Jump to content
Guest BlackSun

Зимни гуми

Recommended Posts

Guest BlackSun

Колеги искам помеждодругото да попитам някой от вас слагал ли е този размер зимни гуми 195/65/15 на Сивик 97 Английския вариант?Понеже един приятел продава този размер а на мене ми е време да взимам зимни гуми, но добре знам че летните са ми 195/55/15 и еквивалента на тези е 185/65/14 мисля! Та дали посочеиния размер по - горе няма да опира в калниците и ако не опира ще има ли друг проблем освен в разликата на километрите в час???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Колеги искам помеждодругото да попитам някой от вас слагал ли е този размер зимни гуми 195/65/15 на Сивик 97 Английския вариант?Понеже един приятел продава този размер а на мене ми е време да взимам зимни гуми, но добре знам че летните са ми 195/55/15 и еквивалента на тези е 185/65/14 мисля! Та дали посочеиния размер по - горе няма да опира в калниците и ако не опира ще има ли друг проблем освен в разликата на километрите в час???

Може и да те излъжа, но според мен ще опират - 14 на 65 по би се закрепило но 15 на 65 си e височко :D Редактирано от V-tec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BlackSun

Да де аз за това питам, но принципно 14 на 65 е точния размер спрямо 15 на 55 и тогава няма да има ниакви разлики нито във височината нито в километража :D !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

Я тъй и тъй сте отвори ли темата за гуми аз да попитам - смиатам да си вземам 185/55/15.Ама ако взема 195/55/15 ускорението ми ще падне ли и разхода на гориво ще се увеличили? Кой от двата варянта е подобър?Имам англииски сивик 1.4 90кс

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu

...а според мен няма да опират в калниците ... разликата в радиуса на 195/65 и 195/55 е 19,5 мм ако мислиш ,че в момента нямаш толеранс от 2 см ... е друго :shock: но пък аз си мисля че е хубаво да се кара с размер гуми , предписани от производителя ... успех с избора :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BlackSun

Аз мисля че 2 см имам, но при пълен ляв и десен или при пружиниране в движение дали няма да опират или при по натоварена кола примерно....ще мисля но наистина и аз мисля че най добре е 185/65/14 !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cirkone

също карам "англичанка", и при това 2.0ТД!за лято си я таркалям с 195/50/15, високоскоростни са, твърди и малко возенето става като каручка, ама е 6 точки като се затоплят и по завоите не мръдва.зимата я карам с 175/70/14 и не опират никъде. смятам, че е и доста по тежичка отпред в сравнение с твоята, така, че каквото си решиш това слагаш, просто ти казвам при мен как е и съм доволен.и поря снега от всякъде!:oп.с. погледни и тук, ако имаш времеhttp://avtogumi.com/

Редактирано от cirkone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest arwen

много е из4ерпателен този сайт за гумите... благодаря,4е така между другото :o си го поставил там....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venci

Здравейте, зимата ще съм с 175/65/14 на стоманените джанти, че не ми се кара с алуминиевите- 195/50/15.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

явно не съм аз единствения който предпочита 175 за зимата.... 195 са си бая щироки, а зимата препочитам да цепя снега, а не да ходя по него.... същото важи и за водата която преди и след зимата е в доста обилни количества.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Здравейте, зимата ще съм с 175/65/14 на стоманените джанти, че не ми се кара с алуминиевите- 195/50/15.

същата работа като тебе съмммм...и 1net каза тежка дума ....баща ми е с 225 за зимата ...и мойто чекне се държи като неговата(крайслер вояджер тип райсче) на пътя :o .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Моя милост зимата минава на 13 капли с гуменки 155/13 и Ег3-то стаа кат ония бегачки от Шведските ралита на лед ;) ,ако се сещате за ко иде реч ?! ;)

Па 'къв ряз вади с 13-те...лапам ги наред.... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venci

същата работа като тебе съмммм...и 1net каза тежка дума ....баща ми е с 225 за зимата ...и мойто чекне се държи като неговата(крайслер вояджер тип райсче) на пътя ;) .....С това турбо, не знам какви гуми ще ти трябват за зимата ;) ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...