Jump to content
Guest Dominic

ПРОБЛЕМ С ПОЛИЦАИ - АКТОВЕ

Recommended Posts

Guest Dominic

Здравейте,Знам че тука имаше някой друг полицай, който честичко ни "светваше" по някой ПОЛИЦЕЙСКИ ТЕМИЧКИ.МОЛЯ СЕГА ТЕЗИ ХОРА ДА ДАДАТ ОТНОВО МЕНИЕ:DИмам съставен акт за превишена скорост (признавам бях виновен). Тъкмо трябваше след седмица да изтече и да си взема талона, когато ме спряха УЖ ЗА НАРУШЕНИЕ. ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ БЯХ в Кюстендилско и се заядоха, въпреки, че не бях в нарушение.Побеснях, отказах да подпиша акта. Полицая ми взе стария акт, написа новия, дойде едно момиче за свидетел , че отказвам да подпиша новия акт и сега не мога да шофирам.Аз веднага ще пусна ЖАЛБА до Кюстендил, но въпросът ми е:1. какво става със иззетият ми акт - унищожава ли се или се завежда в Кюстендил, въпреки , че оригиналът е съставен и заведен в София?2. може ли ако е написан акт - полицая просто да не го представи в МВР-то а да го унищожи?3. Като си взимам талона от МВР-софия, трябва ли да дам акт-а в замяна на талона ми, който трябва да ми върнат?Благодаря предварително:D!:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Здравейте,Знам че тука имаше някой друг полицай, който честичко ни "светваше" по някой ПОЛИЦЕЙСКИ ТЕМИЧКИ.МОЛЯ СЕГА ТЕЗИ ХОРА ДА ДАДАТ ОТНОВО МЕНИЕ:balloon:Имам съставен акт за превишена скорост (признавам бях виновен). Тъкмо трябваше след седмица да изтече и да си взема талона, когато ме спряха УЖ ЗА НАРУШЕНИЕ. ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ БЯХ в Кюстендилско и се заядоха, въпреки, че не бях в нарушение.Побеснях, отказах да подпиша акта. Полицая ми взе стария акт, написа новия, дойде едно момиче за свидетел , че отказвам да подпиша новия акт и сега не мога да шофирам.Аз веднага ще пусна ЖАЛБА до Кюстендил, но въпросът ми е:1. какво става със иззетият ми акт - унищожава ли се или се завежда в Кюстендил, въпреки , че оригиналът е съставен и заведен в София?2. може ли ако е написан акт - полицая просто да не го представи в МВР-то а да го унищожи?3. Като си взимам талона от МВР-софия, трябва ли да дам акт-а в замяна на талона ми, който трябва да ми върнат?Благодаря предварително:bounce:!:drunk:

Споко пич не се шашкай:fun:Първо,когато ти пишат акт има две места за подпис,едното е за нарушението ,а другото за препис от акта ;) .Винаги се разписвай за препис от акта,защото иначе оставаш без акт и без талон.Това не е голям проблем,но ако те спрат пак ще ти пишат фиш или акт,който е на стойност 10лв.Второ дори и да не се разпишеш на акта ти се издава наказателно постановление във всички случаи,така че за препис се разписвай задължително,за да можеш ако имаш възражения по акта да приложиш копие от същия с възражения по него в срок 3дни.Трето без копие не знаеш кой,за какво и кога ти е съставил акта и кво правим? :DИззетия ти акт се прилага към новия съставен,който не си подписал,тъй като той ти е замествал к.талон към момента на проверката. Както и да е при взимане на талона си от КАТ става с лична карта ,така че не се шашкай.Другото нак.постановление ще ти бъде връчено лично у вас на адрес.Айде със здраве ,надявам се дадох изчерпателен отговор :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Айде и аз да те питам :balloon:Имам акт от началото на Юли. Края на Юли му удължиха срока с месец защото нямаше излязло наказателно постановление. Сега имам покана да се явя на 22.08 между 13 и 16 часа в КАТ. Не съм в Казанлък и не съм виждал поканата, това ми казаха по телефона. Та да питам редовна практика ли е да викат за постановление на точно уречен ден и то в прозорец от три часа или искат да се явя за "справка"?Освен това няма да мога да отида тогава, пратих баща ми :bounce: . Удължихме акта до края на месеца, мога ли да го удължа още един път тук, в София? Издаден е в Хисаря, по паспорт съм регистриран в Казанлък....

Редактирано от Ognyan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Айде и аз да те питам :lol:Имам акт от началото на Юли. Края на Юли му удължиха срока с месец защото нямаше излязло наказателно постановление. Сега имам покана да се явя на 22.08 между 13 и 16 часа в КАТ. Не съм в Казанлък и не съм виждал поканата, това ми казаха по телефона. Та да питам редовна практика ли е да викат за постановление на точно уречен ден и то в прозорец от три часа или искат да се явя за "справка"?Освен това няма да мога да отида тогава, пратих баща ми :o . Удължихме акта до края на месеца, мога ли да го удължа още един път тук, в София? Издаден е в Хисаря, по паспорт съм регистриран в Казанлък....

