Jump to content
Guest p0nka7a

Делко-Градус(центровка)

Recommended Posts

Guest p0nka7a

Някои знае ли на колко градуса трябва да е центровката на делкото ( бях прочел някъде че е на 18 градуса)за мотор Д15Б2 1.5 16в SOHC 1993 година.Цялата работа идва от некадърни майстори.Защо ли? Ами защото при смяната на агренажния ми ремък не са уцелили белезите и са прескочили 2 зъба.И така сам я карал близо 2 месеца.Днеска утидох на елкон и делкото ми е центровано на -3.5 градуса , преместиха го на макс до колкото позволява а това е 3.5 градуса а трябва да е на 18 по каталог.Сега ще трябва на ново да се сваля ремака и да се слага.А бе ужас за това искам да знам каде мога да проверя на колко градуса трябва да е центровката.Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

за Д15Б2 - 18град.Браво бе два зъба, тия са специалисти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Ами като търсите все по ефтините гараж4ета така е :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a
:D Zenko ти от каде занеш какъв е този гараж че приказваш , и за твое сведение не тарся "най-ефтините гаражчета" както се изрази а този човек е бивш монтиор на Рали кола, а друг е вапроса кои от работниците му какво е правил върху моята кола , или се е учил някои там а бе станалото станало ама не тарся най-ефтините предпочитам да дам някои лев повече ама да е както трябва и ако исакх да мина тънко щях да ида да му напрая рекламация да ми го поправи без пари , а аз там няма да стъпя повече а ще си палтя ама да ми го направи някои сериозен, ние тука в Бургас си нямам добър майстор като Омбре :P караме я на доверие докато оцелим някои свстен ;)Мерси r2d2!Можеш ли да ми кажеш от каде си погледнал тази информация че имам и нещо друго да проверя,Възмойно ли е да сам издухал някои клапан(аз щях да чуя ако се растракат)ама знам ли.Наи страното е че колата си работеше така бая време имаше забележки в ниските обороти скоро ходих до Пловдив и ми даде 5/100 разход как е възможно това ??някои ако може да обясни ще сам му много благодарен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Извиняваи пи4, неисках да те засегна-ам сериозните сервизи не държат некадърни монтиори-Аз несъм от много кадърните и за туи съм в среден по клас сервиз-ама такива грешки не съм правил-да не дава господ -на някои дизел :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Не съм се засегнал :D просто не е коректно да правиш краини заклиочения без да знаеш как седят нещата нали :P Ади да не разводняваме темата ако има някои да ми помогне ще сам благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Пич, дай шанс на човека да си оправи грешката. От това ще спечелим всички :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest go6i11

СТОЯН АПОСТОЛОВ ако си от бургас иди при него няма да съжаляваш верно е малко поскъпо но няма пропуски в работата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Много зависи на къде е била превъртяна но от нещата които казва6 за забележки в ниските съдя че е била в за4ъснение. Невярвам да си прецакъл някой клапан.Центровката нямам и представа от каде я знам но ако те интересува не6то питай може някой да знае.М/у другото на д15б2 се прави центровка по двата белега на колелото (трябва да съвпаднат с равнината главата където се слага капака).

Редактирано от r2d2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

go6i11 Мерси за препораката но аз вече си намерих майстор ;) .r2d2 бате прав си в закъснение е било и то доста голя колата беше на -3.5 градуса сега го бутнаха на Макс и е +3.5 а трябва да е 18 провеих вече в 1 книга специално за Д15Б2 е толкова а за всеки модел си е различен градуса.Ми не се чуват да чукат клапаните още ама знам ли :D.Сега ще го зацепят на ново и би трябвало да е ОК някой ако е бил с такъв проблем да пише имал ли е неприятни последствия ??И само немога да обясня как разхода не ми е бил голям ? :P и си палеше ( е вярно че от 3-4 пат на стартер) ама пак си палеш.А бе дано да се оправи ще я закарам след някои ден. и ще пиша в темата какво е станало ако някои го сполеи това да прочете какво е станало.ади и със здраве

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...