Jump to content
Richi

Диода на ЕКУто мига а чека не свети

Recommended Posts

шах с пешката... запалвам , въртя около километър при което се сещате че стрелката на водата едвам е мръднала даже хич да не кажа, след което след 10 минутен престой паля отново и нещо не ми харесва как работи мотора и се чува някакво като преизкряване или прецъркване от към екуто. като и дам газ и върна се чува най много и така докато не загрее после или аз не го чувам или то намаля. през това време вдигам мокета и гледам че диода мига и показва грешка номер 6 или тоест coolant temperature sensor, а чека не свети, а не е да е изгоряла лапмата щото на контакт свети и изгасва после. въпроса ми е възможно ли е ? а най тъпото с тоя датчик е че съм го сменял по погрешка докато открия кой датчик е за перката преди няма и 3000км. другото което ме притеснява е прецъркването щото като че ли съм го чувал и преди. съвети ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих клемите на акум. и грешката изчезна...Обаче забравих да кажа че колата държеше около 1200- 1300 оборота при включена перка..което е далеч от нормите.Вчера смених датчика със стария и първоначално беше същата работа затова го примерих како пише в рък. и беше 220 ома (при вкл. перка тря да е 200-400ома), тоест здрав е . меря за му напрежението което идва - плюс 5 волта идват спрямо маса а минуса го няма никакъв. Пише че проблема остава в минусовия кабел от екуто до датчика (който впрочем е общ за една камара датчици, но предполагам че щом другите датчици не са са обадили само за тоя е бъгав някъде).обаче нито чека нито диода мига смених и екуто с едно P04 което няма диод тай само на чека се надявах да хване нещо ама таратанци.(мойто орг. е PW1 ама както и да е).останаха високи оборотите и я заебах до вечерта когато паля, карам и глеам оборотите са в норма около 900 да кажем. Много мразя така като става нещо дето не мога да си го обясня...и тва еку прецърква от време на време. пръснал съм всевъзможни клеми със контактен спрей. днес ще видя идва ли минуса на датчика... ама няква загадка е бараката!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...