Version84 29 #1 Публикувано 27 Януари, 2012 Здравейте,Някой слагал ли е гуми със ширина 195 на джанти 5.5j Става въпрос за оригиналните 14" джанти на 6-та ген.купе. Интересно ми е какво е поведението на колата и дали гумите идват прекалено широки за тази джанта? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #2 Отговорено 27 Януари, 2012 Тук можеш да направиш сравнение м/у различни размери: ЦЪК. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kazadores 59 #3 Отговорено 30 Януари, 2012 Колега,за да стои добре гумата на дадена джанта,дебелината на гумата трябва пропорционално да расте с J-я на джантата.Аз карам купе 5 ген и мисля,че оригиналните джанти са 5.5J.(същите като на дел сол вти) Стандартният размер гуми е 185/60/14. Фабричният размер гуми за дел сол-а е 195/55/14 ако не се лъжа и стои много красиво на джантата,но изключително важно е да запазиш външния диаметър на гумата,защото мога да ти кажа от опит,че е много неприятно ако го нарушиш извън допустимите граници.Сметни си ги с калкулатора за гуми и ще видиш кой размер точно ти трябва,но имай предвид,че излезнеш ли от стандартните и наи-често ползвани размери гуми,цените отиват доста нагоре.Въпросните 195/55/14 са нестандартен размер и са скъпички.С дебела гума колата ще започне да вози по-стабилно,по-тихо по павета и дупки,но ще стане и по-мудна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #4 Отговорено 30 Януари, 2012 5.5 j на 195 55 на 15 е фабрично на ВТИ 5 ген. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #5 Отговорено 31 Януари, 2012 Благодаря ви за отговорите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове