honest 2 #1 Публикувано 6 Февруари, 2012 Здравейте колеги! Предлагам в тази тема всеки, който иска да споделя какво е правил по хондата си и колко парички е дал за ремонти. Смятам, че темата ще е полезна за много от нас, дори и за тези, които те първа ще имат Хонда и ще могат да си направят сметка за поддръжката преди да си купят кола. Ако модераторите сметнат, че темата не е за този раздел или че няма да е полезна, ако искат да я изтрият, но аз сметнах, че ще е полезна, за това я създадох. Започвам с моите ремонти и цени, каквото съм правил до тук, откак съм взел колата (имам я от 5 месеца). Хондата е от подписа ми. -Свещи (NGK ZFR5) - 4бр. ---- 36лв. - Дистрибуторна капачка ---- 35лв. - Палец --- 23лв. - Термостат --- 18лв. - Долна помпа съединител --- 35лв. - Масло заден диф (DPS-F) --- 36лв./л. - Моторно масло (Мобил 10W40) --- 64лв. за 5л. - Тампони задна стабилизираща щанга --- 30лв. (2бр.) Филтрите (маслен и въздушен) не помня колко бяха, но ако не се лъжа двата бяха към 15лв. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #2 Отговорено 6 Февруари, 2012 Има доволно количество сайтове в които можеш да си пишеш тези неща и е доста по-нагледно... виж примерно http://www.carspending.com/bg/направи си профил, попълвай го редовно, като пишеш всички ремонти и части не само зарежданията, и сподели линка. Така ще се получи доста по-точна извадка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #3 Отговорено 6 Февруари, 2012 Темата е интересна и полезна.Аз си купих HR-V и за момента съм сменил : ангренажен ремък,ролка оптяжна,водна помпа и бензинов филтър .Със труда ми излезна 380лв.Радиатор-85лв.,но аз сам си го смених.Смятам,че цените са добри защото преди нея имах Рено 4x4 и смяната на тези неща ми излезна 750 лв.,без радиатора.Незнам колко е шарнира за тая кола,но на Реното го смених срещу скромната сума от 450лв.Дано на Хондата да е по ефтин.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honest 2 #4 Отговорено 6 Февруари, 2012 Темата е интересна и полезна.Аз си купих HR-V и за момента съм сменил : ангренажен ремък,ролка оптяжна,водна помпа и бензинов филтър .Със труда ми излезна 380лв.Радиатор-85лв.,но аз сам си го смених.Смятам,че цените са добри защото преди нея имах Рено 4x4 и смяната на тези неща ми излезна 750 лв.,без радиатора.Незнам колко е шарнира за тая кола,но на Реното го смених срещу скромната сума от 450лв.Дано на Хондата да е по ефтин.Поздрави.Колега, можеш ли да кажеш цена за ангренажен ремък и ролка, колко ти излязоха, че трябва и аз да сменям, да съм подготвен. Колкото до Рено, и аз имах Лагуна 94г. и мога да ти кажа, че всеки месец давах около 100лв. за поддръжка! Сега с ХРВ-то ми се виждат тия части без пари...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #5 Отговорено 6 Февруари, 2012 Ремък и ролка 115лв. а помпата 93 мисля.Ако има разлика ще е от един до три лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #6 Отговорено 7 Февруари, 2012 Толкова много неща съм сменил че не помня. Капачка и палец си купих наскоро от Христо Ботев за съответно 30лв и 10лв. марката е Японска - YEC. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #7 Отговорено 7 Февруари, 2012 Толкова много неща съм сменил че не помня. Капачка и палец си купих наскоро от Христо Ботев за съответно 30лв и 10лв. марката е Японска - YEC.Кой номер на Хрисо Ботев е магазина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sMARTBomber 68 #8 Отговорено 7 Февруари, 2012 последно правих Тамони на задна стабилизираща щанга: 20 лв + 20 лв труд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
devil_vas 64 #9 Отговорено 7 Февруари, 2012 http://www.carspending.com/bg/profiles/devilvas/170-honda-civic-vtiнадявам се може да се вижда от всеки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #10 Отговорено 11 Февруари, 2012 Вчера смених на моята HR-V : горна помпа съединител японска 45лв.,долна помпа съединител само гумичките 30лв-труд 40лв,.Съединител комплект оригинален японски 230лв.-труд 160лв,.Смятам,че цените са доста добри сравнение с другите марки джипове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #11 Отговорено 11 Февруари, 2012 монтаж на раздвижна ролка,скъсана шпилка-подменена с нова,реглaж на клапани-всичко за 40 лв.ролката е взех за 80 лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honest 2 #12 Отговорено 11 Февруари, 2012 Вчера смених на моята HR-V : горна помпа съединител японска 45лв.,долна помпа съединител само гумичките 30лв-труд 40лв,.Съединител комплект оригинален японски 230лв.-труд 160лв,.Смятам,че цените са доста добри сравнение с другите марки джипове.Колега, аз като сменях долна помпа съединител, с труда ми излезе 55лв. (помпата, цялата струваше 35лв.). Незнам защо сте си играли да сменяте гумички, при положение, че нова цялата струва 35лв...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #13 Отговорено 12 Февруари, 2012 Извинявам се ,но съм се объркал.Става въпрос за горната помпа.Долна помпа имаше и за 30 лв.,но не беше японска.а горната помпа се оказа ,че я няма никъде само в М-Комплект я имаше на цена 345лв.немска ,а с поръчка за 5 дни 230лв.и аз претпочетох да сменя гумичките за 30лв.Вчера ходих в сервиза на Хонда и смених масло на скорости и заден диференциал срещу 95лв.Там ми казаха,че комплекта гумички за двете помпи е под 100лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Blazy7 1 #14 Отговорено 8 Март, 2012 Здравейте, собственик съм на Хонда Сивик 1.4is 99г.(d14z2) вече 3ти ден. Ще и правя обслужване и ето цените, които ми дадоха от 2 магазина в Пловдив( Евро 07 и магазин на бул. Свобода N 7 ) - Биалетки - 17лв.(италиански),22лв.(корейски),28лв.(японски) - 16лв. ,26лв. - Външно каре с маншон(д) - 51лв.(китайски),109лв. (японски) - 105лв. - Филтри : - горивен - 23лв. "Hengst", -14лв. - маслен - 9лв. "Hengst", - 8,50лв. - въздушен -17лв. "VIC" , 15лв. "Clean" - 12лв. - за купе - 21лв."Hengst" , 16,50лв. - 15лв. - Външен накрайник за кормилна щанга - 18лв. (английски), 20лв. (корейски), 32лв. (японски) - 21лв. , 25лв. - Накладки : - предни - 50 лв. "Wagner" - 36,80лв. - задни - 26лв. ,38лв. (барабан 180mm.) , 42лв.(японски; барабан 200mm) - 28,40лв. - Лагер главина : - 60лв. - 75лв. - Ангренажен ремък - 23лв. (италиански), 25лв. (японски; "Misuboshi") -26лв. , 32.40 лв. - Ролка - 42лв. (японска) - 45 лв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuntov 35 #15 Отговорено 8 Март, 2012 от мен http://www.carspending.com/bg/profiles/tuntov/1173-honda-accord-1-8i Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Я.Станиславов 0 #16 Отговорено 25 Февруари, 2013 А искам да попитам от ското имам хонда сивик 1.4i 97г. та на каква цена е термостата и като сменям консомативи трябва ли да сменям и водна помпа с ремака ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honest 2 #17 Отговорено 20 Март, 2013 А искам да попитам от ското имам хонда сивик 1.4i 97г. та на каква цена е термостата и като сменям консомативи трябва ли да сменям и водна помпа с ремака ?Аз съм с ХРВ, но предполагам цените ще са сходни. Моя термостат струваше 18лв. Водната ми помпа - 60лв. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да смениш водната помпа заедно с ремъка. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Я.Станиславов 0 #18 Отговорено 29 Март, 2013 Мхм мерси колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове