GaiJin 26 #1 Публикувано 13 Януари, 2012 Здравейте!Конкретно към въпросът ми:Карам Сивик 6-та генерация,английска сглобка,БЕЗ климатик.Днес смених масло и филтри и реших да сменя и филтъра за купето(който не съм барал откакто имам колата).За мое голямо учудване,когато свалихме жабката се оказа,че нямам такъв филтър.Посъветвах се с мой приятел,който има същата кола,но с климатик.Той ми каза,че при него стойката,където е филтъра,е малко по-различна.Та искам да знам колата ми наистина ли заводско е без филтър на купето(поради факта,че е без климатик),това проблем ли е и има ли смисъл да търся стойка като на кола с климатик,за да си сложа такъв филтър ?Май стана малко дълго,извинявам се за което Благодаря Ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #2 Отговорено 13 Януари, 2012 (Редактирано) Напълно е възможно колата ти да е заводски без филтър. Аз съм виждал дори японски сивик 6 с климатик и без филтър Ето и снимка за доказателство: От дясно е преходника който беше в колата ми, той е с филтър. В средата е смесетел на въдуха (стойка, както му казваш) от японски сивик 6 с климатик, но без филтър. И от ляво е смесител/стойка, но вече с филтър. Не е проблем че няма филтър, но си има разлика когато колата е със и без филтър в купето. Няколко дена съм карал без филтър, понеже беше затлачен и не пропускаше почти никакъв въздух, след като си сложих нов усетих разликата. Редактирано 13 Януари, 2012 от ilias Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GaiJin 26 #3 Отговорено 14 Януари, 2012 Благодаря за отговора ти,колега ! От снимката не мога да се ориентирам много добре какъв е моят смесител,защото го гледах от друг ъгъл,като свалих жабката.Интересува ме мога ли да си сложа само допълнителният преходник за филтър или трябва да се свали цялото тяло и да се замени с такова,в което да има място за фитър ? Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове