Jump to content
Guest max_3d_3

Srs?!

Recommended Posts

Guest max_3d_3

Здравейте колеги.Едно малко тъпо въпросче.Проверих с търсачката темите за SRS, ама туйдето ме интересува го нямаше там. Та въпроса ми е следния - трбвали да ми свети ламтапа на SRS когато дам на контакат или не (като напримерно светва лампата на ABS-a)?Интересуваме за да разбера дане би да ми е изклу4ен от неиде SRS-a.Колата е англ. сивик Д14А2.Има си Airbag и индикация на таблото за SRS ама несъм го виждал досега да свети.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest J&D

Привет колега. При мен лампичката на SRS-а светва и остава така 2-3 секунди след запалване на двигателя. Т'ва е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tedeka

А сега де! Моя индикатор не свети!Бях чел някъде, че ако светне (не при подаване на контакт, а по време на движение например) трябва да се ходи в сервиз! Струва ми се обаче, че по нормалното е да светва при контакт и да гасне после ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

А сега де! Моя индикатор не свети!Бях чел някъде, че ако светне (не при подаване на контакт, а по време на движение например) трябва да се ходи в сервиз! Струва ми се обаче, че по нормалното е да светва при контакт и да гасне после ...

И намен така ми се струва.Ще се ходи на сервиз маи ;) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

sorry za latinicata....ama i az sum s MA8 i mi sveti na kontakt posle sled zapalvane izgasva...taka i trqbva da bude!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest purkinie

D14A7 на контакт свети SRS'а и 2-3 секунди след като запали колата се изгася сам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

Днеска ходих да ми видят лампата на SRS-а и се оказа 4е преди да я купя някои е решил да прекасне лампичката :D , щото не е знаел как се зануляват грешките на компътъра на SRS-а.Сега вече всичко е наред, като дам на контакт си светва за 2-3 сек. и угасва.Благодаря ви за мненията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dali

Hi,И нашата лампа светваше на контакт,но сега не изгасва.Бяхме на диагностика-около 600 лева ще я изгасят...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

Hi,И нашата лампа светваше на контакт,но сега не изгасва.Бяхме на диагностика-около 600 лева ще я изгасят...

Абе моита я изгасиха за 20лв.Виж някаде,където могат да ти занулят грешката в компютъра.Ако е от там направо си е жив обир.Ама иначе може да имаш някакав дефект, тогава може и да ти излезе токова колкото викаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dali

Абе моита я изгасиха за 20лв.Виж някаде,където могат да ти занулят грешката в компютъра.Ако е от там направо си е жив обир.Ама иначе може да имаш някакав дефект, тогава може и да ти излезе токова колкото викаш.
hi,за 25лв.ми направиха диагностика, за да установят че не може да се изтрие грешката...а има проблем в контролния модул на srs.Мислих си дали да не отида при друг майстор.Какво ще кажеш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

hi,за 25лв.ми направиха диагностика, за да установят че не може да се изтрие грешката...а има проблем в контролния модул на srs.Мислих си дали да не отида при друг майстор.Какво ще кажеш?

ами ако си от варна бихте пратил този който ми поддържа мойта кола и съм много доволен.Ако искаш пробвай и някаде другаде да видиш там какво ще ти кажат.Има малка вероятност SRS лампата да ти свети постоянно и ако акумулатора е паднал,независимо че не ти прави проблеми с паленето.Не е зле да си го провериш и него.Иначе ако не е от компа и акумулатора 6те тряба да се сменя SRS модула или може да има някаъв проблем по устроиствата за въздушните възглавници.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dali

ами ако си от варна бихте пратил този който ми поддържа мойта кола и съм много доволен.Ако искаш пробвай и някаде другаде да видиш там какво ще ти кажат.Има малка вероятност SRS лампата да ти свети постоянно и ако акумулатора е паднал,независимо че не ти прави проблеми с паленето.Не е зле да си го провериш и него.Иначе ако не е от компа и акумулатора 6те тряба да се сменя SRS модула или може да има някаъв проблем по устроиствата за въздушните възглавници.
Не съм от Варна,а акумулатора ми е нов.Според майсторчето про блема е в модула.Първо ме стресна с цифра около 1000-1500лева,но после се оказа,че е 600.Дали да не отида първо при някой друг да го види?И ако пак ми кажат същото,да го сменям ли?Не ми се дават кинти..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

Не съм от Варна,а акумулатора ми е нов.Според майсторчето про блема е в модула.Първо ме стресна с цифра около 1000-1500лева,но после се оказа,че е 600.Дали да не отида първо при някой друг да го види?И ако пак ми кажат същото,да го сменям ли?Не ми се дават кинти..

Е ти си решаваш,ако няма да ти вземат пари или ще ти излезе тънко някои друг да го види-пробвай.Ако се окаже че е за смяна сам си преценяваш дали ще го смениш или не.Предполагам знеш за какво служи.Ако сметнеш че нямаш необходимост въздушни възглавници не ги давай парите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest churchil

Dali ако си напишеш в профила от кой град си съм сигурен, че по бързо някой колега ще те насочи към правилното място :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dali

Dali ако си напишеш в профила от кой град си съм сигурен, че по бързо някой колега ще те насочи към правилното място ;)

O,sorry-от Пловдив съм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...