Jump to content
Guest techobg

След смяна на ангренажен ремък...?

Recommended Posts

Guest techobg

Един приятел си смени ангренажен ремък,оптегачи и водна помпа и сега след ремонта при 1500 оборота се чува някакво виене..........,а в движение се чува най добре...........Слагали са отново стария ремък и пак също(вие та вие).......казали мо че е възможно от синтетичното масло :D ..........Моля да помагате...........Колата е Акорд 2000г. 2.0 купе............

Редактирано от techobg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Ами и аз смених водна ,и вие като ку4е ама са опраи след 1500 км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

Според мен може да е някоя ролка или водната помпа. Аз му предлагам да ги сменя едно по едно за да разбере точно какво вие. Само да не са няколко нещата които вият:D . Успех

Редактирано от tiholov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Виене се полу4ава и ако пренатегнете ремъка.Аз когато си го сменя го бях пренатегнал и вие6е. А ина4е остават ролка и водна помпа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest techobg

Мерси за отговорите,но ако е пренатегнат ремъка няма ли да вие постоянно?Сменял е още и ремък на балансиращия вал!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doof

здрасти и моита вие като стар пес на около 1500 оборотасмених вси4ко ремък ролка водна помпа и не спира след като смених ремъкаспря за извесно време и са пак вие даже свалих и картера да не би да е маслената помпа но уви нищо сега за последно отварям да видя дали ремъка не оптегнат пове4ко и ако не е и от това пове4е няма да се занимавам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Сега като захващате тая тема, и при мен го имаше това виене като взех колата, не знам дали е от смяната на ремъка или от нещо друго, но след известно време изчезна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Виене може да се полу4и от доста места ,но тук става въпрос при смяна на ангренаж.За жалост незнам как е то4но при акорда -тук маи една ролка обтягаше двата ремъка едновременно тъи 4е тякато попадне между двата ремака се полу4ава едно самооптягане но несъм сигурен,по принцип на наще мотор4ета обтягащите ролки са самооптягащи с пружина и не би трябвало да се полу4и пренатягане,а и дори да се пренатегне малко -нова ролки няма да по4не веднага да вие-при мен се е слу4вало не един път да попадам на менте ролки при Фолсваген-но такива си носят клиентите по евтенки, и както я сложеш вие та мамата си трака.Така 4е при теб незнам какво се е полу4ило, но от самия ремък неможе да вие.Би трябвало да имаш също и ролки на пистовия ремак(или там с какъвто си на динамото)или са деректно без обтягащи или паразитни ролки,ако пренатегнете този ремак също може да се полу4е виене от ролките (ако има такива)или от самото динамо,ако искате за проба свалете тоз ремък и я запалете без него,ако продължи да се 4ува това виене,тогава търсете проблема в обтяжната ролка или помпата-натиснете оптяжната ролка пове4ко към балансиращия вал за да се поотпусне основния и да поолекне малко на в.помпа.Успех.Може и да съм написал някоя глупост-колегите да ме корегират.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doof

вие много странно то4но на 1500 оборота и е по скоро нещо като все едно се завихрят газовете когато ги засмуква защото при мен се 4ува то4но някъде при колекторите ходих при сумати маистори вси4ки дигат раменеа аз само пари си давам за 4асти които е излишно да сменям за това пове4е няма да се занимавам до като не стане по сложно и не се разбере от кво е конкретно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...