Jump to content
Guest MonsterOOD

Страмно хрумване

Recommended Posts

Guest MonsterOOD
;) Здравейте, според вас какво ще стане ако при високи обороти на мотора в движение говоря, впръснеш етър като допълнително гориво!!! Много страмно хрумване и се чудя какво мислите вие? Според вас какви ще са + и - . Поздрави :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

тук може да бъркам, но етъра не се ли запалва лесно от много ниска комресия? Защото ако е така, можеш да си изиграеш много лош номер на буталата....Просто не съм сигурен, но нали затова го ползват в двигателчетата за моделизъм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

То е така и небъркаш но каза че е лесно запалим с малка копресия, но според мене е с големичък октан май :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone22

не го прави освен ако имаш за цел да строшиш моторетката сьс сигурност буталата ти ще изгорят. виждал сьм такива неща след наливане на етьр :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

не го прави  освен ако имаш за цел да строшиш моторетката  сьс сигурност буталата ти ще изгорят. виждал сьм такива неща след наливане на етьр :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

То предполагам че така ще стане с етара, но какво друго достъпно нещо подобно на N2O може да се исползва и да е достъпно за наще джобове??? :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o
Отговорено (Редактирано)

не го прави  освен ако имаш за цел да строшиш моторетката  сьс сигурност буталата ти ще изгорят. виждал сьм такива неща след наливане на етьр :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

То предполагам че така ще стане с етара, но какво друго достъпно нещо подобно на N2O може да се исползва и да е достъпно за наще джобове??? :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

като си мераклия да наливаш - впръскай допълнително бенз с 5-та дуза!

еее ефекта не е като нитро,ма нали и джоба гледа6 :whistle:

Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

Е то добре ще стане но ефекта няма да е голям и ще се дави колата с повече бензин трябва да е нещо по мощно!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

То е така и небъркаш но каза че е лесно запалим с малка копресия, но според мене е с големичък октан май  :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

Тука нещо си противоречиш

Октановото число показва издържливостта на горивото срещу самозапалване

Значи ако етъра се пали лесно при ниска компресия ->малко октаново число

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD
Отговорено (Редактирано)

ххммм може затова разпитвам. Добре де каква мандилиива смес да се направи да имаш по голяма тяга и да си го изработи човек сам защото за нитро 2000 лева .................! Май става темата нещо банална :whistle:

Редактирано от MonsterOOD

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

Е то добре ще стане но ефекта няма да е голям и ще се дави колата с повече бензин трябва да е нещо по мощно!!!

<{POST_SNAPBACK}>

НЕ НЯМА ДА СЕ ДАВИ АКО ДОНАГЛАСИш ВЪЗДУХ,НАЛЯГАНЕ .....ДРЪН,ДРЪН....

абе ако искаш да ти дърпа пове4е ,има хиляди теми и на4ини, сгъстяване на горивна камера,смяна на валове,бутала, олекотяване, промяна на разли4ни параметри,филтри,генерации - и най-голямата иситина ПРОСТО СЛАГАш ЕДИН ЯК МОТОР И СИ ЛИТКАШ , но само с едно доливане колата ти няма на хвръкне :lol:

хората месеци наред се борят за 2-5% да извлекът а ти си решил с домашна горивна смес да летиш, бе то добре 4е имаш мерак ма не винаги домашната ракия е най-добрта!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Абе колега ти с тоя 12 клапанов Витек къде си тръгнал :whistle: сложи си първо 16 клапанов Витек :whistle: пък тогава , пък ако искаш имам една глава от д15-ка 16 клапана , да направим бартерче за твоята 12 клапанова , да я слагам на стария сивик , че и той 12 клапана :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

За пояснение - етър е евтина газирана напитка и туристическа атракция до Габрово:whistle:

това за което си чешем тук езиците е етер :whistle:

при такива "самоделки" резултата обикновено е разцепени бутала, скъсани колянови валове, изскочили през блока биели и тем подобни "ужасии" :whistle::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

За пояснение - етър е евтина газирана напитка и туристическа атракция до Габрово:lol:

това за което си чешем тук езиците е етер :D

:whistle:;):whistle::whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest LordVetinari

А некой пробвал ли е да налее лимонада или алтай?дали няма да е по-яко? :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez

А некой пробвал ли е да налее лимонада или алтай?

дали няма да е по-яко?

:whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

:lol::D:whistle: ... хи-хи, опасни сте :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o
Отговорено (Редактирано)

Eeeeeeeeee нека да не сме толкова професионални подигравчий :)

Момчето попита и се опитахме всячески да му обясним че няма нужда да си троши колата с "домашни добавки", но май го обърнахме здраво на подигравка,не е много приятно.Поставете се на негово място?!.Какво знаеше всеки един от нас когато си купи първата Хонда, та дори първата кола на която сме се качили ? Ееее да за "етера" знаем от деца от кръжоците по авиомоделизъм,но все пак..........

Това е моето лично мнение,подчертавам го щот знам сега как някой ще се появи и ще ме о.....ре и мене :)

Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider
Отговорено (Редактирано)

А ако се вкара чист кислород вместо въздух дали няма да литне дори с по-малко гориво? :)П.С. Сори, ама не се сдържах да се изкажа, все пак по Химия едно време съм гледал как полудява една запалена клечка като й лъхнеш малко чист кислород :)

Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

А ако се вкара чист кислород вместо въздух дали няма да литне дори с по-малко гориво?  :)

П.С. Сори, ама не се сдържах да се изкажа, все пак по Химия едно време съм гледал как полудява една запалена клечка като й лъхнеш малко чист кислород :)

<{POST_SNAPBACK}>

Абе човек не може да ви се начуди бре.Вие сте ебати ентусиастите и мераклии да топите буталата на колите си :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider
Отговорено (Редактирано)

А ако се вкара чист кислород вместо въздух дали няма да литне дори с по-малко гориво?  :)

П.С. Сори, ама не се сдържах да се изкажа, все пак по Химия едно време съм гледал как полудява една запалена клечка като й лъхнеш малко чист кислород :D

<{POST_SNAPBACK}>

Абе човек не може да ви се начуди бре.Вие сте ебати ентусиастите и мераклии да топите буталата на колите си :)

<{POST_SNAPBACK}>

Ей това мое писание някой да не вземе да го приеме насериозно :):D

... че ще има следа от разтопен метал подир някой ентусиаст ... :)

Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Брей човек да не попита.............както и да е. Знам че с етЕр нестава но просто исках да разбера какво е ващо мнение! А колега ти като си с 16в летищ ли? Дано да се видиме някаде да ти покажа вертикално как се излита!П.С. Ама как ме наплухте самоооо...........отивам да се къпя :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

само да поясня за ентусиастите :) ,че опасността не е от това да стопиш буталата като вкараш чист кислорот , а че металите също горят ,просто при по-висока температура и същото важи и за въглерода и алуминия(който не е точно метал:) а е леко посредата ) та като вкараш кислород ,без азот ,няма кой да отвежда топлината навън и чогуна/стоманата/алуминия почва да гори ...та мисълта ми е че така може да заминат буталата и всичко останало наоколо и няма да се стопят ,а ще излязат през ауспуха ,работата става "газорезна машина" :) голяма резачка ще стане двигателяима си други начини за това да подобриш горенето ...най-добрата комбинация май е нитрос(всички знаят какво е това) за инхалация + нитро-метан(е те тфа тука го няма по магазините много) за гориво ... ама комбинацията се смята доста трудно и освен това двигателя никога не се пали директно с горивото а първо се подгрява на бензинец

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

Брей човек да не попита.............както и да е. Знам че с етЕр нестава но просто исках да разбера какво е ващо мнение! А колега ти като си с 16в летищ ли? Дано да се видиме някаде да ти покажа вертикално как се излита!

П.С. Ама как ме наплухте самоооо...........отивам да се къпя :)

<{POST_SNAPBACK}>

човек :) те не ти мислят лошото , просто се притесняват за колата ти :):)

ама и вие останалите , карайте я малко по-леко , не така с пръчката...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

а извиняпам се че толкова поста пускам , ама нитро може и на старо да си вземеш и да ти излезе 300-400 не 2К

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Брей човек да не попита.............както и да е. Знам че с етЕр нестава но просто исках да разбера какво е ващо мнение! А колега ти като си с 16в летищ ли? Дано да се видиме някаде да ти покажа вертикално как се излита!

<{POST_SNAPBACK}>

Абе готин , ти и ти си 16в и " летиш " :) а мойта кола я заеби , за нищо не става , от тея 16в 3в-та са на баня , 2 са заспали и 1 се разболя , тва от неуспешен опит за летене :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

<{POST_SNAPBACK}>

Абе готин , ти и ти си 16в и " летиш " :P а мойта кола я заеби , за нищо не става , от тея 16в 3в-та са на баня , 2 са заспали и 1 се разболя , тва от неуспешен опит за летене :P

<{POST_SNAPBACK}>

обърнахте го на заяждане като че ли спорят опел, бмв и японец.

аре поуспокойте малко страстите и да запазиме добрият тон.

нека не зприличваме на други форуми.да не споменавам.

нали все пак хонда фен клуб се слави с разбирателство, взаимопомагане,...дрън,дрън.трудно се създва приятелство ,но лесно се руши.сорри за оффтопика , но ми е болно да се дърляте като лели4ки!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Аз с никой не споря и не се заяждам :) когато фактите говорят и Боговете мълчат !!!:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...