Jump to content
scroch

Помощ колеги имам проблеми с КАТ

Recommended Posts

Здравейте колеги. Проблема е следния взех си Хонда Сивик Купе 8-а генерация от Германия. Колата се оказа че е натовска регистрирана в САЩ и прехвърлена в Европа карана от канадец който работи по support-а на натовските бази в Германия, всичко беше наред докато не отидах в КАТ за регистрация на колата, от където ми казаха че документа който имам (Certificate of origin of vehicle) не заменя талона на автомобила, казаха ми че ще се събере комисия която да прецени дали ще се регистрира или не колата. Днес комисията се събра и постанови че трябва първо да мина през пловдивската митница за да решат те дали да ми начисли мито (при положение че я купувам от фирма от Германия и мито не трябва да се начислява) след което да ходя до София за да мина техно тест за да решат дали колата е годна за движение по българските пътища (2008-а година Хонда ..., а разни раздрънкани джугани си порят без технотестове) и чак тогава щели да преценят дали може да ми я регистрират или не. Та ако някой може да дъде съвет, че иначе съм с бая пари навътре ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не си освободен от мито. Иначе може да се посъветваш с адвокат евентуално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koлата имала ли е немска регистрация или е била само с щатска?Как така германска фирма й е собственик?Питай германците дали са плащали нещо и какво?Ако е била законна да се движи из германия,нямат право да ти искат нищо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не е била регистрирана в Германия-ще ти искат данък+технотест....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата се е движила в Германия 3 години, но явно е регистрирана в САЩ, а ми я продава немска фирма и тя ми издава фактурата и си начисляват ДДС, което не е правилно ако не са платили мито. Незнам много е объркана работата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е била до последно с Американски номера е съвсем в кръга на нещата да те пратят за технотест и мито :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...