rulemaker 130 #1 Публикувано 4 Януари, 2012 Понеже не видях такава тема реших докато сменям волана, да направя някоя и друга снимка, за да направя и темичка. Като за начало, при мен сваляме волан с еърбег (до колкото знам като е без е по-лесно, но за това после). Започваме с "разкачване" на акомулатора Изчакваме 10-тина минути и продължаваме с двете болтчета (звездички) от двете страни на волана. Моного е важно да не ги загладите, щото после е дълга и широка. След това развиваме голямата гайка 19-ка в центъра на волана. Докато равивате гайката "заключете" волана, за да ви е по-лесно упражнението. С леко разклащане изваждаме волана. Ако сте с еърбег, гледката е тази Трябва да свалите СРС-а за да може да качите фланеца коректно (разкачват се и малко пластмаси по интериора) След като откачим СРС-а ни остава една празна сива букса, към нея ще свържем клаксона. Вкарваме в средната "дупчица" жичка, която в другия си край трябва да завърши с някаква пластинка или друг подръчен проводник, които да създава постоянен контакт с гърба на фланеца на волана. Донагласяме волана и затягаме хубаво голямата гайка - 19-ката. Нагоре свързваме фланеца към клаксончето на волана Щракваме го в дупката, свързваме акомулатора и ако всичко е направено както трябва имаме и клаксон. И сега идва проблема с лампичката на СРС-а, тя ще си свети, освен ако не и откачим бушона При 4 и 5 ген мисля, че е аналогично поставянето на воланчето, надявам се да съм полезен на някой. 6 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellBull 44 #2 Отговорено 24 Януари, 2012 аз на скоро си взех сивик 6-та генерация със спортен волан, имам клаксон но мигачите не искат да се връщат сами и трябва ръчно да ги връщам когато правя завои, някои може ли да даде идея от къде може да е проблема. мерси предварително. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jokera 10 #3 Отговорено 24 Януари, 2012 От фланеца може да ти е проблема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellBull 44 #4 Отговорено 24 Януари, 2012 еми освен тези дни като ми остане малко свободно време да я разглобя малко и да я огледам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #5 Отговорено 24 Януари, 2012 При 5-та генерация е същото с еърбега, на мен ми се връщат мигачите, но нямам бибитка. Само едно кабелче излиза вместо две. Къде да го търся, директно от клаксона ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diedarling 7 #6 Отговорено 23 Март, 2014 Колеги, наскоро си сложих спортен волан (съответно махнах стария волан с бег-а ) и SRS лампата ми светна.Колата е 99 година 6 генерация, сивик - фейслифт с два бег-а(един на волана и един на пасажерското място) .Въпроса ми е следния - това че съм махнал волана с бег-а и лампата свети, значи ли че и другия бег не работи ? Най ми е лесно да откача кабелчето от таблото и да си разреша проблема с лампата ама ... Четох че ако се сложи съпротивление на кабелчетата на волана за бег-а грешката ще се изчисти но уви, без да се закачи колата на диагностика за да се изчисти грешката явно не става ? Дайте ми съвет моля Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове