Jump to content
Guest BlackSun

Лампа на компютъра!

Recommended Posts

Guest BlackSun

Колеги преди ден два писах че ми светна лампата на компютъра на таблото...ходих в Дунев да позамерят и се оказа ламбда сонда защото лампата мигна 41 пъти при проверката.Колата е Сивик 97 vtec 1.6 16v.Та седях 4ч. в Дунев щото смениха сондата с Bocsh за 170лв обаче лампата пак светеше :) Оказа се че не са свързали четирите кабела както трябва ...както и да е свързаха ги спря да свети лампата взеха ми 235 лв :D и аз вече щастлив си тръгнах.Обаче оставих колата пред офиса за 2-3 часа и после като се каяих и запалих тя пак светна :) !!Нарочно загасих мотора веднага и пак го запалих и тя не светна :)!!!И сега положението е същото,като е студена колата и запаля лампата светва и ако веднага го загася и пак го запаля вече не свети :)!!!Пробвах да видя какъв код ще покаже комп-а и отчете 5 мигания което означава MAP сензор!!!Обаче той работи понеже аз го свалих и той задържа вакуум!!Та някой ако знае нещо по темата да помага ...ще съм му много благодарен.....аааа забравих да спомена че преди 5 дена малко се ударих с колата отпред и се чудя дали пък нещо от ударът да е.... незнам помагайте ако знаете нещо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Къде ти беше удара?

между другото, "41 - Primary oxygen sensor heater"

я профилактично си разглоби всички големи куплунзи по инсталацията и ги пръсни с контактен спрей. И си занули грешките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BlackSun

Ударът беше директно отпред не е много, малко е пукната бронята и съм подгънал капака ... и още малко има, но както и да е ...ще ги поразкача и ще погледна.Аз искам да попитам дали е свързана тази лампа с някой от датчиците за маслото примерно, защото при студено палене маслото е отаено,след което се раздвижва малко и като загася и пак запаля лампата не свети вече ....та да не е нещо с маслото свързано се чудя :)!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Не... този код означава че подгряването на ламбдата нещо не е на ред. ламбдата е с 4 кабела, 2 за сигнал и 2 за нагревателя вътре. Е за този нагревател иде реч. нямам схема пред мен но нагревателя е свързан само с компютъра ( най-много да минава през някое реле) и няма нищо общо с масло, вода и т.нЖълтата лампа се контролира само от компютъра и от нищо друго.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BlackSun

А защо като загася и пак запаля вече не свети нали пак трябва да има подгряване тогава?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Ми щото вече си я подгрял с изгорелите газове :lol: Вземете един мултицет и премерете дали се подгрява когато е студена колата :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...