VatoOo 11 #1 Публикувано 31 Януари, 2012 Здравейте колеги.Имам едно питане.Понеже тази сутрин колата ми не запали сега трябва да си зареждам акумулатора и въпросът ми е колко да го зареждам?Цяла нощ ли? Акумулатора е Бош силвър С4 40А това ми е втора зима с него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #2 Отговорено 31 Януари, 2012 Колега виж на зарядното какво пише . По колко ампера зарежда на час и го сметни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #3 Отговорено 31 Януари, 2012 http://forums.hondab...showtopic=71269 Времето за зареждане зависи от зарядният ток , който дава зарядното - примерно при 4.0 Ампера х 10 часа са за 40 Ампер/часа акумулатор . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VatoOo 11 #4 Отговорено 31 Януари, 2012 Как трябва да го сметна.Дай някакъв пример.Зарядното ще ми го донесат към 7 и затова сега не знам какво пише на него.Мерси мн. колеги.Почти ми стана ясно.А акумулатора като е сух трябва ли да му гледам нещо?А понеже акумулатора е в гаранция и след като не запали мога ли да си използвам гаранцията? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #5 Отговорено 31 Януари, 2012 Ако си спазил всички условия в гаранцията - замерване при монтажа на акумулатора в автомобила и правилно попълнена гаранционна карта със спазени гаранционни условия - тогава да . Но трудно ще докажеш , че не си забравил фаровете например ... Обикновено го зареждат в оторизираният сервиз за акумулатори и при второ-трето посещение с еднакви оплаквания или доказан производствен дефект го сменят с друг .Модела на този акумулатор се води абсолютно необслужваем . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CLERO 8 #6 Отговорено 1 Февруари, 2012 проблема е в акомулатора а. и. в студа всяка една кола има извено затормозяване акомулатора също е малък братле за да нямаш проблеми трябва да си вземеш по голлям защото при +20градоса твоя аком. е 40ah вчера на повечето места беше -20 тва прави амплитуда от 40 гр. по 1.5% на градос прави 60% спад в мошноста на акомулатора и на тия 40ah са ти останали 16ah прависи сметката че да е бил малко изхабен са ти останали 10ah се едно си скутер трябва ти мин.60ah аком.за да нямаш ядове зимата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesso_varna 167 #7 Отговорено 1 Февруари, 2012 (Редактирано) Колеги, когато температурата е под -10 градуса, прибирайте си акумулаторите у дома за през нощта и сутрин няма да имате ядове Демонтажът и монтажът отнемат по около 3 минути. Редактирано 1 Февруари, 2012 от vesso_varna Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове