Jump to content
Guest toni_dogg

твърди скорости

Recommended Posts

Guest toni_dogg

колеги, от няколко дни ми се случва следното: трудно и твърдо включвам от една предавка в друга; понякога при потегляне първа предавка хич не влиза и трябва по няколко пъти да опитвам, за да влезе. Имам Хонда Англичанка.Такова нещо ми се е случвало на друга кола и тогава ми казаха, че скоростите леко се разместили, не беше от съединителя и го оправиха.Дайте идеи от какво може да е... много ми се иска да ми кажете, че не е от съединителя :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Провери си маслото в скоростите, ако трябва - долей. Нали знаеш, че нашите скоростни се карат с моторно масло 10W40 или 10W30 там някъде, а не с трансмисьонно като на другите коли. Също така може помпата на съединителя (тази на педала) да е взела да сдава. Наври се под кормилото и виж дали не е влажно цилиндърчето което е на педала на съединителя, ако е - най-вероятно е от там проблема. А ако се притесняваш за свършил съединител - по-скоро би ти боксувал съединителя, отколкото да не иска да отлепя. Това са ми предположенията, но нека се изкажат и по-вещи колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest toni_dogg

Провери си маслото в скоростите, ако трябва - долей. Нали знаеш, че нашите скоростни се карат с моторно масло 10W40 или 10W30 там някъде, а не с трансмисьонно като на другите коли. Също така може помпата на съединителя (тази на педала) да е взела да сдава. Наври се под кормилото и виж дали не е влажно цилиндърчето което е на педала на съединителя, ако е - най-вероятно е от там проблема. А ако се притесняваш за свършил съединител - по-скоро би ти боксувал съединителя, отколкото да не иска да отлепя. Това са ми предположенията, но нека се изкажат и по-вещи колеги.

<{POST_SNAPBACK}>

ето какво установих:

течността е спаднала с няколко милиметра (5мм)

цилиндърчето на съединителя беше влажно и имаше следи по кората от теч

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest desislavkt

Може и да е от скор. кутия защото моето Кончерто отскоро взе да ми прави същият проблем, а пък съединитела ми се командва с жило, но не съм проверявал маслото в скоростака.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest toni_dogg

бихте ли ми обяснили как спирачната течност и съединителя са свързани... или ако има някакви схеми в нета, дайте ми моля линк :) и изобщо интересува ме устройството на спирачната система, скорости и тем :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

съединителя ти просто е хидравличен а не с жило. и течноста, която се използва е спирачна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest toni_dogg

съединителя ти просто е хидравличен а не с жило. и течноста, която се използва е спирачна.

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Според мен може да се получи от разместване на щангите които се управляват от скоростния лост за да превключваш от една на друга а другия вариянт е да си ги искривил някъде или да ти се е разместила скоростната кутия провери и това а ако не бягай на сервиз примерно на Омбре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest toni_dogg

ще се наложи смяна на помпата на съединителя, самия съединител и въобще пакет! :P пък засега можело така да я карам, не било толкова притеснително. Казаха ми да я карам така пък, ако съвсем вземат да не влизат, тогава пак да ида :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Щом е мокро, значи си за гумички на буталцето на горната помпа. Отиваш на сервизче и ти ги сменят. Така не е голяма болка и наистина може да се кара, но се тормозиш ти, тормозиш и скоростната. И за капан, не се знае кога на цяло ще изпуснат тези гумички и ще останеш без съединител. Когато можеш - влизай в бокса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...