Да,мисля че е възможно да си удължиш акта по местоживеене,където си в момента ;) Нормално е да те викат в РПУ-то за получаване на нак.постан-е,но се случва и книжката да оставиш .....ако са свършили точките :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

аз една година карах с акт който ми удължаваха в софия :rolleyes: а съм от варна отиваш в кат казваш защо ти се налага и те ти го удължават до безкрайност :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

3 точки. СмешнициИ 200 лв :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Споко пич не се шашкай;)Първо,когато ти пишат акт има две места за подпис,едното е за нарушението ,а другото за препис от акта :) .Винаги се разписвай за препис от акта,защото иначе оставаш без акт и без талон.Това не е голям проблем,но ако те спрат пак ще ти пишат фиш или акт,който е на стойност 10лв.Второ дори и да не се разпишеш на акта ти се издава наказателно постановление във всички случаи,така че за препис се разписвай задължително,за да можеш ако имаш възражения по акта да приложиш копие от същия с възражения по него в срок 3дни.Трето без копие не знаеш кой,за какво и кога ти е съставил акта и кво правим? ;)Иззетия ти акт се прилага към новия съставен,който не си подписал,тъй като той ти е замествал к.талон към момента на проверката. Както и да е при взимане на талона си от КАТ става с лична карта ,така че не се шашкай.Другото нак.постановление ще ти бъде връчено лично у вас на адрес.Айде със здраве ,надявам се дадох изчерпателен отговор ;)

Това значи ли, че като се подпиша само на едното място - за препис, но не за нарушението - тогава ще ми дадат ли копие от акта директно на място или трябва да чакам този препис по пощата?Иначе беше изчерпателен и много благодаря за информацията. Когато мога и аз ще помагам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Споко пич не се шашкай;)Първо,когато ти пишат акт има две места за подпис,едното е за нарушението ,а другото за препис от акта :) .Винаги се разписвай за препис от акта,защото иначе оставаш без акт и без талон.Това не е голям проблем,но ако те спрат пак ще ти пишат фиш или акт,който е на стойност 10лв.Второ дори и да не се разпишеш на акта ти се издава наказателно постановление във всички случаи,така че за препис се разписвай задължително,за да можеш ако имаш възражения по акта да приложиш копие от същия с възражения по него в срок 3дни.Трето без копие не знаеш кой,за какво и кога ти е съставил акта и кво правим? ;)Иззетия ти акт се прилага към новия съставен,който не си подписал,тъй като той ти е замествал к.талон към момента на проверката. Както и да е при взимане на талона си от КАТ става с лична карта ,така че не се шашкай.Другото нак.постановление ще ти бъде връчено лично у вас на адрес.Айде със здраве ,надявам се дадох изчерпателен отговор ;)

Това значи ли, че като се подпиша само на едното място - за препис, но не за нарушението - тогава ще ми дадат ли копие от акта директно на място или трябва да чакам този препис по пощата?Иначе беше изчерпателен и много благодаря за информацията. Когато мога и аз ще помагам ;)
Да,вторият подпис(долния) е за препис от акта,който получаваш веднага ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Plevelcho

а нормално ли е да пишат двама свидетели,когато има само един?Два пъти ми се слу4ва вече,и се подписва само един. един колега ме посъветва да записвам номера на значката на Полицая,и когато го направих последния път ме пусна макар че бях без колан,само ме попита каво правя и аз му викам "ами записвам ти номера на зна4ката......................пусна ме

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Здравейте,Да питам и аз нещо - в момента карам с акт (за първи път ми е, сгащиха ме на бул България до моста на НДК, не знаех, че редовно има радар там...) и едни други полицаи, дето ме спряха за проверка след това, ми споменаха, че на всеки два акта ми взимат книжката за 3 месеца - вярно ли е?EDIT: Добавка, във връзка с поста на Dominic - превишението ми е с по-малко от 30 км/ч

Редактирано от dimodi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Моята информация е следната:Ако имаш акт за превишена скорост над 40км/ч., караш с него и преди да изтече акта правиш второ нарушение за превишена скорост с над 40км/ч - Това означава, че повтаряш първото наруешение .... автоматично ти взимат книжката за 3 месеца.Потвърдено от служител на реда :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Моята информация е следната:Ако имаш акт за превишена скорост над 40км/ч., караш с него и преди да изтече акта правиш второ нарушение за превишена скорост с над 40км/ч - Това означава, че повтаряш първото наруешение .... автоматично ти взимат книжката за 3 месеца.Потвърдено от служител на реда :D

Хм,бях решил да не поствам вече ама найсе :) .Значи така е, но трябва да имаш влязло в сила(тоест подписано от теб) нак.постановление в рамките на 12месеца от първото засичане със превишена скорост над 40км/ч.Но за да ти вземат книгата е задължително първото условие :D ,тъй че требва да се внимава дет се вика :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest UniCorn

Хм,бях решил да не поствам вече ама найсе :D .Значи така е, но трябва да имаш влязло в сила(тоест подписано от теб) нак.постановление в рамките на 12месеца от първото засичане със превишена скорост над 40км/ч.Но за да ти вземат книгата е задължително първото условие :D ,тъй че требва да се внимава дет се вика :)

Само едно малко уточнение. Наказателното постановление се счита "влязло в сила", ако не е било обжалвано в предвидения в закона срок, а не от момента на подписването му при връчване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Хм,бях решил да не поствам вече ама найсе :D .Значи така е, но трябва да имаш влязло в сила(тоест подписано от теб) нак.постановление в рамките на 12месеца от първото засичане със превишена скорост над 40км/ч.Но за да ти вземат книгата е задължително първото условие :D ,тъй че требва да се внимава дет се вика :D

Само едно малко уточнение. Наказателното постановление се счита "влязло в сила", ако не е било обжалвано в предвидения в закона срок, а не от момента на подписването му при връчване.
Да,това го бях пропуснал :):D Явно си запознат с някои тънкости :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

И аз имам един въпрос към колегата. При съставяне на акт, тъй като никой по никакъв начин не може да те задължи да се подпишеш където и да е, знам го от мн. печен нотариус, и ако откажеш да се подпишеш където и да е, полицаят не е ли длъжен да ти даде някакъв документ, с който да можеш да караш. Защото ти реално имаш точки, а ти е взет талона....Иначе към колегата и всички останали като него, които са толернтни към себеподобни..... :o;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...