Jump to content
Guest лаик

Тапицерия

Recommended Posts

Guest лаик

Здравейте на всички Honda фенове. Първо искам да кажа че съм много доволен от моята машинка засега с изключение на тази тапицерия която доста смешно се отлепя от тавана и виси околи 10 см. като я натисна се залепя за 1 час и после пак се разлепя. Ако някой има идея как да се оправя с това чудо нека сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

здравей и добре дошъл може да видиш при някой тапицер ако неможеш сам :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho
:cool:)) аз имам ...казаха ми че е невъзможно да се оправи такъв таван и трябва да махна плата и да си лепя тапет :D ,и аз не повчрвах и сега имам доста добре залепен таван и също доста добре уакан от експерименти :lol: , но поне му фанах цаката и следващия път ще знам как става има 2 подхода :1: вземаш един наръч топлийки :D мажеш със канокулит топлииката и бодеш под ъгил в тавана ... първо пробваш на сухо да не остане някоя стърчаща ... грозно е ,но е сигурно че няма да падне ( може и с габърчета да става ,ама надали ще е по-приятно :P ) ... този метод не го препоръчвам 2: вземаш много канокулит (добрият стар български , а не super glue и т. н. ,защото те не са толкова течни и бързо се пресичат ) в тубички по 2-5 мл ... вземаш съответния размер спринцовки (пак много ) и 2 пъти повече от , най големите игли който имат в аптеката (няма да те вземат за наркоман - то няма такъв мазохист наркоман :D ) ... и пак наръч топлиики , бял лист и кутия от цигари или нещо с подобна форма :P ... аа и гумени ръкавици 2.1 : набучваш целия таван с топлиики като в точка 1 , но без лепилото , така че да се опъне плата добре и никъдсе да не виси 2.2 : слагаш ръкавиците и ... лепилото във спринцовката , иглата на спринцовката ... 2.3 : бучиш в тавана така че иглата да прободе твърдата основа над плата ,но да не минава напълно през нея и пускаш малко лепило примерно 1/10 от спринцовката .. и после с увитата със хартията кутиика от цигари разтриваш до посиняване ... ако си го направил качествено няма да има следи от лепило , но тавана ще е неразлепим 2.4 : точка 2.3 се повтаря докато ти свърши лепилото във спринцовката ,а ако иглата се задръсти се сменя преждевременно. , точка 2.2 се прави докато тавана стане като нов :Dдано да съм бил полезен ..ако нещо не е ясно ще добавям информация :DП.П. на тия тавани тапицерите не им се навивт много :D от опит знам Редактирано от lookcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

П.П.П. забравих да кажа че нямаш право на много грешки преди да отропаш пейзажа :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

според мен най-добре ще стане ако си разлепиш тавана до място кадето можеш да вкараш шпатолка с лепило хелмитекс или някой от подобните нанасяш равномерно навсякаде изчакваш 5,10 мин.и залепваш платът обратно към тавана но без да дърпаш защото предполагам е еластичен и ще се провлачи.дано съм бил полезен,успех :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

само ми покажи как се разлепя тавана без да режеш и съм твой роб ...за известно време :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest edikoisi

сваляш си тавана и го носиш на тапицер и за 20-30 лева ще имаш нов таван

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

и пак идваме на въпроса :D КАК?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

и пак идваме на въпроса :D КАК?

сваляш от страни лайсните ,а от пред и отзад трябва да се измъкне от оплътнителите на стъклата :D ако караш рекс да ти го сваля за 5 мин.ама като не знам какъв е сивика и не ми е пред очите :D да не се забрави и огледалото за задно виждане :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

При мен така започна на Accorda от 10см. и сега вече се е отлепил половинате много гадно :D и смятах да се боря сам ама като попрочетох на сам на там се оказа че не е толкова просто. От жегите ми е прогорял дунапрена между плата и твърдата част и се оказа че няма спасение той продължава да се отлепя. Ходих при един тапицер като си мислех, че ще го оправи до 50ина лева но уви не. той ми показа как дунапрена остава по твърдата част а останалия стои на малки парченца и с лепила няма да стане. Те свалят тавана, после по някакъв начин изчистват прогорелия дунапрен и след това със специялно лепило запепят новия и става добре. Там имаше много тавани и успях да видя почти целия процес. Лошото е само, парите са 120 за претапициране и 30 за монтаж и демонтаж което не е много, пък и при идеята че ще трябва да се боря да разглобя колата и после да мисля как да го пренасям направо не ми се мисли :D . Иначе работят само с качествени матеряли и то бързо казаха че може да е готов от сутрина до вечерта, но лепилото миришело много лошо и за това е най-добре да изчакаш до другата вечер за да се измирише. А то може и да отидеш да ти го свалят и на другия ден да го монтират, но без таван вътре ставало ужасна жега. А там има и деноношна охрана с видео наблюдение ти прецени как да процедираш! Един колега си претапицира волана там и изглейда супер, а и като видях какви коли е претапицирал аз реших и ще си направя моя таван там пък по нататак се наявам да посъбера и за волана. Ако решиш да се спреш на този вариянт пиши за да ти дам тел. и адрес, а те имат и станица в нета. Успех и после пиши как си си решил проблема :D А до всички на които тавана им е още на място там казаха, че най-често таваните се отлепят след миене или когато е отслабнал дунапрена и караш с отворени прозорци

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Дам, и моят е цъфнал :D Когато ходих на тапицер да ми общият с кожа топката на скоростния лост казаха, че могат да го оправят и сумата, доколкото си спомням варираше около 50лв. Не се навих единствено, защото казаха, че със старата тапицерия на тавана нямало да стане и слагали тяхна си. А техните бяха едни такива...Неотдавна имах глупостта да опитам да позакърпя положението. Със спринцовка и игла нанесох малко секундно лепило под най-критичните места... Уви, всеки път като го погледна се чудя - преди ли беше по-зле или сега :D Просто лепилото като хвана втвърди тапицерията по повърхността и стана по-тъмно на цвят. Те са три точки и не, че се вижда много-много, ама нали си е моята и ми е като трън в очите :D А така искам да го изпера този таван и да светене :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

затова лепилото се бие малко по-навътре :D а не под плата ... и нищо не се вижда :D , ама ела да ми видиш тавана на какво прилича докато разбера как става .... а аз тапицера - кофти работа са техните тапицерии , шурата така си заведе фолфото на един такъв и сега има балатум по тавана :D на никого не го пожелавам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BaT^SmoukofF

ок само кажете някой тапицер във Варна за да погледне и мойта красавица че жегите са я размекнали нещо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

ок само кажете някой тапицер във Варна за да погледне и мойта красавица че жегите са я размекнали нещо

Абе виж до стадион "спартак" там се занимават с такива дейности :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest лаик

Здрасти, благодаря за отговора. Итересувам се, дай координати.

Здрасти, благодаря за отговора. Итересувам се, дай координати.

Това беше за Тихолов.Lookcho, благодаря за изчерпателния отговор. Ако се окаже много скъпо ще го направя по твоя начин. 10x и на останалите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

Ето ти линк към техния сайт. Разгелдай го там има кординати, галерия а най- добре е да отидеш на място да видиш и да се уговориш.Vilner- АвтотапицерУспех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

Ето ти линк към техния сайт. Разгелдай го там има кординати, галерия а най- добре е да отидеш на място да видиш и да се уговориш.Vilner- АвтотапицерУспех :)

преди малко бях там и ми казаха следното - таван с плат подобен на моя 120лв разглобяване със/без шиби 50/30лв ще го направя аз и това ,ама не си струва според мен П.П. за кожа на волана(че ми идва тъничък , а не искам да слагам гума ) искат 100лв ? това дали не е малко много ? Я си кажете мненията ... а аз все-пак ще си купя друг волан само да видя какво остана на разпродажбата :) Редактирано от lookcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...