Jump to content
Guest MonsterOOD

От коя година се вгражда.....

Recommended Posts

Guest MonsterOOD

От коя година се вгражда системата SRS в колите Хонда? И какво представлява тя? :(:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Аз на моя Аccord '92 я имам на шофьорското място. Може и да е от преди това.Доколкото знам е Supplemental Restraint System (Airbag).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Аз на моя Аccord '92 я имам на шофьорското място. Може и да е от преди това.

Доколкото знам е Supplemental Restraint System (Airbag).

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм сигурен, но съм чувал, че SRS е подобрен вариант на аербег и предоставя двустепенно отваряне на възглавниците в зависимост от силата на удара, което се определя от процесор. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

А случайно да има нещо общо със спирачките?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

<{POST_SNAPBACK}>

абсолютно НЕ! Има система от датчици, вградени в коша, подаващи при удар електрически сигнал към ЕЦУ-то, което да прекъсне захранването с гориво и към газови контейнери, прикрепени към аербеците, също има в по-модерните системи и датчици в седалките, отчитащи има ли пасажер, колко тежи и т.н. Дори има датчици, които следят дали е с предпазен колан пасажера, или не

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o
Отговорено (Редактирано)

<{POST_SNAPBACK}>

Дори има датчици, които следят дали е с предпазен колан пасажера, или не

<{POST_SNAPBACK}>

да то4но така е мойта хонда е с SRS, и то4но дат4иците за колана сме ги игнорирали ве4е-да не ни свети на таблото неква си лампи4ка :angry:

по отношение на други дат4ици - -засега съм открил само един който беше

на предната броня,4е трябва да има и други и аз съм 4ул,но незнам къде са!

Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

От коя година се вгражда системата SRS в колите Хонда? И какво представлява тя?  :angry:  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Monster, оня ден май нещо съм се объркал, това дето го говорихме беше ASR а не SRS :) , а това явно е някаква друга екстра, а пък освен нея нищо чудно да си имаш и ABS и оттам да не ти блокират колелата при спиране. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Ми6о каде се намират тези датчици че и мойта ламба свети http://forums.hondabg.com/style_images/1/f...icons/icon7.gif

http://forums.hondabg.com/style_images/1/f...cons/icon10.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Като си сложиш колана свети ли ти червената SRS?

ако не свети - а трябва да угасне като си с колан - там е и твоя и то това е тъп ключ ;););)

аааааа и друго -имаш ли все още еърбега - щото ако е гърмял вече пака ще ти свети SRS ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Значи не ми свети лампата. Паля си колецата светва си СРС-са и си загасва след 2 сек. Проблеми нема с него просто исках да разбера за какво е туй чудо! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

От коя година се вгражда системата SRS в колите Хонда? И какво представлява тя?  ;)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Monster, оня ден май нещо съм се объркал, това дето го говорихме беше ASR а не SRS ;) , а това явно е някаква друга екстра, а пък освен нея нищо чудно да си имаш и ABS и оттам да не ти блокират колелата при спиране. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Няма се притисняваш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

и последно какво е SRS ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

и последно какво е SRS ?

<{POST_SNAPBACK}>

;)

ми тва е много сложна система належаща при състезателите на пътя ;) хихихихии Super Racer Security/SRS/ това кире помага при трагването на драг ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

и последно какво е SRS ?

<{POST_SNAPBACK}>

;)

ми тва е много сложна система належаща при състезателите на пътя ;) хихихихии Super Racer Security/SRS/ това кире помага при трагването на драг ;););)

<{POST_SNAPBACK}>

ми то по-горе пиша,ма кой да 4ете

Supplemental Restraint System

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

и последно какво е SRS ?

<{POST_SNAPBACK}>

;)

<{POST_SNAPBACK}>

ми то по-горе пиша,ма кой да 4ете

Supplemental Restraint System

<{POST_SNAPBACK}>

то може да пише ама все пак се пита повторението е маика на знанието...

а ако го пише под капака на кората ? какво зна4и това някакъф дат4ик ли

или пък под автомобила на мястото зад шофиора ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Много добре ама мойта колица е оборудвана с това чудо и то за какво.......страшна ексра си имам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

последно SRS - Supplemental Restraint System прави 2 неща1 - пуска ти въздушните възглавници2 - нятага ти коланите при удар, за да може да не се утрепеш в собствената си възглавница

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L
Отговорено (Редактирано)

последно SRS - Supplemental Restraint System прави 2 неща

1 - пуска ти въздушните възглавници

2 - нятага ти коланите при удар, за да може да не се утрепеш в собствената си възглавница

<{POST_SNAPBACK}>

sega ако имах и възглавници :))) :) ама няма;PP Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Можеби да има една възглавница във волана но само едно, но това с коланите работи сигурен съм, но всяка кола има блокажи на коланите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

В моя случай има една AIRBAG и тя е съответно на шофьорското място. Дори на волана пише SRS. Също така ако си свалиш сенника ще видиш кратко описание (доста кратко м/у другото) на какво е това SRS и какво да правим ако датчика ни свети :))) - познайте да посетим най-близкия Honda dealer. В нашия случай - БУлтрако :)))В моя Акорд няма датчици за това, че не съм си сложил коланите. Като запаля, светва SRS лампичката на таблото, която явно е check дали ситемата работи и след 1 сек изгсва и това е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

В моя случай има една AIRBAG и тя е съответно на шофьорското място. Дори на волана пише SRS. Също така ако си свалиш сенника ще видиш кратко описание (доста кратко м/у другото) на какво е това SRS и какво да правим ако датчика ни свети :))) - познайте да посетим най-близкия Honda dealer. В нашия случай - БУлтрако :)))

В моя Акорд няма датчици за това, че не съм си сложил коланите. Като запаля, светва SRS лампичката на таблото, която явно е check дали ситемата работи и след 1 сек изгсва и това е.

<{POST_SNAPBACK}>

И при мене е точно така :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez
Отговорено (Редактирано)

BTW Ти не живееш ли в Дружба 2?

Мисля, че в неделя те видях - минаваше покрай кафето до шатрата?

В моя случай има една AIRBAG и тя е съответно на шофьорското място. Дори на волана пише SRS. Също така ако си свалиш сенника ще видиш кратко описание (доста кратко м/у другото) на какво е това SRS и какво да правим ако датчика ни свети :blink:)) - познайте да посетим най-близкия Honda dealer. В нашия случай - БУлтрако :blink:))

В моя Акорд няма датчици за това, че не съм си сложил коланите. Като запаля, светва SRS лампичката на таблото, която явно е check дали ситемата работи и след 1 сек изгсва и това е.

<{POST_SNAPBACK}>

И при мене е точно така :tooth:

<{POST_SNAPBACK}>

Редактирано от Martinez

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

последно SRS - Supplemental Restraint System прави 2 неща

1 - пуска ти въздушните възглавници

2 - нятага ти коланите при удар, за да може да не се утрепеш в собствената си възглавница

<{POST_SNAPBACK}>

НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН ЗА КОЛАНИТЕ ДАЛИ ИМАТ ПИРОПАТРОНИ ЗА НАТЯГАНЕ. ПРИ ПО ГОРНИ ГОДИНИ МАЙ СЛАГАТ ВЕ4Е И НА КОЛАНИТЕ! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...