави :D .... докато я докараш ще стане вероятно по-скъпа :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg

Ами мойе би ще гледам да взема нещо което е леко ударено или не6то такова.Доколкото знам в германиа свалят доста от цената за такива неща.И общо взето се надявям да ми излезне до към 4000лв. а само времето ще покаже :afro: п.с. някой има ли си на идеиа колко е митото на сивик 90к.с.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Мито 900 лвДДС 1800 лв

п.с. някой има ли си на идеиа колко е митото на сивик 90к.с.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gitobg
:afro:;););) маи ще трябва да си преразпределя бюджета.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...