Jump to content
Guest JeepersCreepers

ДАТЧИК ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА

Recommended Posts

Guest JeepersCreepers

Ами спешно ми трябва каде се намира дат4ика за външната температура на прелюда ф20а4/ако е от зна4ение/ ако някой може да помогне ще съм мн.благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

дат4ика е тоз който показва на ЕЦУ то коко е студено навън и прави сместа според температурата ако е студено я обогатява и обратно! Този ми трябва помагайте моляяяяяяяя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Някакъв лек тунинг си намислил май (сигурно е около 3 килоома)? :lol: Виж си по всмукателния колектор! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

благодарности:lol: а немога ли ваобще да го отка4а примерно само за гонка? за да обогати много аз то4но това целя?а не да трагва колата драсти4но:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

благодарности:lol: а немога ли ваобще да го отка4а примерно само за гонка? за да обогати много аз то4но това целя?а не да трагва колата драсти4но:P

<{POST_SNAPBACK}>

принципно - да, но може и изобщо да не потеглиш и да сваляш свещи за почистване след като си я задавил доволно :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

след пробата:1во с дат4ика аз и без това ми е обагатена сместа но с него колата се развърта по добре на ниски и средни но след 4500 4800 не е така добре забелязва се леко забавяне2ро отка4ен дат4ик-обратното се набл'дава на ниски бавно развъртане средно горе доло но след 4500 4уствително по добре!извод за драг е по добре с отка4ен дат4ик!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

Някакъв лек тунинг си намислил май (сигурно е около 3 килоома)? :lol:  Виж си по всмукателния колектор! :P

<{POST_SNAPBACK}>

а защо се слага това съпротивление?каква му е целта?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

Съпротивлението се слага за да излъже датчика че температурата му е по ниска. Датчика е вид термистор т.е. изменя съпротивлението си спрямо температурата само не знам дали се държи като ПТЦ или НТЦ , т.е. увеличава или намалява съпротивлението при повишаване на температурата. Така поставеното съпротивление в паралел му придава различна стоиност на съпротивлението(виж учебниците по ел.техника) от там и температурата. Мисля че логично би било да е НТЦ сондата. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

ок тва го знам 4е се нагрява и така подава сигнала ама ако го отка4а направо да не дава инфо ще от4ете -50 да кажим и яко ще обогатява а със съпротивлението няма да дава толкова ниска според мен или бъркам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ех дивотии. не я карай на махнат сензор.Ако наистина виждаш читав ефек, добави един тример 1к или 10к в паралел на датчика и един последователно и ще можеш да си играеш както си пожелаеш със сигнала и то без да се чуди ЕЦУ-то къде ти е датчика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

да мерси Емо аз ве4е го направих Знипер ме светна за същото:blink:ПС:Не тис е обадих на др ден защото много ме забавиха в болницата и щеше да стане много късно докато се пребера:unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...