Jump to content
Guest bobo21

Разход/обороти едновалов VTEC

Recommended Posts

Guest bobo21

Здравейте,Във вързка с предстоящите пътувания до моерто се замислих кой в същност е добрия баланс между скорост и разход.Моя звяр отваря VTEC-а на около 4300 оборота и е ясно, че тогава харчи повечко, но колко точно не мога да кажа, защото нямам разходомер.Има ли хора с хонди с едновалов VTEC и разходомер да кажат колко харчи с отворен и колко със затворен VTEC и при 120 примерно какъв разхода дава?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

при 120-130 разхода моя е: 6.5 някъдеа относно отварянето на 4300 не съм сигурен трябва по-горе да е...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

при 120-130 разхода моя е: 6.5 някъде

а относно отварянето на 4300 не съм сигурен трябва по-горе да е...

<{POST_SNAPBACK}>

Абе там някъде е м/у 4400 и 4600 май

Иначе съм я пробвал моята пълна до горе 100км магистрала със 120-140 и после пак до горе 6,37/100

Баси якото е ,че има бензиностанция точно преди отбивката за Пазарджик и е на 100км от предната в София

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Бобо, ти за акорда ли питаш, щото горните мнения са много верни за 1.6 едноваловия втек.А тези които са с фабричен втек да не му мислят много, той и на 5000 няма да включи ако съвсем малко сте натиснали педала ( както е при потдържане на 140км/ч )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

до 3500 оборота :) я караи до там може се каже 4е е пестеливата зона

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

Много зависи какъв бензин ще сипеш. Ако искате ми вярвайте обаче от както сипвам 98 разходът ми падна драстично и ми излиза по-евтино независимо от разликата в цената. Ако я карам до 110-120 ми дава 5.3 на извън градско. С D16Z6 двигател сам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zoro

моята при 120 е с 2500 на 5-та и с А95 до морето ми даде 4.3 на 100. Засичал съм го от "капачка до капачка"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord

Здравейте,

Във вързка с предстоящите пътувания до моерто се замислих кой в същност е добрия баланс между скорост и разход.

Моя звяр отваря VTEC-а на около 4300 оборота и е ясно, че тогава харчи повечко, но колко точно не мога да кажа, защото нямам разходомер.

Има ли хора с хонди с едновалов VTEC и разходомер да кажат колко харчи с отворен и колко със затворен VTEC и при 120 примерно какъв разхода дава?

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord

Опа , грешка . Вово , карай и се не бой_колкото/толкова. Мойта я карам от 27 месеца / А 95, налягане и размер на гумите _по спецификация . На дълъг път круизконтрола (според трафика)110/130км_3000/3500 об/мин. =7.2/7.5 л.на 100. Ако се израдваш дузина пъти изпреварвайки с "джойстика"(в ляво и назад 1,2,3? пъти) докато "компа" прихълца на 7200_ ще стигнеш 8л. VTEC-а дава повече въздух (все едно ти трансплантират бял дроб от плувец-маратонец), а не гориво и за това 2.0 не е толкова лаком на високи обороти.Иначе нали знаеш кво казват за тая система спецовете?-кола с ДВА мотора (първият за папионка / вторият за шлем)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

VTEC-а дава повече въздух (все едно ти трансплантират бял дроб от плувец-маратонец), а не гориво ....

<{POST_SNAPBACK}>

ъъъъъъъъъъъ

А тоя въздух с какво гори ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MadHead

VTEC-а дава повече въздух (все едно ти трансплантират бял дроб от плувец-маратонец), а не гориво ....

<{POST_SNAPBACK}>

ъъъъъъъъъъъ

<{POST_SNAPBACK}>

Ами едно и също количество гориво, изгорено с различно количество кислород...определено ще има разлика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

<{POST_SNAPBACK}>

ъъъъъъъъъъъ

<{POST_SNAPBACK}>

Ами едно и също количество гориво, изгорено с различно количество кислород...определено ще има разлика

<{POST_SNAPBACK}>

Да , разликата ще е бедна смес ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord

Метафората имаше за цел да онагледи увеличения дебита на въздушния поток чрез удължаване на такта-всмукване , а не налягането му-както е при турбото:angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Дам, мерси за впечатленията.Май излиза, че не слагат хонда до 2002 електронни разходомери а?Иначе аз ходих до морето да посрещам 1ви юли и при каране "в обороти" и проверка мога ли да поддържам 210 на новия участък от магистралата (можело) ми излезе по груба сметка над 9/100 разхода ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

Иначе аз ходих до морето да посрещам 1ви юли и при каране "в обороти" и проверка мога ли да поддържам 210 на новия участък от магистралата (можело) ми излезе по груба сметка над 9/100 разхода ..

<{POST_SNAPBACK}>

9 е супер за тия скорости.

Иначе идеята беше , ама малко се изгаврих , че като се отворят клапаните по-дълго и по-високо се засмуква повече СМЕС от гориво и въздух , не само въздух. От това следва ,че разхода си се качва при включване на витека , е как иначе да стане тоя номер да върви повече , а да не гори повече

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ми много просто, като върви повече не я натискаш толкова при нормално каране :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o
Отговорено (Редактирано)

моята при 120 е с 2500 на 5-та и с А95 до морето ми даде 4.3 на 100. Засичал съм го от "капачка до капачка"

<{POST_SNAPBACK}>

А ле "ЗОРО" как ста тая работа на 120км/ч с 2500 оборота

аз на 3000 съм някаде на 105, ти да не си с турбо бре? ;)

а това за 4,3 как го изчисляваш ;)

Редактирано от slus4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Ето малко свежи резултати от последното ми пътуване:- София - Варна с ръчкане и много изпреварвания (120-130 на обикновен път и 150-180 на магистралата) - среден разход - 10.2л/100км- Варна - София с лимитиане 100км/ч на обикновения път и 130км/ч на магистралата - 7.1л/100км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Моята дава 5.0 със 120 км/ч доволен съм :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

Абе отначало като я взех моита се оплаквах 4е ми гори повечко отколкото трябва - около 8.0/100 смесен разход с А95.След регулиране на клапаните и смяна на бензиностанцията и бензина - А98 - разхода ми падна на 6.3-6.5/100 смесен, абе под 6/100 ивънградско и под 7/100 градско.Абе доворен съм от машинката.Иначе на 2-ра без проблем вдига над 100 км/ч (не погледнаха точно колко беше последната ми проба - някаде кам 105 км/ч) околко 7500 оборота.О6те ограничителя не ми се е включвал (ако имам такъ) ама и не смятам да пробвам кога се включва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...