Jump to content
Guest thc444

Да сменям ли бензинова помпа?

Recommended Posts

Guest thc444

Имам проблем при запалване.Карам хонда сивик 5-та генерация D15B2 двигател 1.5 1992г.Като дам на контакт обикновено чувам характерен звук (мисля че е помпата когато засмуква), светва ми една жълта лампа на таблото и след това изгасва.Дотук добре, но не всеки път когато завъртя ключа пали особено ако съм изминал някакво малко разстояние (например до някоя бензиностанция и е много неприятно защото оставам да си вися на клонката и става опашка).От скоро обаче имам проблем и при първоначално тръгване - врътва малко и лампата почва да свети без да пали, а имам бензин.Не е пълен резервоара естествено но се надявам ,че не това е причината, защото нямам възможност да сипвам по 10-20 литра постоянно.Казаха ми че този проблем е често явление при тези Хонди и ,че не се дължи задължително на повредена помпа ами е възможно проблема да е в някакво реле което нагаря по контактните пъпки и не прави хубав контакт и помпата не включва.Въпрос : възможно ли да съм си развалил помпата със сипването на малко бензин?Издава ли специфичен звук по време на работа когато е повредена?Как мога да разбера дали е за смяна ако успея да я демонтирам?Как мога да разбера дали проблема е в релето и кое е точно то понеже имам няколко?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix

и аз съм с твоят двигател и имах същият проблем. занесох си релето на един TV техник и от тогава немам грижи.когато дадеш на контакт се чува как релето се включва и изключва ако не го чуваш от него е също така като изгасне лампичката завъртам на стартер и тя отново светва, а светнеше ли не пали :D но да го чукна на дърво :D вече нямам такъв проблем.а да потърси и в търсачката има какво да прочетеш.успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

аз имах същия проблем ... главно рели мисля се казваше :D ... омбре - ремонт , ако ти се занимава някъде под централната конзола на таблото е ... ако беше помпа трябваше и през останалото време дан е работи ..мисля :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Със сигурност не се налага да сменя6 помпата.Тя или работи или я вади6 малко разтопена.4е кара6 с малко бензин съ6то не е голям проблем за6тото помпата се охлажда от бензина които минава през нея.ло6о е когато върти на сухо.Както каза колегата провери си релето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kkk

Main relay...за 20 мин. с поялник сам си го оправяш.Аз така направих след като имах същия проблем.Мисля, че във форума имаше тема в която имаше и линк към сайт със снимки за да видиш точно кое е релето. От ляво долу под кормилото, пише си на него MAIN RELAY Само минаваш спойките с поялник и си готов...:dry:Поне при мен така стана :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

И аз имам същия проблем 1 път месечно ми се случва и дразни много :blink: напиши като го резрешиш как си го оправил да взема мерки и аз да не ме изненада някъде :dry:

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...