v1k7or 34 #1 Публикувано 15 Октомври, 2011 Колеги ще слагам всмукател от д16з6 на него дросела му е колкото на моя в момента (56мм), та според вас до долко е допустимо да го разстържа(на струг) без да почне да има отрицателен ефект върху вървежа на колата ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
no1else 162 #2 Отговорено 16 Октомври, 2011 Аз не виждам как като увеличиш количеството на въздух до мотора може да има отрицателен ефект. В темата за полиране на дросела имаше много изказвания на колеги и от тях както и от инфото от този сайт: http://www.maxbore.com/index.htmlсъдя че средно дроселите на Хонда се разстъргват около 3мм макс 4мм над стоковият размер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #3 Отговорено 16 Октомври, 2011 Да не забравиш и всмукателя да "престържеш". Иначе все едно нищо не си направил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #4 Отговорено 16 Октомври, 2011 Мерси, прочетох я аз още вчера цялата тема, но там като цяло само спорят колегите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Красимир Димитров 3 #5 Отговорено 16 Октомври, 2011 Колкото повече въздух толкова по-добре, приятелите ми имат Д-15 и Д-16ки и са с дросели от Н-2.2 които са на 60.5мм и се представят доста добре. А мисля.че най-големия дросел е на Б-20 ако не се лъжа ако греша колегите да ме поправят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #6 Отговорено 16 Октомври, 2011 (Редактирано) Допустимия максимум на дросел от Д-серия (55мм) е да се разтърже на 60 , после има главоболия като излизане леглата на лагера на оста и т.н. 60 Според мен ще диша добре п.с. Най-доглемия е от С2000 на 62мм или 64 беше точно Редактирано 16 Октомври, 2011 от respawn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #7 Отговорено 17 Октомври, 2011 не се занимавай с разтъргване, вземи си един дросел от H22 (60мм) и си свиркай.... вече се продават за смешни пари! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #8 Отговорено 17 Октомври, 2011 Смешни смешни тая манипулация за разтъргване излиза 10-15 лв Пожелавам успех да вземе за толкова един дросел от Х22 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #9 Отговорено 17 Октомври, 2011 Да де, само че от 56 на 60 не става, пробвано е от колега и излизат разни дупки на показ.А и като го разстържеш с каква клапа ще го направиш ?за 60-80 лв има дросели, слага се една нова гарнитурка за големия дросел, местят се мап и ако се налага TPS и готово, като у тях си застава, тествано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #10 Отговорено 17 Октомври, 2011 (Редактирано) Да бе пич и аз карам с разтърган за 15лв цялата работа Пеперудата се прави от месинг с обратни ъгли и общо взето тя е най-трудната работа ,за да стане. на 60 като се разтърже излиза леко леглото на лагера но се прави с кит и няма грижи карам така вече 4000-5000 км. Ето и снимки на дросела [/url] Uploaded with ImageShack.us[/img] [/url] Uploaded with ImageShack.us[/img] Ето и на смукателя също на 60мм [/url] Uploaded with ImageShack.us[/img] Все пак всеки решава кво да даде, може или неможе за колата си за мен вариянта беше този, по-ефтино и също така работещо ... повече от това здраве му кажи. Ако имах избор нямаше да зе занимавам а щях да си прасна един афтърмаркет и така. Поздрави Редактирано 17 Октомври, 2011 от respawn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #11 Отговорено 17 Октомври, 2011 На мен даже и 15 лв. няма да ми излезе, защото ще ми го направят на работа, така че не пречи да се пробва.А колко да е смешно дросел от х22 си е към 70-80 лв. аз за по- малко не съм виждал да се продава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #12 Отговорено 19 Октомври, 2011 ...А колко да е смешно дросел от х22 си е към 70-80 лв. аз за по- малко не съм виждал да се продава....ами 50лв за дросел на 60мм си е направо смешно... ама ние тука в БГ имаме други разбирания за тунинг!Дросел H22A Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #13 Отговорено 19 Октомври, 2011 ......не се нервирай ManiaK, bolt-on-ването все още май няма почва у нас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Красимир Димитров 3 #14 Отговорено 19 Октомври, 2011 Приятел престържи го няма проблем само внимавай с паричката трябва да е много плътно да затваря, че иначе държи високи обороти. Моят също съм го стъргал и от 60мм стана на 64мм. но първата паричка не беше идеално уплътнила и ми държеше 4000 об. и се наложи да правя втора. Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #15 Отговорено 19 Октомври, 2011 (Редактирано) Дросела от х22 може ли да се сложи без преправяния направо на д16з6 всм. колектор и също така ще се наложи ли да стържа колектора, за да достигна размера на х22-то ? Редактирано 19 Октомври, 2011 от v1k7or Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Красимир Димитров 3 #16 Отговорено 20 Октомври, 2011 Разбира се, че трябва. Отвора на дросела и отвора на колектора трябва да са с еднакъв диаметър за да има смисъл от това което правиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #17 Отговорено 20 Октомври, 2011 И аз така предположих, но да питам пак Абе ще пробвам да направя моя дросел, ако вече не стане тогава ще търся алтернатива, нищо не пречи да се пробва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
saaron 36 #18 Отговорено 20 Октомври, 2011 А да попитам и аз нещо в темата на колегата свързано с тази процедура.Когато се разстъргва смукатела от 56 на 60-61мм ,колко е допустимото разстъргване на вътре в смукателя и каква форма да е право ,конус ??Питам ,за да не се промени много начина по който постъпва въздуха ,и от там пълненето ...да не се предизвика някакво нежелано завихряне ?Мерси предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #19 Отговорено 20 Октомври, 2011 (Редактирано) някои ги стържат докато се подаде дрелката от другата страна на метала. кво завихряне да се получи?въздуха бива засмукван в цилиндрите.нема къде да се завихря Редактирано 20 Октомври, 2011 от dufosvti2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове