Jump to content
Guest Orlin

Купуване на кола(хонда :))

Recommended Posts

Guest Orlin

Привет. Стигна се до там да купуваме кола (да, поредния млад шофьор, но поне знае, че има много да се учи преди да излезе "по улиците"). Спрял съм се на Хонда Сивик 5-та генерация 1.5л. Запознат съм с техническите характеристики, но си нямам и да идея какво да гледам като купуваме, откъде да я взема (имам някаква оферта за човек, който внася по поръчка). Четох това и незнам, дали важи за всички коли 2-ра употреба. Прочетох и тази тема. Предпочитам колата да е седан, а АБС е добра "екстра". Незнам също след като се купи колата къде да я прегледам и какво трябва да сменя (освен маслото, маслен и въздушен филтър + да си купя зимни гуми)Този сивик ми се струва примамлив !!! Благодаря предварително !п.п. колата ще ми е първа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Здравей Кандидат-колега !!! ,Освен изброените три неща е силно препоръчително да смениш ангренажен ремък и ролката му. Просто за да си сигурен самия ти, кога е сменен. Можеше да си попълниш в профила местопребиваването си. Казвам го, защото ако живееш в София можеш да потърсиш услугите на Омбре (координатите му ги има навсякъде из форума). По-голямата част от нас се допитваме и обслужваме машините си именно при него. Сивика, който си показал изглежда добър като състояние и оборудване. ABS е относително рядко срещана екстра за този модел. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kakaladze

Виж сега този момент с купуването на такава хонда е много деликатен и коварен и трябва да си много внимателен !!!:D Първото наи важно нещо е да огледаш самата кола за видими забележки не се подлъгваи заради джанти или нещо др което е сложено допълнително ,после идва ред на двигателя за него бих ти предпоръчал ако имаш възможност иди да я види майстор , ако нямаш такава възможност обаче трябва да огледаш много внимателно за каквито и да било течове на масло от двигателя много е важно е да огледаш мястото където е закрепено делкото към двигателя ако тече от там масло ти предпоръчвам от личен опит да не я купуваш........... !!! и последното за което се сещам е да я проваш :D:D качваш се 1ва газ до 65000 об 2ра газ до 65000 об на втора в наи лошиат случаи трябва да направи 100км това е за вървенето после я покараи лекичко като се услушваш за неестествени шумове при неравности !!!:D;) Ако всички тези неща за които ти казах са на ред моят съвет е Мятаи се и се наслаждаваи :D:D:D;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Няма да се притеснява6 при 65000 на първа си с около 600км/ч. Втора може и да не включва6. !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Този сивик ми се струва примамлив !!!

Първо разучи много внимателно това което ще купуваш. В нета има достатъчно информация. Нека да кажем, че в повечето обяви има доста "неточности". Например вземи тая дето ти си гледал. Виж на последната снимка от лявата част на волана. Там се намират повечето копчета за т.н. ел. пакет. Аз там виждам само едно, кеото май беше за шибидаха, но няма нищо друго, т.е. тва за ел. огледалата дето го пише в обявата въобще не е вярно. Друго не знам за тоя ABS - леко се съмнявам, не че не може да има но за кола 1993 година то по скоро е било като екстра, но при услови че го няма ел. пакета сам си прави извода. И едно много важно нещо - първото нещо което гледай е номера на двигателя (намира се мисля че в предната лява долна част на двигателя). Така като гледам сигурно е с Д серията двигатели така че номера трябва да започва с D15(1500cc). Аз като си купувах колата сигурно от 5 Хонди които видях на 4 от тях беше обявен различен двигател. Примерно той беше Д13(1300) а те бяха го обявили за 1500. Другото нещо за което вече разбирачите ще си кажат е като работи двигателя на празен ход трябва да е равномерно, т.е. да не чуваш голяма промяна на звука на двигателя. И като отвориш капачката на маслото при работещ двигател не трябва да "духа" ако подадеш леко газ. Иначе ако е без газ е нормално леко да "духа" ако оборотите на празен ход са леко ниски, но при леко подаване на газ до към 800-1000 оборота трябва да спре да "духа".И последното което мога да ти дам като съвет е да закараш колата в сервиз първо: нека да измерят компресията на цилиндрите. Ако е добър двигателя трябва компресията на всички цилиндри да е приблизително еднаква, ако не е значи нещо вече не е наред.Предполагам че има още много съвети, но за това вече по опитните колеги ще трябва да се включат. Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Няма да се притеснява6 при 65000 на първа си с около 600км/ч. Втора може и да не включва6. :D

!!! :D:D ...сори ама не се сдържах... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Специално за колата, която си гледал... мога да кажа от снимките: Има ЕЛ.СТЪКЛА съдейки по бутона на дясната врата. НЯМА Ел. Огледала, тъй като от лявата страна до волана голямото квадратче принципно е за ОГЛЕДАЛАТА! Само да те светна, дано съм помогнал някак...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

Няма да се притеснява6 при 65000 на първа си с около 600км/ч. Втора може и да не включва6. :D

:D:D:D ...сори ама не се сдържах... :D
!!! Това вече е класика :D Може да си прехвърли в "Бисери", за да му се наслаждават повече ;) Поздрави за якия пост;) Аз влючвам втора мнооого рядко и то само на извънградкско :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Ей аман от деЦки изпълнения. !!! Бъдещ колега най-важното когато купуваш кола да не я оглеждаш сам а с майстор или в най-добрия случай с доверен автоджамбазин.Това леки външни забележки не е болка за умиране те са оставени нарочно за да ти притъпят вниманието за нещо по-голямо като например разбита скоростна кутия, не добре работещ двигател раздрънкана предница или добре прикрит удар отзад/отпред. Другото което за инвалидна 93г е мнооого 5000лв особено за тази карана в БГ. Също така за да ти напишат пълномощно не е достатъчно, макар и генерално, трябва ти предварителен договор за покупко продажба или примерно за задължение на инвалида към теб за погасяването на което ти е дал колата или нещо такова.Успех и късмет при покупката. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest LordVetinari

Този сивик ми се струва примамлив :confused:

може и да не съм прав ама като видя няколко пъти в една обява да се споменава "перфектен" и отли4ен по4вам да се съмнявам! :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

А все пак, това за 100км/час при 6500об/мин на 2-ра вярно ли е ?В задънена улица съм все още :unsure: Търся по мобиле.бг и се отчайвам :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

каквото и да се харесаш, хващаш собственика за носа и отивате при Омбре, че аман от масларки и гробници ( всички перфектно напудрени)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...