Go4y 9 #1 Публикувано 4 Февруари, 2012 (Редактирано) здравейте колата е сивик 6 хечбек 97г, 1.4проблемът е следния - от известно време насам (от както започнаха студовете) започна да поддържа мн хисък празен ход(от порядъка на около 500 оборота може би). а след освобождаване от скорост дори е пред угасване за момент. важно е да отбележа че това стасва при загрял двигател и не винаги, но често. възможно ли е отслабналипт акумулатор да оказва някакво влияние върху празния ход? като цяло първото което ми идва на ум е стъпково моторче, но все пак реших да пусна тема за да чуя мнения на хора, по-компетентни от мен да уточня само - колата няма газ и не е имала Редактирано 4 Февруари, 2012 от Go4y Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
som 4 #2 Отговорено 5 Февруари, 2012 Един евтин съвет, налей си поне 10-15 литра бензин и горивна добавка за бензинов мотор. Аз пробвах с Хелиос от Лукойл. Имах проблем с ламбда сондата, натрупан нагар. Добваката прочисти двигателя, включително сондата. Оттам се стабилизираха оборотите, и се оптимизира разхода. Ако ти светне и чека значи, е сондата да си знаеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове