Jump to content
Guest Zaeka

Турбина

Recommended Posts

Guest Zaeka

Искам да попитам мойе ли на хонда 5та генерациа автоматик да се слойи турбина???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

Искам да попитам мойе ли на хонда 5та генерациа автоматик да се слойи турбина???

мойе що да не мойе :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

мойе що да не мойе :o
Споко,колегата просто бърка клавишите по погрешка...иначе по въпроса-разбира се че може.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

... като не забравяме, че удоволствието най-вероятно ще ти струва колкото цената на колата :oкоето обеснява защо половината форумци вече нямаме турбо :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Всичко, може :Dсамо не бързай, чети и питай.... че с бързане самоще си гръмнеш двигателя. А и вземи кажи с кой двигател си :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

Всичко, може :Dсамо не бързай, чети и питай.... че с бързане самоще си гръмнеш двигателя. А и вземи кажи с кой двигател си :D

а нещо за моя д16у3 като турбо или нещо подобно ставали да се сложи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Става разбира се..... намираш си ЕЦУ (p28 или p30) колектор, турбина, блоуоф, евентуално уейстгейт, интеркулер, евентуално инжектори, купчина тръби и снадки.Ако ще надуваш над 0.4-0.5 си купуваш и едни ковани мотовилки.. може буталца да смениш..... Друг вариант е да се бръкнеш едни 2000-6000 долара и всичко да стане доста по-лесно :Dп.с. ама хора нещо не разбирам какво питате.... за можене: може. Може и турбо + чарджър да се направи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Може и турбо + чарджър да се направи.

Извинявам се за офтопика , но ако може да обясниш какво точно представлява чарджъра :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

чарджъра е механичен компресор ... помпа която се върти от ремък ,а не от отработените газове като турбината , съответно налягането или по-точно дебита много се влияе от оборотите т.е. на ниски обороти може и да пречи ,но на високи смайва с ефекта си ... според някой хора с турбо(за средни обороти) и чарджър(за високи) се постига ,най-добра крива на момента => и на мощността , а други казват че най добрия вариант е малка турбина за ниски + средно голяма за средни + чарджър за високи и това с един хубав контрол на налягането и вкл./изкл. клапани може да направи от колата монстер :D поправете ме ако греша , но мисля че това е в общи линии :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

п.с. ама хора нещо не разбирам какво питате.... за можене: може. Може и турбо + чарджър да се направи.мисалта ми беше дали ще издържи мотора на това турбо :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

До към 0,5 бара ще държи но нагоре пълно преоборудване :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

на доста места четох ,че при този двигател се вдигат 8 коня на всеки 0.1 бара ,което си е 40 коня само от турбо ако го направиш така , но пък ако ще слагаш толкова пари в колата ,е далеч по-разумно да смениш и бутала и биели

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

на доста места четох ,че при този двигател се вдигат 8 коня на всеки 0.1 бара ,което си е 40 коня само от турбо ако го направиш така , но пък ако ще слагаш толкова пари в колата ,е далеч по-разумно да смениш и бутала и биели
то хубо 40 коня ама какъв ще е разхода :D ще се вдигнели много??? и на каква цена мога да намеря турбо :D а и можеш ли да ми пратиш някой саит че не мога да намеря нищо за този двигател Редактирано от xakera

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

До към 0,5 бара ще държи но нагоре пълно преоборудване :dry:

то хубо 40 коня ама какъв ще е разхода :shock: ще се вдигнели много??? и на каква цена мога да намеря турбо :D а и можеш ли да ми пратиш някой саит че не мога да намеря нищо за този двигател
отваряш ebay и гледаш турбо комплекти за Д-серия ... варират от около 700 до много :P $ + доставка(около 300$ за цял свят пише ама аз не вярвам :P ) .. на старо нямам идея как са нещата и аз не бих рискувал със стара турбина , въпреки че много хора го правят , но за кулера и колекторите на старо почти не може да имаш проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...