Jump to content
Guest bobo21

Затегна ми волана

Recommended Posts

Guest bobo21

Здрасти,От няколко дни започна да ми натежава волана.Не издава никакви звуци, но се върти осезаемо по трудно.Усилието е най-голямо при първоначално мръдване от едно положение в друго.Нашия доктор Омбре твърди, че нищо му няма, но разликата е доста осезаема.Идеи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Не съм по техническата част, но мога да дам предположения от опит:- ниско налягане в гумите, макар че за да ти е наистина "осезаема" разликата трябва да са доста спаднали а това щеше да го забележиш;- сложил си по-широки гуми и тогава се е появило;- нужда от реглаж, но и за това не съм сигурен;- като навиваш волана срещу наклон е също по-трудно, но в ообратната посока трябва да е по-лесно от нормалното;За по-техническите вероятности като течност, въздух, мръсотия в сервото и т.н. да кажат колегите че да не се излагам съвсем :) Ама и щом си я водил при Омбре .... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

При мен беше така на Прелюда и беше от хидравликата проблема. И в момента на стягането оборотите падаха доста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Гуми не съм сменял, налягането им е проверено.При въртене оборотите не мърдат.Усещането е все едно е смазан с много гъста смазка някаква.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino
Отговорено (Редактирано)

Натегнат ти е повече рейката , според мен , на шътъла имах подобен проблем и се оказа , че е от товаП.П. А я кажи , като завиваш и пуснеш волана сам да се върне в паро положение , връща ли се или като пуснеш волана продължава да се завива ??? и лесно ли връщаш волана лесно в право положение?

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

Натегнат ти е повече рейката , според мен , на шътъла имах подобен проблем и се оказа , че е от това

П.П. А я кажи , като завиваш и пуснеш волана сам да се върне в паро положение , връща ли се или като пуснеш волана продължава да се завива ??? и лесно ли връщаш волана лесно в право положение?

<{POST_SNAPBACK}>

Да наистина ако с някакъв волан взимаш даден завой и след като свърши завоя,а волана не се исправя значи наистина са ти натегнали реиката да не тропа евентуално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

След завой си се развива сам в интерес на истината, но малко неохотно.А няма кой да ми натегне рейката, щото до преди седмица си се въртеше нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

След завой си се развива сам в интерес на истината, но малко неохотно.

А няма кой да ми натегне рейката, щото до преди седмица си се въртеше нормално.

<{POST_SNAPBACK}>

При мен се получава така ,че волана по принцип си се връща сам , обаче ако съм нажулил газта в завоя и неще да се връшта и продължава да си завива :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Yama

<{POST_SNAPBACK}>

Скоро да си се мятал в дупка?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

<{POST_SNAPBACK}>

Скоро да си се мятал в дупка?!?

<{POST_SNAPBACK}>

Абе уж не ама като гледам балоните по едната гума то няма спасение от това..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_I_T_A_K_A

То по наще улици има дупки в изобилие... сори за off-a. Колега хидравличното масло поглеждал ли си го в какво състояние е... да не му се е....ла м.....та или да му е ниско нивото от там да ти е нещо проблемчето... незнам :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Абе сетих се аз от какво е.Малко кат' албански реотан загрях.Карах през един потоп в района на Враца и газих 5-6 пъти в доста дълбоки реки по пътя.Едната река беше над 40см дълбока, чак върху предния капак плискаше.Явно някаква гнус/тиня ми е влязла и от нея запича.Ако си пусне Омбре телефона може оща утре да му я закарам ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

Абе сетих се аз от какво е.

Малко кат' албански реотан загрях.

Карах през един потоп в района на Враца и газих 5-6 пъти в доста дълбоки реки по пътя.

Едната река беше над 40см дълбока, чак върху предния капак плискаше.

Явно някаква гнус/тиня ми е влязла и от нея запича.

Ако си пусне Омбре телефона може оща утре да му я закарам ..

<{POST_SNAPBACK}>

0889534686 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Ако си пусне Омбре телефона може оща утре да му я закарам ..

<{POST_SNAPBACK}>

0889534686 ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Имам го аз.

Ама "Временно нямате достъп до този номер"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

02/963 40 86 Може и да стане и тоя имам 0897 880 246. Успех!!!;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Да допълня тука, че след източване на влязлата вода, смяна на спукан маншон на рейката и някакви носачи (цялото това удоволствие за 160лв) волана си е все така тежък :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tirex

Чуваш ли някакви звуци от време на време, при въртене на волана.Подобен проблем имах и аз,но веднага си смених долния шарнир.Ако е от него,той ще си е направил легло,като го движиш,ще запъва по време на хода си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

цялото това удоволствие за 160лвЯко-из Софето милост нямат-а за кои носа4и става въпрос и за какво ти ги смениха-да неби да са биле криви ина4е няма смисалОт цялата работа неразбрах за мех. или хидравли4на реика става въпрос?А наистина тук не става въпрос само за реика при затягане имаш също и 4етери шарнира и два вънкашни кормилни накраиника,които също могат да доведат до тези ядове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA LEGEND

Абе,да не ти затяга карето на волана.Тропа ли ти в колонката?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Волана е с хидравлика.Нищичко не тропа.Просто най-лекия ход на волана, с който се държи колата в права линия е тежък и на дълъг път може да си скъса нервите човек. Иначе при маневри на място не с заблеязва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Не е ли крайно време да идеш в сервиз,ние гладни ли да седим :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Там е работата, че вече бях.Може би вие си палите със 160 лв цигарите, но за мен не са пари, които да давам всеки месец и да ми остане проблема след това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Zenko

Да допълня тука, че след източване на влязлата вода, смяна на спукан маншон на рейката и някакви носачи (цялото това удоволствие за 160лв) волана си е все така тежък :lol:

Явно не си уцелил то4ния сервиз-отиваш там да ти решат проблема,а те са ти взели 160лв.,за какво като твоя броблем не е отстранен,или те сменят на зула-докато уцелят то4ната 4аст,ами не става така пи4-ако аз направя така ще трябва аз да плата на клиента сметката.Утивай в тоз сервиз да си търсиш правата като клиент-успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...