Jump to content
Guest bobo21

Хонда усещане

Recommended Posts

Guest ivan_m

Колкото по-нови са колите, повече скърцат и вибрират!Първата ми кола беше Honda Quintet 1.6 80hp. Това е хечбек с 5 врати с размери между Сивик и Акорд/за които не са я виждали/. Имаше много хубава возия, добър мотор и доста хубав интериор. Половин година я карах без трета скорост и никой не можа да забележи! Проблема дойде от калпав майстор. Ремонтирал съм си сам бензиновата помпа, която е електрическа и ми замениха два лагера на скоростната кутия . Колата до скоро беше в движение, може да е и над милион км, зашото от 95г я използват като пикап!!!Втората ми кола беше Mitsubishi Galant 1.8 карбуратор 90кс 89г. НЕВЕРОЯТНА КОЛА!!! Много здрава изработка, тих мотор, никакви вибрации в купето, много екстри. Малко е тежичка за този мотор, но след 120км/ч е много стабилна и до 185 набира добре. За 80 000 километра, които навъртях съм сменял само тампони на стаб. щанга и гърнето и то преди да я продам.98г си купих Mitsubishi Lancer 1.3 GLi, 75кс, 94г. Ако я бях карал в Белгия, нямаше да я купя. От кон на магаре! Колата си е много хубава, пъргава и икономична, но си е по-нисък клас. Обзавеждането и е качествено, но не е обезшумена. Мотора е много тих, но се чуват гумите, камъчета и т.н. Като влезя в локва, все едно водата се лисва по краката ми. Взех я на 72 000, продадох я на 208 000, никакви дертове. Смених в началото задни амортесьори и по-късно един семеринг на разпределителния и тампони по предницата.От август миналата година пак съм с Хонда: Акорд 1.8 136кс, 99г. Комфорта е невероятен за кола от този клас, но все пак се чуват леки скърцания в купето. Както казах в началото, новите коли са много тихи, но на хубав асфалт! Като изключа това, че вентилатора на климатика няма бутон + и - за силата и липсва регулатор на интервалите на чистачките нямам никакви забележки. По отношение на мотора, както споменаха и други колеги малко се чуди на ниски обороти, особено и с включен климатик, но над 3000 оборота нещата се оправят и колата има завидна за теглото си динамика!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

Аз ще кажа .. само едно разбираш какво е Хонда - когато колата (мотора) те измъкне от ситуация, за която си сигурен че е невъзможно да се измъкнеш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

HONDA - Hang On Not Done Accelerating.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JoePass

Пичове, си4ките тряаа да ви повозя в моя Опел. 1.8 115 коня 86 година. Няма гр6ка по двигателя и ходовата 4аст като се подържа, на мен си4ко ми е за смяна аз за това и колата искам да сменя. Много мо6т с 4 скорости на 1-ва 60, 2ра 110-15, от 0 до 100 около 8 секунди, и до тук всичко друго е леж. Купето гние повече от на мазда 84 година, инсталацията праи ко си иска, скърца много, няма серво на волана само на спира4ките, а и те не са много гот. гуми се сменят през 6 месеца 6тото другите или ги ядем или ги перфорирам с джантите да не говорим за тях 6тото имам чуство че ги праят от олово толкова са меки. Ама ина4е двигателя и окачването са здрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Абе чета и се чудя дали да не ида на лекар да не би да съм зле със слуха нещо! Единственото скърцане което иам на мойта (5г-хе4) е при пълен ляв или десен на 1-ва когато излизам от паркинга пред блока и съм установил 4е скърцат леко пружините на предните амортесьори!!!!!Минуси мога да посо4а за 5г-много тъпо захващане на предната броня за калниците.мноо тесно става на задните седалки като си поизпънеш шофьорската! друго??????????? знам ли мнооо се набира и плаши околните :blink: и мнооо ми хар4и зна4и - колко и заредим толкова изпива :blink: Мхххм за задницата - някои тук твърдят 4е ходела накъдето си поиска.Да и аз така мислех докато бях с фабри4ната седалка,щот ме лашкаше в завой, ма с тази усещам максимално колата в завой и държа да споделя 4е е адски стабилна в завои!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Моята Хонда кариера започна през 94г. с Сивик 91г. 4-генерация хетч с 136 коньовия мотор гупих го от една мутра която го беше внесла от Германия беше уникат с тунинг на лоринзер като го видях се пулих доста но се оказа че навремето лоринзер са тунинговали и хонди е изключвам че махна тогава за сегашни 4хиляди музика и изхвърлих 2 кила кабели после :blink: .Целия двигател,километражи, пружини и т.н бяха червени с стрът бар на лоринзер какъвто не съм виждал и до сега.Доста навървяваше и доста народ се пулеше като отварях капака за жалост няма снимки да покажа :blink: Карах я до 2000г през това време съм и сменил само една водна помпа и това беше :love: след това я продадох и си купих CRX V-tec покарах го 3,5-4 години беше уникален автомобил мога да говора за него много :punk: след което го продадох и него в леко ударено състояние и през 2004г. си купих Сивик 6та ген. но там ми липсваха шума на витека и бързината и се замислих над това сериозно и година след това взех и отскочих до европа и си взех сегашния ми Сивик 94г.хетч D16Z6 и си върнах малко спомена за бързина и заразата V-TEC но едното на ум ми остана та взех та и набих турбината и сега всичко си дойде на място :love::punk: въпреки че докато не я надуя до 1 бар няма да кротна(живи и здрави де и попътен вятър) пък като я взех нея си завлякох и един мотор Хонда Пантеон 150кубика за разтоварване през лятото та така общо взето не съм изневерявал от 94 година, като най- безшумна и стабилна е 6тата ген за мен нямам оплаквания към нито една от другите супер са всичките всяка е различна по себе си де но..... :tooth::oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

BMW 320 не скърца,а на моята D15B2-скърцането и ни6тожните минуси остават някаде назат след старта където е и BMW-то .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

За поднасяне в завой и подобни почти невъзможни неща не мога да се съглася точно за моята 5г един познат при 160км/ч обиколи дупка без да ни обърне с рязко въртене на волана в едната и в другата посока абе който го направи с друга кола да свирне ;) да погледаме аз пробвах с бмв5 резултата е счупена предна броня като задницата ме изпревари.Толкова за устойчивостта а иначе за мястото озад е направо подтискащо малко моята не скърца справям се за щума от гумите е доста и на ниски обороти е доста зле с набирането ма се компенсира с високи за багажника мисля че 2 сака по-големи са стига а и при отворени прозорци не си миете предното стъкло а очите ;) а никой не казва как е на сняг Хонда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

а никой не казва как е на сняг Хонда

<{POST_SNAPBACK}>

От опит! слагаш хубави гуми на 15ки и докато снега не ти се качва по предния капак ще излезеш :D тествано с сивик 92-95 хетч зима 2005 :D на неотъпкани места над 30см сняг без да е правен улей от някой друг ;):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Мммм-да,до сега съм имал 4 Хонди и не мога да кажа,че не съм впечатлен от всичките :D Последно се сдобих с един Рекс 88г. с матор д16а9 и кво да ви кажа :D;) самолет.Усещането при Хонда е незаменимо,тук няма какво да коментирам :D Така че :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord6
Отговорено (Редактирано)

Днес се ровичках из сайта на предаването Top Gear и попаднах на Honda Accord Overview Прегледах моделите от средния клас на почти всички марки и не попаднах на нито един автомобил, който да има по 5 точки за избор на нов и стар. Това ако не е признание, здраве му кажи!

Редактирано от Accord6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Прегледах моделите от средния клас на почти всички марки и не попаднах на нито един автомобил, който да има по 5 точки за избор на нов и стар.

<{POST_SNAPBACK}>

Не си видял БМВ 3 и 5 ...как да им вярваш после

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venci

Точно Top Gear смятат всички Хонди, без С2000 за пенсионерски :) . И Джереми е е*ати разбирача!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

Точно Top Gear смятат всички Хонди, без С2000 за пенсионерски  :) . И Джереми е е*ати разбирача!

<{POST_SNAPBACK}>

да ти кажа един скапан англичанин никога няма да усети хонда усещането защото са такива националисти че понякога са ми смешни...всичко що е Made in UK е най най нали се сещаш..д*ба и смешниците...иди им обеснявай... Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Точно Top Gear смятат всички Хонди, без С2000 за пенсионерски  :) . И Джереми е е*ати разбирача!

<{POST_SNAPBACK}>

Оставаше и С2000 да обяви за пенсионерска.....ВИЖ :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

Лада -> ясно е, Toyota Camry '99 -> мммм едно доста добро попадение, обаче малко чичковска кола, беше автоматик иначе комфортна возия доста пространство, Опел Корса -> Хахаха не ви трябва такава таратайка :) Хонда Сивик Д15Б2 хеч -> много ми пасва колицата, първата ми Хонда е и не ми се слиза от нея както и правя :):):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest go6i11

наи после и аз да кажа нештопьрватами кола беше на ТАТИ ВОЛГАТА2-ЖИГУЛААААА :P накои бепе пипал мотора щото много опел;и 1.6 преска4аше3 НИСАН БЛУБЬРД 2000_105 КОН4ЕТА просто се бях влюбил секви екстри без клима, за поведение напьтя беше НЕНОРМАЛЕНЕДИН КАТАДЖИЯ СЕ ПУЛЕшЕ 218км на радараСЛЕДНЕГО гоуф 2GTI ПРОСТО НЕМА ТАКАВА КАРУЦАрено21 -втори пьт кола с женски полов орган на капака в гаража ми НИКОГАопел омега страхотна возия след намеса от моя страна запоздрави пружини и газови амортисиори ,много солена за подрьжка .МАЗДА323 1.6 по4ти като гоуфа кадет 1.6 много за малко беше ми за тьрговия но задалжителните нешта с рьждата ги имашеФИАТ БРАВА бе6е много хубав това го 4увах секи ден но НИКОИ НЕ ВАДЕшЕ ПАРИ ДА ГО КУПИ накрая го дадох на НУЛА само да се отьрва да си прибера паритеситроен ЗХ хубава возия но не6те да вьрвии наи на края ХОНДА СЕДАН 94 :P:lol::P БЕЗ КОМЕНТАР НЕ Я СМЕНЯМ ЗА НИШТО ОСВЕН ЗА 6 та генерация

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...