VTEC 18 #1 Публикувано 10 Януари, 2012 (Редактирано) Здравейте колеги,Преди около месец спирам на бензиностанция да заредя, натискам лостчето(долу в ляво до шофьорската седалка) за отваряне на капачката на резервоара и отказа. Пробвахме какво ли не и по всякакъв начин но не става. Същото лостче се вдига нагоре за отваряне на багажника и си работи перфектно.Не са две отделни лостчета като на старите Хонди! Четох в американските сайтове, че имало една пластмаска в началото на жилото (като обвивка на жилото), която влизала в нещо като гнездо в планката на лостчето. Тази пластмаска се прецаквала и излизала от планката, която е като контра, за да се оптяга жилото при натискане и така да отвори резервоара. При липсата на контра между двете не се оптяга жилото, припълзва през планката и не отваря капачето на резервоара. Някой имал ли е подобен пробелем и знае ли някакаъв начин да се нагласи, за да сработи пак. Колата е civic 2007, 1.8 бензин и вече стана на 100 000км като до момента не съм имал никакви проблеми с нея, само консумативи. Като цяло съм повече от доволен от модела! Никакви други грижи.Благодаря предварителноПоздрави Редактирано 10 Януари, 2012 от VTEC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsurko 39 #2 Отговорено 11 Януари, 2012 Имах подобен проблем, но на 6та генерация. Не знам дали ще е от полза, но: ако някой държи лостчето натиснат може ли да се отвори капачето на резервоара? Ако да - виж ламаринките около капачето (ако е същото и при теб) - при мен се бяха поразхлабили, натегнах ги внимателно с клещи и се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове